reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe Mamusie 2008

hej, ostatnio pustki są tutaj...

a chciałam się zapytać co robicie na pierwsze urodzinki dla swoich pociech??
bo szczerze to już niedługo a ja nie wiem co zrobić.. i chyba trzebaby upiec torcik dla Wiki jakiś specjany na jej mleku,a drugi dla gości... ech, sama już nie wiem więc czekam na wasze pomysły:tak:
My z mamą pieczemy zwykły biszkopt dla małej i przełoży go jabłkami z galaretką:-D. Zero mleka. A dla gości zamawiamy w cukierni. U nas będzie dużo gości, w sumie tylko dziadkowie i nasze rodzeństwo ale to będzie 17 osób. Całe szczęście, że chrzestni to nasze rodzeństwo:-)
Postanowiliśmy nie kupować małej nic drogiego pod choinkę, dostanie książeczkę i sanki, ale za to na urodzinki dostanie komputerek (wykazuje duże zainteresowanie naszym, więc może się odczepi) i widziałam super misia z ogromnym guzikiem i zamkiem, który śpiewa, więc będzie zadowolona bo te części ubrań uwielbia, kosztuje tylko 40 zł, wypatrzyła go w malutkim sklepiku z zabawkami, opłaca się do takich zaglądać!!!! Poza tym dostanie od rodzinki wózek dla lalek, lale, takie coś do nauki angielskiego od 2 roku i masę książeczek o Fifi, bo zakochała się w trzmieliku. Jak go widzi na stronie bajeczki to od razu buzi mu daje:-D, słodziak mój kochany. Nawet kupiła bym jej maskotkę trzmielika jak by była.

reklama
Tort na urodzinki zamówimy z cukierni, widziałam takie fajne w kształcie samochodu albo sera z myszkami takimi z marcepana supwe wygladał, mały na pewno bedzie zachwycony!!! zje troszke biszkopta z torta i danonka swojego ulubionego, myslę,że specjalnie dla niego drugiego torcika nie bedziemy robić
A co do prezentów to pod choinke dostanie tez sanki i zasatanawiam sie nad zabawka podoba mi sie taka gąsienica gawędziarka z fisher prica która uczy róznych słow albo taki stoliczek do zabawy z róznymi bajerami do wciskania!
na urodzinki tez myślałam o takim laptopie dla dzieci bo mój mały strasznie sie do naszego rwie!!! moze jak będzie miał swój to nasz w spokoju zostawi!!! widziałam takie laptopy różne w marketach, podobał mi sie jeden z kubusiem puchatkiem!!!:-)

witam nowa mame :-)

ja nie mam pojecia co na swieta kupic malemu kurde myslalam nad tym stoliczkiem z fishera ale kurde gdzie ja to postawie ??? od moich tesciow dostanie jezdzik. na urodziny napewno kupujemy mu rowerek.
torta chyba tez tylko jednego zrobimy nie bede robic 2 tortow bo kto to potem zje ja mam zmiar sie zaczac znowu odchudac od stycznia.

wiktor w tym roku bedzie robic za reniferka :-)

a jesli chodzi o ten komputerek to nie liczylabym na to ze sie odczepia od waszych moj brat ma taki komputerek wiktor zajol sie nim raz na 5 minut i na tym koniec i tak woli laptopa mojej mamy albo nasz komputer.

Witam nową mamusie mamy z tego samego dnia dzieci.Ja jak zwykle zaganiana od rana w przedszkolu jak idziemy o 8 to przychodze do domu o 10 mała idzie spać ja wtedy obiadek gotuje i o 12-30 znów idziemy i o 14 przychodze i 15 znów.Ale mi to odpowiada i ciesze sie bardzo że moge sie do czegos przydać i że cos potrafie zrobić.

Gorące buziaki i usciski dla dzieciaczków które miały miesiecznice.

Ostatnia edycja:
Witam nową mamę!!!:-)
Jagna25 widziałam ten komputerek fajny jest i ma dobra cenę! tylko szkoda że po angielsku, wolałabym polsiego lektora. trzmielik faktycznie jakiś taki dziwny, może znajdziesz gdzieś ładniejszego.:tak:
chcialabym kupić małemu jakąś zabawke z której bedzie zadowolony, sama nie wiem jaką??? a wy co kupujecie swoim dzieciaczkom???

reklama
hej dziewczyny, chwilke mnie nie bylo bo mielismy tu "swiateczny weekend". W czwartek celebrowalismy swieto dziekczynienia no i zaraz po tym caly weekend tradycyjnych wielkich znizek sklepowych. Udalo mi sie w tym roku i zakupy swiateczne dla dzieciakow mam juz z glowy jak nigdy wczesniej:) Mam pytanie, czy w Polsce zabawki fisher price sa drogie? Myslalam zeby malemu cos sciagnac mowiacego po polsku....jest kilka takich fajnych ktore ma ale w tutejszej wersji. Moja kolezanka przywiozla sobie takie krzeselo-stoliczek, musze przyznac ze podoba mi sie i chcialabym dla niego kilka polsko mowiacych zabawek. Biedne te moje dziecie, my mowimy do niego po polsku a zabawki i starsi bracia po angielsku:) Mysli sobie pewnie po cichu o co tu w tym wszystkim chodzi hehehe.A ja musze pochwalic mojego szkraba - dzisiaj przemaszerowal samodzielnie przez pol pokoju!!! Dotad probowal tylko po dwa, trzy kroczki a dzis rozpedzil sie na dobre. To znaczy ze pomaszeruje sam pod choinke po swoj prezent!

Do góry