reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starające się 2008

Romka a ty jak tam, zarejestrowalas sie do tego gp, czy jeszcze?

Kochana nie jeszcze bo za tydzien lece do polski i zobaczymy co mi powie moj gin,jak cos bedzie nie po mojej mysli to jak tylko wroce to pojde tu do lekarza....ps.naczytałm sie o Waszym szczesciu i postanowilam tez zrobic tescik,nie wiem czemu poszlam do lazienki i poprostu go zrobilam.....wiem,ze to glupie ale to byl impuls....cos co bylo silniejsze...wynik negatywny.... czemu mnie to nie dziwi?!nie powiedzialam mezowi bo az wstyd...wiecie tylko Wy!spokojnej nocki,pa!

reklama
Chciałam napisac dzien dobry jak co dzień, ale o tej porze to wypada napisać dobry wieczór:-)

Czesc dziewczyny!bardzo chcialabym do was dolaczyc.jestem nowa i od dwoch lat staramy sie z mezem o dziecko.wczoraj(zreszta jak co miesiac od 2 lat)dostalam@i jestem smutna:frown:!
witaj, nie smuć się, tutaj z dziewczynkami czas szybko leci
WIADOMOSC DO M@LPY- NIE JESTES MILE WIDZIANYM GOSCIEM. LEPIEJ WOGOLE NIE PRZYLAZ, BO CIE NIE CHCEMY!!!!:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:
:-D:-D:-D
chyba tez będę wysyłac w tym cyklu takie wiadomości do tej @
no nie dałam rady no, nie wytrzymałam....
zrobiłam test...
no i jest!!! jest druga kreseczka, mniej wyraźna...
small song GRATULACJE, ale się cieszę, jak czytałam Twojego posta, to miałam motylki w brzuchu...:-)
Elizabeth dziekuje za pyszna kawusie!!! Ty to masz pomysly dziewczyno!!! Od razu humor podskoczył:-D Super!!!
nie ma sprawy, polecam się na przyszłość...
no ja mam 23 dzień, ostatni cykl 25 poprzedni 26 dniowy.
a ja myslałam, że tylko ja mam takie krótkie cykle... a można spytać w którym dniu masz owulkę, tak mniej więcej...
Hej.
Jestem tu nowa:) ale juz mi sie podoba. Mam 4 letniego synka i teraz staram sie o drugie dziecko, co w moim przypadku nie jest latwe bo choruje na Gravesa-Basedowa (nadczynnosc tarczycy) i mam bardzo dlugie i raczej nie regularne cykle. Mam tez jednak duzo wiary ze bedzie ok.
witaj, głowa do góry, masz już synka, więc zajście w ciążę nie jest niemozliwe... uda sie 3mam kciuki
Kochanieńkie moje:happy:. Jestem po pierwszej wizycie u gina:tak:. Narazie klinicznie ciąży nie potwierdził bo to dopiero 3 tydzień od zapłodnienia minoł, ale również nie mówił tak jak ta konowałka we wtorek, że pozytywny test to jeszcze nie ciąża:angry:. Wypytał o wszelkie dolegliwości i narazie "słownie" potwierdził, że dzidzia w drodze:-D. Upławami lekko beżowymi mam się nie martwic, no chyba, że pojawi się w nich krew:baffled:. Dostałam skierowanie na badania i następną wizytę mam za miesiąc i wtedy zrobi mi usg:-). Ale ja taki głupolek jestem, że ciągle nie wierzę i jakoś nie potrafie jeszcze szalec ze szczęścia:sorry2:.
.
Madzio ależ sie cieszę... od razu czuć optymizm jak sie czyta Twojego posta... dbaj o siebie i fasolinkę i nie martw się już niczym...
Mam pytanie co do temp może wiecie ile dni przed @ spada tempka???:confused::confused::confused2:
dwa cykle wstecz zaczeła spadać 3 dni przed@, ale tak stopniowo... a w ostatnim w zasadzie nie spadła mi jakos tak gwałtownie, wredota@ zaskoczyła mnie z nienacka bo przyszła 2 dni za wcześnie...

Dobranoc

Witajcie Kochanieńkie:happy:
Ależ proszę:-D. Polecam się na przyszłośc:tak:

Kochanieńkie moje:happy:. Jestem po pierwszej wizycie u gina:tak:. Narazie klinicznie ciąży nie potwierdził bo to dopiero 3 tydzień od zapłodnienia minoł, ale również nie mówił tak jak ta konowałka we wtorek, że pozytywny test to jeszcze nie ciąża:angry:. Wypytał o wszelkie dolegliwości i narazie "słownie" potwierdził, że dzidzia w drodze:-D. Upławami lekko beżowymi mam się nie martwic, no chyba, że pojawi się w nich krew:baffled:. Dostałam skierowanie na badania i następną wizytę mam za miesiąc i wtedy zrobi mi usg:-). Ale ja taki głupolek jestem, że ciągle nie wierzę i jakoś nie potrafie jeszcze szalec ze szczęścia:sorry2:.

Mimo, ze jeszcze nie było usg to pewnie juz czujesz sie w głebi serduszka mamusia .... ;-) kurcze ale sie cieszę twoim szczęściem ( moze będę nastepna;-)). Tylko uwazaj na siebie i zalecane jest duuuuzo radości, zeby maleństwo wiedziała od samegoo poczatku , ze mamusia jest szczęśliwa ze swojego skarbu. :-):-):-):-)

boje sie , mam jakies przeczucia ze chyba nic z tego. jejciu jak mi sie wszystko zmienia- przed minutka napisalam ze moze zrobic jutro a teraz znow mam watpliwosci.
NA SERIO BOJE SIE.... BOJE SIE ZE SIE TAK STRASZNIE PRZEOGROMNIE ROZCZARUJE ZE NIE BEDZIE NIC .
ZE JEDNAK TA CHOLERA MAC ---> @@@@@ !!!! PRZYLEZIE I PO MOICH NADZIEJACH.

Gemini chyba kazda z nas to przezywałała niepewnosc podniecenie pomieasne z radoscia i podnieceniem taka mieszanaka wybuchoowa, radzę zrobic tescik bo moze nie ma sie czym martwic tylko bedzie powód do szalonej radości z powodu dwóch czerwomych II

Kochaniutka już mi lepiej chociaż ciągle drże czy wszystko jest dobrze, no ale co ma byc to będzie. Zresztą mogę dzwonic do mojego gina do domu, a wrazie jakbym go nie zastała to kazał mi zawsze jechac do szpitala i nic się nie martwic, ale mam nadzieję, że nigdy nie będzie takiej potrzeby.

P.S. A co tam wstawiam suwaczek:-p

Tylko spokojnie bedziesz dobrze, nie stresuj się, nic sie nie bedziedz działo jak nie bedziesz o tym myslec, proszę mi tu sie zaraz usmiechnąć i mysleć wyłącznie pozytywnie

Ostatnia edycja:
Pysia510, błagam Cię, nie pisz tak wielu postów pod swoimi postami! Jak chcesz kilka cytatów w odpowiedzi to uzywaj multi cytatu. Wiem, że jestem w tej kwesti upierdliwa, ale wiem że niektórym dziewczynom strasznie to przeszkadza i gmatwa wszystko.

To tak technicznie. A i jeszcze raqz ponawiam prosbe o PM z nickami nowych dziewczyn i tych w których starankach zaszły zmiany. Dziekuje tym które sie zgłosiły :-). Postaram się wstawic jakąś statystyke na koniec, ale nic nie obiecuje, bo nie wiem kiedy Misiek zdecyduje sie wykluc.

A tak poza tym, to podsyłam Wam fluidki, cos mnie tak dziś wzięło, może to po wizycie u dentystki, może po pierwszej krwii mojego synka, a może z okazji skończenia 29 tygodnia, ale z całego serca przesyłam Wam:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Szczegulnie te co chcą chłopców niech łapią, choc sporo znajomych które podłapały w poprzedniej ciąży ma córy ;-).

smutna - witam na wątku :-) ...nietsty z tego co wiem tsh za wysokie może jeśli ci sie uda zajsć w ciażę pierwsze powodować poronienia...trzeba koniecznie zbić przed zajściem w ciażę

nie mogłam spać dzić od 4...

tikanis, extra zupka....chyba zrobię....

plecki mniej bolą więc jestem happy..nadal smierdze mazidłem...
zmierzyłam tempkę 37,2...dobrze mi to wróży...

izabelko i jak testowałas? ja tak, przyznaje bez bicia (a miałam byc twarda....to chyba przez ta tempkę)...ale napewno zatestuje za kilka dni znowu........

Witam wszystkich,
no i dziś rano za testowałam i zobaczyłam jedną wielką kresek:wściekła/y::wściekła/y:, ale się nie martwię bo jak narazi temp. nie spada a i @ jeszcze nie mam wiec cichutko liczę że może za wcześnie na testowanie i może jednak się udało. Będę się smutać jak @ przyjdzie.
elizabeth a co do owuli ja miałam w tym miesiącu 15 dnia chyba,tak mi według pomiaru temp wynika, temp mierze pierwszy cykl więc niemoge nic powiedzieć. A co do cykli to w lipcu odstawiłam tabletki i mam nieregularne cykle 30, 26, 25.

Byłam u lekarza pytałam
się kiedy mozemy sie zacząc starać od odstawienia to dostałam informacje że odrazu. Troche mnie to zaskoczyło, poczytalam na ten temat i minimum to 3 cykle musi minąc aby organizm doszedł do siebie, dodam jeczesz że tabletki brałam tylko 9 miesięcy.

isabell ja brałam tabsy Cilest 9 lat, odstawiłam i sie nie starliśmy, wpadlismy 5 mies po odstawieniu....a cykle mi od razu wróciły 28-31 dni....
aha Isabell a w którym dniu miałas owu? przypuszczasz może...to ci powiem kiedy powinien wyjsc ci test...jakies 14 dni po owu...u mnie sie sprawdziło!!!! owu 17dc+14 dni..cykl 31 dni...test z 30dc...II...druga słana ale była.....a teraz owu miałam 15dc wiec cylk 29 dni

Ostatnia edycja:
smutna - witam na wątku :-) ...nietsty z tego co wiem tsh za wysokie może jeśli ci sie uda zajsć w ciażę pierwsze powodować poronienia...trzeba koniecznie zbić przed zajściem w ciażę

nie mogłam spać dzić od 4...

tikanis, extra zupka....chyba zrobię....

plecki mniej bolą więc jestem happy..nadal smierdze mazidłem...
zmierzyłam tempkę 37,2...dobrze mi to wróży...

izabelko i jak testowałas? ja tak, przyznaje bez bicia (a miałam byc twarda....to chyba przez ta tempkę)...ale napewno zatestuje za kilka dni znowu........

Pixella Szczęście ze przeszłyte straszne bóle teraz to pewnie inny swiat:-):-):-):-)

Witam wszystkich,
no i dziś rano za testowałam i zobaczyłam jedną wielką kresek:wściekła/y::wściekła/y:, ale się nie martwię bo jak narazi temp. nie spada a i @ jeszcze nie mam wiec cichutko liczę że może za wcześnie na testowanie i może jednak się udało. Będę się smutać jak @ przyjdzie.
elizabeth a co do owuli ja miałam w tym miesiącu 15 dnia chyba,tak mi według pomiaru temp wynika, temp mierze pierwszy cykl więc niemoge nic powiedzieć. A co do cykli to w lipcu odstawiłam tabletki i mam nieregularne cykle 30, 26, 25.

Byłam u lekarza pytałam się kiedy mozemy sie zacząc starać od odstawienia to dostałam informacje że odrazu. Troche mnie to zaskoczyło, poczytalam na ten temat i minimum to 3 cykle musi minąc aby organizm doszedł do siebie, dodam jeczesz że tabletki brałam tylko 9 miesięcy.

Izabelka Masz rację nie denerwuj sie czasem teścikowi tez nie wychodzi, pozytywne myślenie to jest to:tak:;-)

Pysia510, błagam Cię, nie pisz tak wielu postów pod swoimi postami! Jak chcesz kilka cytatów w odpowiedzi to uzywaj multi cytatu. Wiem, że jestem w tej kwesti upierdliwa, ale wiem że niektórym dziewczynom strasznie to przeszkadza i gmatwa wszystko.

To tak technicznie. A i jeszcze raqz ponawiam prosbe o PM z nickami nowych dziewczyn i tych w których starankach zaszły zmiany. Dziekuje tym które sie zgłosiły :-). Postaram się wstawic jakąś statystyke na koniec, ale nic nie obiecuje, bo nie wiem kiedy Misiek zdecyduje sie wykluc.

A tak poza tym, to podsyłam Wam fluidki, cos mnie tak dziś wzięło, może to po wizycie u dentystki, może po pierwszej krwii mojego synka, a może z okazji skończenia 29 tygodnia, ale z całego serca przesyłam Wam:

Szczegulnie te co chcą chłopców niech łapią, choc sporo znajomych które podłapały w poprzedniej ciąży ma córy ;-).

Właśśnie pojełam o co w tym chodzi więc proszę jak ładnie - w czas co nie????.:rofl2::rofl2::rofl2:

Kruliczku to sie więcej nie powtórzy;-);-);-)

Witam wszystkie Ranne Ptaszki i te które jeszcze nie wstały u mnie pogoda tak sobie ale idę sie ostresować na grzybki do lasu, wiec u mnie dzis sos grzybowy na obiadek, a po za tym idę nałapać troszkę pozytywnych mysli i odpocząć.
Miłego dnia kochane staraczki za testujace trzymam mocno kciuki:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Witajcie!
Gemini, small song ja sie nie denerwuje, o dziwo...test mam juz od miesiąca ale poczekam do 31 dc o ile @ wczesniej nie przylezie....uczę sie cierpliwości, bo uwierz, co ma być to bedzie i i tak nie jesteśmy w stanie nic więcej ponad staranka zrobić :-)...bardziej mnie martwiła wczorajsza temperatura 37,7...i te bóle pleców, ale dziś jest 37,2 i plecy mniej bolą, widocznie znowu za dużo ganiałam za maluchem....nie mam żadnych objaów ciążowych :-)...
Ja mam tak samo! Wogóle nie denerwuję się, choc czasami myślę czy sie udało czy nie? objawów tez nie mam żadnych. Czasami coś mnie zakłuje w jajniku albo w podbrzuszu, ale nie wiem czy to nie jest urojone odczucie! Temperaturę też zmierzyłam z ciekawości wczoraj i było 37.6:szok:, ale dziś już 37.1 Poza tym wolę nie nakręcać się, by potem nie rozpaczać i mieć siły na nowe staranka! Masz rację - co ma być to będzie!:-)
Trzymam kciuki za Twoje testowanko!

Cześć Dziewczyny,
no i jest!!! jest druga kreseczka, mniej wyraźna...
michał też ją widzi... :tak:
Cieszę się razem z Tobą i serdecznie gratuluję!:-)

Butterfly-kciuki mocno zacisnięte. Dobrze, ze nie denerwujesz się przed tym testowankiem...to dobrze wróży;-) Teraz mamy na forum mały wysyp fasolek i mam przeczucie, ze i Ty bedziesz miała w tym swój udział:-)
Oby Twoje przeczucie sprawdziło się! Tak bardzo bym tego chciała!
Kropeczko Twoje posty są cudowne!

Kciuki już zaciśnięte ;-);-);-)
Dziękuję ślicznie!:-D

Witam. Dopiero sie zarejestrowalam na Waszym forum i juz mi sie tu podoba.
Skonczył mi sie okres i za jakies 10 dni biore sie ostro do pracy.:)
Miłej pracy życzę :-D:-D:-D no i oczywiście z pozytywnymi skutkami

a to znowu ja... :sorry2:
butterfly- o ile sie nie myle to w tamtym miesiacu tez mialysmy testowac jakos w podobnych terminach, tylko ze mnie zaskoczyla nieproszona M@LPISZON@

no wlasnie-i tu dylemacik, czy ja moge brac teraz(teraz tzn- jak jeszcze nie wiem czy jestem w ciazy czy nie) np grypexy, polopiryne, scorbolamid, witamine c,, ferwex, neo-angin i te inne wspomagacze????
a moze ja zatestuje jutro, to bedzie 28 dzien cyklu.statni byl wlasnie tej dlugosci, ale zazwyczaj mam 31 d.poradzcie :sorry2::-(
Masz rację. Miałyśmy razem testować, ale u mnie też zjawiła się @ nieproszona!:angry: Było mi baaardzo smutno. Dlatego w tym miesiącu juz podchodzę z dystansem!
Co do tabletek to raczej nie bierz nic oprócz apapu na własną rękę. Poza tym jeśli zrobisz test przed spodziewaną @ to i tak nie będziesz mieć 100% pewności, że nie jesteś w ciąży. Więc jeśli test wyjdzie negatywny to i tak na Twoim miejscu nie brałabym leków! Ale życzę z całego serduszka żeby pojawiły sie II kreseczki! :-)

Kochaniutka już mi lepiej chociaż ciągle drże czy wszystko jest dobrze, no ale co ma byc to będzie. Zresztą mogę dzwonic do mojego gina do domu, a wrazie jakbym go nie zastała to kazał mi zawsze jechac do szpitala i nic się nie martwic, ale mam nadzieję, że nigdy nie będzie takiej potrzeby.P.S. A co tam wstawiam suwaczek:-p
Wszystko będzie dobrze! :-D Suwaczek śliczny:-)

Cześć.
Staram się o dziecko od 11 cykli.
Mój połówek mieszka na drugim końcu Polski.
Za miesiac sie zareczamy.
Mam podwyzszoną prolaktyne i wysokie tsh.
Od dziś biore bromergon, a na wizyte u endo musze poczekać 2 tygodnie.
Czy wysokie tsh przeszkadza w zajściu w ciążę?
Życzę zdrówka i szybkiego zafasolkowania. Niestety nie wiem jak to jest z tym tsh. Trzymam kciuki żeby nie było przeciwskazań.

Hej ja też tak miałam miesiąc temu i też wcześniej za testowałam byłam tak przybita że nawet przez klika dani ni wchodziłam na forum. Ale jak nie ten cykl będzie nasz to następny,;-):tak: nie smutaj się głowa do góry i bądź dobrej myśli ja wirzę że nam sie uda :tak:
Mam pytanie co do temp może wiecie ile dni przed @ spada tempka???:confused::confused::confused2:
...
Witam wszystkich,
no i dziś rano za testowałam i zobaczyłam jedną wielką kresek:wściekła/y::wściekła/y:, ale się nie martwię bo jak narazi temp. nie spada a i @ jeszcze nie mam wiec cichutko liczę że może za wcześnie na testowanie i może jednak się udało. Będę się smutać jak @ przyjdzie..

Dobre nastawienie! Tak trzymaj! Mnie temp. spada zawsze w dniu @. Trzymam kciuki żeby @ nie przylazła przez 9 kolejnych miesięcy!:-)

Lilu19 zdróweczka życzę!

A ja mam znów zmartwienie. Nie dość, że M walczy z tą pracą - nie wie na którą propzycję nowej pracy zdecydować się to jeszcze moja mam zachorowała:-( Mam jednak nadzieję, że to nic poważnego.
W tym tygodniu sama też przestraszyłam się, bo byłam w lesie i coś mnie ugryzło! Myślałam, że to kleszcz! Oczywiście od razu czarna wizja przed pójściem do lekarza-bo przecież żadnego antybiotyku bym teraz nie przyjeła! Na szczęście okazało się, że to jakieś inne robactwo! Ale noga swędzi cały czas, że spać nie mogę. Lekarz kazał się obserwować i w razie jakiś zmian skórnych szybko do niego zgłosić się. Mam nadzieję, że nic nie pojawi się na skórze!

Jedyne na co teraz czekam to na pojawienie się naszej Kruszynki!:-)

Życzę wam dziewczynki miłego weekendu!

Ostatnia edycja:
reklama
Hello z ranka:-),umnie pogoda na razie dopisuje i robię pranko i sprzatanko, ale nie idzie mi za bardzo, trochę mdli i jakoś tak słabo, jak usiądę to muszę rozpiąć spodnie-już cisną:szok:,ale ogólnie jest ok
Madzio1980-pozdrawiam cieplutko,cieszę się że u Ciebie wszystko w porządku, a co do mojego suwaczka to on oszukuje bo dziś powinien być 6t2d chyba go zmienię(obliczyłam sobie termin na 19.06.2009)

Pozdrawiam wszystkie Staraczki dobrego dzionka dla Wszystkich:-)

Do góry