reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Habcia ja jestem na wydziale geodezji górniczej i inżynierii środowiska:happy:.
Antar dzidzia pięknych rozmiarów :-).
Ewciapoli to faktycznie nie ciekawie. mam nadzieję że już wszystko będzie dobrze :happy:.
-J- ja mojemu małżonowi kupiłam harmonijkę w tonacji g w sklepie internetowym, ale to nie był bynajmniej mój pomysł;-). Sam sobie wybrał, ale przynajmniej wiem że sie ucieszy:-p.
Koszmarów w ciąży nie mam, ale za to kiedyś mi się śniło, że urodziłam i nie umiałam się opiekować dzieckiem i wsadziłam go do klatki, żeby się nim mój zwierzak zajął:eek:.

Ja mam od wczoraj coś kiepski humor. Jeszcze internet mi odłączyli na dwa dni i zero kontaktu ze światem:wściekła/y:. Mąż na delegacji. Beznadzieja. Wczoraj jeszcze byłam u gin i badania wyszły całkiem nieźle, ale za to szyjka się skróciła i mam trochę wysokie ciśnienie. Ogólnie to nie ma tragedii, ale jak się pogorszy to będę leżeć. I jeszcze się dziś do mnie na uczelni jeden doktorek przyczepił o jakąś pierdołe i nie przyjął mojego projektu. Myślałam że mu lutne normalnie, szczególnie że innym to zaliczył i nie było żadnego problemu:wściekła/y:. I jak ciśnienie mi się ma nie podnosić:confused2:.

reklama
ewciapoli,acidolac daj malej,pomoze na pewno.Trzymaj sie;-)
Antar,jestes wprost stworzona do rodzenia dzieci:tak:;-)
Na tej naszej klasie to non stop jakies akcje sa.Na dodatek jeszzce moja znajoma z tydzien temu wkleila cala sesje swojej coreczki w kapieli,w calej okazalosci:no:.Znajomi wysylali jej infi,ze to raczej do albumu rodzinnego a nie na klase,ale nie wykasowala.Ciekawe czy teraz jak jej wyslalam ten apel to sie zastanowi.
MILEGO WIECZORKU;-)

hej
trochę mnie nie było, ale witam :-)
wczoraj odwiedzałam rodzinkę i późno wróciłam.
pojechałam do kuzynki i przywiozłam od niej wózek dla naszego drugiego dziecka :-) (kupiłam - był używany pół roku)& WÓZEK BABY DESING COSMO +TORBA+OSŁONKA+DHL (490288462) - Aukcje internetowe Allegro
ten pomarańczowy.

i byłam po drodze u mojej Hanii położnej :-), no i w pierwszych dniach stycznia mam zajrzeć do szpitala, pogadać z lekarzem... o cc, która też jakoś w pierwszej połowie stycznia by była.... o zgrozo!!! to tylko miesiąc mi został :szok::szok::szok::szok::szok:, oczywiście wszystko zależy od tego, co zobaczymy na usg, no ale żeby uniknąć ryzyka podduszania, tak może być.

zaraz spróbuję nadrobić co naklikałyście, ale tyle tego jest!!!!!
pozdrawiam Was wszystkie!!!

Dzidzia 2200kg, 34 tydzień ciąży wszystkie pomiary,11 styczeń poród. Brak mi słów. Sprawdza się teraz że w najmniejszych brzuszkach mieszkają największe dzieci, niech mi teraz ktoś powie czy z dzidzią wszystko w porządku:-D

no moja droga!!! mi też brak słów :szok::szok::szok::szok::szok::szok::-):-):-):-):-):-):-):-)
super, że wszystko super :-)

elwis, na mnie nie licz... po pierwsze mam termin na 24 luty, a po drugie znając moje szczęście powinnam się na wszelki wypadek zapisać na forum marzec 2008:-):-)

kamylka ja też mam szałowych znajomych na n-k, jeden kolega wrzuca zdjęcia w ciąży swojej nagiej żony. Nagiej w sensie nagiej - bez niczego, dziwię się, że mu zdjęć nie usunęli :D
antar mam nadzieję, że dasz radę rodzić naturalnie, ale jak będzie ciężko to nie ma co się upierać...w każdym bądź razie gratuluje dużej kruszynki :)
hooba na uczelni zawsze musi znaleźć się jakiś sukinkot.
ja z kolei pojechałam wczoraj odebrać dyplom z uczelni i co? oczywiście, wszystkie są zrobione, a do mojego zgubili zdjęcia i będzie do odbioru za 1-2 miesiące ;/
elvis w połowie stycznia??? boże to już niedługo, jak ten czas leci :o

Ja nastawiam się na połowe, bądz koniec stycznia. Pewnie koło 35 tygodnia odstawie fenoterol. I potem co ma być do będzie :-)

reklama
Nie mam kiedy poczytać, co pisałyście, bo ciągle coś z remontem i jeszcze Franek od 4 dni nie chce spać w dzień:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Chodzę wściekła i jeszcze co chwilę dziadek mnie wk....:wściekła/y:
Nie zazdroszczę ci tej całej sytuacji.:no:

Mam pytanie czy naprawdę przodujące łożysko to powód do cesarki, bo ja mam takie, ale moja gin ani razu nie wspomniała o takiej ewentualności. W poniedziałek mam wizytę to się zapytam, bo trochę się wystraszyłam:szok:

Niunia8381 - A łożysko przodujące jak najbardziej jest wskazaniem do CC. Tylko nie należy mylić przodującego z tym usadowionym na ścianie przedniej. Tak tłumaczył mi mój lekarz...
:tak::tak::tak:
CC jest wykonywane wtedy , gdy łożysko umiejscowione na ścianie przedniej znajduje się bardzo nisko i zasłania kanał ujścia macicy.
Łożysko na ścianie przedniej a łożysko przodujące to dwa różne tematy.
Znalazłam coś takiego :

Żona jest w 17. tygodniu ciąży. Na USG powiedziano nam, że łożysko jest na tylnej ścianie macicy. Czy to może w przyszłości oznaczać łożysko przodujące? Czy jest to niebezpieczne? Niepokoję się, bo pierwszą ciążę żona poroniła w 10. tygodniu.

Łożysko może być umiejscowione na przedniej, tylnej lub bocznej ścianie albo w dnie macicy (czyli w jej najwyższej części). Jego położenie nie ma praktycznie znaczenia dla przebiegu ciąży. Ważne jest, by łożysko nie zakrywało ujścia wewnętrznego szyjki macicy lub nie leżało w jego bezpośredniej bliskości, czyli w najniższej części macicy. Taka sytuacja zwana jest przodowaniem łożyska i grozi krwawieniami. Niskie umiejscowienie łożyska może się zdarzyć przy jego położeniu na każdej ze ścian. Częściej obserwujemy łożysko nisko umiejscowione lub przodujące we wcześniejszej ciąży, potem w miarę wzrostu macicy łożysko często odsuwa się ku górze na bezpieczną odległość od ujścia wewnętrznego. Jeśli więc lekarz nie wspomniał nic o przodowaniu łożyska w 17. tygodniu, to jego umiejscowieniem absolutnie nie należy się martwić. "

Martussa82 jakie śliczne bamboszki :-):tak:

hej
trochę mnie nie było, ale witam :-)
...i byłam po drodze u mojej Hanii położnej :-), no i w pierwszych dniach stycznia mam zajrzeć do szpitala, pogadać z lekarzem... o cc, która też jakoś w pierwszej połowie stycznia by była.... o zgrozo!!! to tylko miesiąc mi został :szok::szok::szok::szok::szok:, oczywiście wszystko zależy od tego, co zobaczymy na usg, no ale żeby uniknąć ryzyka podduszania, tak może być.

Cieszę się , że narazie wszytko ok, bo już zaczynałam sie martwić.:tak:
Wózio pierwsza klasa.:tak::-)
Elwis a ciebie druga CC czeka z tego samego powodu co za pierwszym razem? I czemu tak wcześnie chcą ja zrobić?

A to coś na poprawę humorku :
Smog.pl - Ciężkie życie młodych tatuśków - ŚMIESZNE!

Do góry