reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Hej babeczki :-)
Ja dzisiaj siedzę w domku i z czwartkowej pracy już rezygnuję na stałe ..:tak:
poniedziałkową przeniosłam sobie do domu..( będę prasować u siebie)
we wtorek 2 godz. i środa 2 godz. na wypadzie a z piątkiem to jeszcze nie wiem co zrobić :confused:
A czy któraś z was pracuje jeszcze?

Mam pyt. ponieważ poprosiłam mamę o przysłanie mi nospy. (zwykłej)..tutaj lekarze nic nie zapisują na twardnienie.. (bo gadają, że tak mam być:tak: ).i wyczytałam ,że nospa może też być na wzdęte jelita:tak: ...czy lekarz Wasz mówi aby nospę brać tylko po konsultacji z nim????... czy myślicie ,że jak od czasu do czasu wezmę jedną to może byc coś nie hallo???:confused:
Wolałabym nie brać nic bez konsultacji ,ale czasami po pracy twardnieje mi brzuch ( chyba ze zmęczenia nie wiem??? no i te jelita :wściekła/y: a magnez????
Może rozmawiała któraś z Was o tym ze swoim lekarzem coś więcej???

golimek ...jeszcze troszkę i pochwalisz się Nam na zamkniętym pięknym mieszkankiem ;-) a dziadka omijaj łukiem :-D...Powodzenia!!!!:-)

elwisku mam nadzieję że na USG zobczysz same pozytywy i sytuacja sie nie powtórzy ...trzymam za to kciuki mocno!!!! :-) i wózeczek uważam za udany ...a jak te koła z przodu ??? To są piankowe dobrze się na nich jeździ??

Kamylka i jezyk ..racja z tą Naszą klasą robi się śmietnik :baffled: i niektórzy są bezmyślni ja mam zablokowane dosłownie wszystko ..przed nieznajomymi :tak:
Hooba postaraj się wyciszyć i zrelaksować i pilnuj ciśnienia :-);-)
Antarku dzidziuś jest na pewno chroniony ...tak stworzyła nas natura... w brzuszku nic mu nie grozi :-) ...
Jedynie to już kwestia porodu czy będzie lekki czy też trudny .... mój Kuba też miał krwiaka wielkości połówki jajka na głowie ..a to przez moje małe rozwarcie ... i kość ogonową ....maluszek sie pchał a ja miałam 2-3 palce i stąd ucisk na glowę ...
Dziecko musi zrobić nie lada wyczyn aby przecisnąc się przez kanał rodny ..a szczególnie taki grubasek jakim ty byłaś :-D;-) a twoja mam tak wogóle rodziła SN czy CC?

Martussa przykro mi z powodu kolegi :-(
Asus ...jak zdróweczko???
Ewcia nawadniaj córeczkę ...to najlepsze przy takich akcjach ...no i smecta jest też OK ...dużo zdrówka dla Ciebie i spokoju :-)

-j-
a jak tam twoje pociechy w szkole ??? Mój Kuba tutaj też chodzi do polskiej szkoły ..uczą sie z "Wesołej szkoły" Muszę poświęcać mu sporo czasu bo zajęcia sa tylko 3 godz. w sobotę ...a oprócz tego normalna angielska szkoła codziennie :blink:...coraz więcej nauki ....
larkaa a jak tam twoje dplegliwości ... leżysz jeszcze dużo???
aga ...poprosze zdjątka na zamknięty ;-);-);-) ...pewnie masz śliczne mieszkanko już??? :-)
ekemkamek i Nathalie Halllloooo???? :-)

Buziaczki dla pozostałych mamusiek :-D:-D:-D

reklama
lajfik mnie mój doktor daje od początku ciąży co miesiąc recepty na nos-pe (jeszcze ani jednej nie wykorzystałam) i mówi, że jak coś zaczyna się dziać, jakieś skurcze są to odrazu brać. I że kobieta sama wie kiedy powinna wziąść a kiedy może sobie odpóścić :)
a ja czuje się wybornie :)

-j- a jak tam twoje pociechy w szkole ??? Mój Kuba tutaj też chodzi do polskiej szkoły ..uczą sie z "Wesołej szkoły" Muszę poświęcać mu sporo czasu bo zajęcia sa tylko 3 godz. w sobotę ...a oprócz tego normalna angielska szkoła codziennie :blink:...coraz więcej nauki ...
Dzięki , że pytasz.:-) Na początku było bardzo dużo nauki., początki pisania i czytania. Teraz jest nieco mniej tej nauki, ale siedzieć dzień w dzień jednak z maluchami trzeba.:tak: Mały również w szkole ma "Wesołą szkołę".:tak:
Czytanka do nauczenia jest codziennie obowiązkowa, ale dzieki temu łatwiej pojmuje wszystko i świetnie sobie radzi.:tak:
Nie wiem czy to wina tego , że z nim tyle siedzę czy tego , że jest najstarszy z klasy ( 3 styczeń), ale jest drugi pod względm najlepszych uczniów. ( Pierwszą osobą jest dziewczynka).Jestem z niego bardzo dumna, zwłaszcza że to chłopak, a te nie zawsze chętnie palą się do nauki.:tak:
Za to Julka zrobiła się bardzo leniwa ostatnimi czasy.:baffled: Nawet stosuję wobec niej rygorystyczne metody- przywiążuję ją do krzesła skakanką, bo ciągle ma coś innego do zrobienia , aby tylko lekcji nie pisać. A rok temu tak pięknie sobie radziła.

-j- dzięki za dokładną informacje. W tym labiryncie można się pogubić:-)

Po to tu jesteśmy , by sobie pomagać.
;-)

A ja właśnie kończę lekcje z małym. Jutro wybiorę się na badanka z rana. Wyniki pewnie w poniedziałek dopiero... a wizytę mam w czwartek.

Miłego wieczorku dziewczyny. Ja spędzę go do 21 sama, bo małżon na trening piłki nożnej idzie. a niech se chłopaczyna pobiega, przynajmniej brzucha zgubi w zimie.

-j- ale się uśmiałam ze skakanki, lepiej uważaj co piszesz, bo cię znajdą i odbiorą prawa rodzicielskie. Mnie do nauki nikt nie zmuszał (wychowywała mnie babcia) i to był błąd, jestem strasznym leniuchem, a gdyby mnie ktoś przywiązał to może bym dziś lepiej skończyła. Mam tylko licencjata, a wiem, że mogłabym być już doktorem, ale leń w moim przypadku wygrał. Moje dzieci będą musiały mieć same 5 w szkole, jak nie to głowy poobrywam. A syncio, po prostu inteligentny gość jest, oby lenia nie dostał.
antar myślę podobnie jak któraś z nas, że natura nas już dobrze stworzyła. Poza tym dziś doktorek powiedział, że giganta nie będę miała, bo macica nie jest wysoko jak na wiek ciąży. A u ciebie jak jest?? Doktorek coś gadał, że sporawych rozmiarów. Wydaje mi się, że domek rozciąga się do wymiarów dzidzi. Co do cc przy dużym dziecku, ja bym nie chciała rodzić naturalnie z powodów o których napisałaś. Myślę, że wszystko będzie oki doki, ale nastawiaj się na cc, bo duża dzidzia wiąże się z cc.

-j- ale się uśmiałam ze skakanki, lepiej uważaj co piszesz, bo cię znajdą i odbiorą prawa rodzicielskie. Mnie do nauki nikt nie zmuszał (wychowywała mnie babcia) i to był błąd, jestem strasznym leniuchem, a gdyby mnie ktoś przywiązał to może bym dziś lepiej skończyła. Mam tylko licencjata, a wiem, że mogłabym być już doktorem, ale leń w moim przypadku wygrał. Moje dzieci będą musiały mieć same 5 w szkole, jak nie to głowy poobrywam. A syncio, po prostu inteligentny gość jest, oby lenia nie dostał
No co?:zawstydzona/y:Inne metody wychowawcze nie skutkują a na swoje usprawiedliwienie mam tylko tyle, że nie ściskam jej a daję swawolne ruchy.;-):-)
Straszna wiercipięta z niej i gaduła.
To chyba normalne , że chcemy by nasze dzieci były najmądrzejsze i oczekujemy od nich o wiele więcej niż sami z siebie dawaliśmy.
Ty i tak co do wykształcenia nie masz się czym przejmować. A ja? Jak zdawałam maturę mały miał już 5 miesięcy.I na obiecywankach moja dalsza edukacja się zakończyła.
Dlatego teraz to stawiam wszystko by chociaż moje pociechy były wystarczająco wykształcone.

Lajfik, z tego co pisałaś to już dawno miałaś zrezygnować z jednej pracy !!!
podziwiam...:szok:

ja mam jedną, ale za to siedzę długo. Planuję od stycznia iść na zwolnienie, a do tego czasu, tak jak od początku ciąży jestem na nogach ponad 12h.

Hej babeczki :-)
Ja dzisiaj siedzę w domku i z czwartkowej pracy już rezygnuję na stałe ..:tak:
poniedziałkową przeniosłam sobie do domu..( będę prasować u siebie)
we wtorek 2 godz. i środa 2 godz. na wypadzie a z piątkiem to jeszcze nie wiem co zrobić :confused:
A czy któraś z was pracuje jeszcze?

Mam pyt. ponieważ poprosiłam mamę o przysłanie mi nospy. (zwykłej)..tutaj lekarze nic nie zapisują na twardnienie.. (bo gadają, że tak mam być:tak: ).i wyczytałam ,że nospa może też być na wzdęte jelita:tak: ...czy lekarz Wasz mówi aby nospę brać tylko po konsultacji z nim????... czy myślicie ,że jak od czasu do czasu wezmę jedną to może byc coś nie hallo???:confused:
Wolałabym nie brać nic bez konsultacji ,ale czasami po pracy twardnieje mi brzuch ( chyba ze zmęczenia nie wiem??? no i te jelita :wściekła/y: a magnez????
Może rozmawiała któraś z Was o tym ze swoim lekarzem coś więcej???

golimek ...jeszcze troszkę i pochwalisz się Nam na zamkniętym pięknym mieszkankiem ;-) a dziadka omijaj łukiem :-D...Powodzenia!!!!:-)

elwisku mam nadzieję że na USG zobczysz same pozytywy i sytuacja sie nie powtórzy ...trzymam za to kciuki mocno!!!! :-) i wózeczek uważam za udany ...a jak te koła z przodu ??? To są piankowe dobrze się na nich jeździ??

Kamylka i jezyk ..racja z tą Naszą klasą robi się śmietnik :baffled: i niektórzy są bezmyślni ja mam zablokowane dosłownie wszystko ..przed nieznajomymi :tak:
Hooba postaraj się wyciszyć i zrelaksować i pilnuj ciśnienia :-);-)
Antarku dzidziuś jest na pewno chroniony ...tak stworzyła nas natura... w brzuszku nic mu nie grozi :-) ...
Jedynie to już kwestia porodu czy będzie lekki czy też trudny .... mój Kuba też miał krwiaka wielkości połówki jajka na głowie ..a to przez moje małe rozwarcie ... i kość ogonową ....maluszek sie pchał a ja miałam 2-3 palce i stąd ucisk na glowę ...
Dziecko musi zrobić nie lada wyczyn aby przecisnąc się przez kanał rodny ..a szczególnie taki grubasek jakim ty byłaś :-D;-) a twoja mam tak wogóle rodziła SN czy CC?

Martussa przykro mi z powodu kolegi :-(
Asus ...jak zdróweczko???
Ewcia nawadniaj córeczkę ...to najlepsze przy takich akcjach ...no i smecta jest też OK ...dużo zdrówka dla Ciebie i spokoju :-)

-j-
a jak tam twoje pociechy w szkole ??? Mój Kuba tutaj też chodzi do polskiej szkoły ..uczą sie z "Wesołej szkoły" Muszę poświęcać mu sporo czasu bo zajęcia sa tylko 3 godz. w sobotę ...a oprócz tego normalna angielska szkoła codziennie :blink:...coraz więcej nauki ....
larkaa a jak tam twoje dplegliwości ... leżysz jeszcze dużo???
aga ...poprosze zdjątka na zamknięty ;-);-);-) ...pewnie masz śliczne mieszkanko już??? :-)
ekemkamek i Nathalie Halllloooo???? :-)

Buziaczki dla pozostałych mamusiek :-D:-D:-D

Ja rozmawiałam z ginkiem i powiedział, że mogę brać no-spę. Te twardnienia mam od niedawna, ale na razie mam się nie martwić i brać nospę jakby co.

reklama
Cześć dziewczyny , chciałam sie zapytac o panią doktor Antepowicz bo słyszałam rozne opinie.
Tutaj na forum lutowym niewiele z nas jest z Twojej miejscowości więc jeśli masz takie pytania to lepiej kierować je na podforum regionalne :) a poza tym w linkowni ostatnio został dodany super link o opiniach lekarzy.
Wyszukiwarka i ranking lekarzy - ZnanyLekarz.pl
Myślę, że tam powinnaś znaleźć informację, która Cię interesuje :-) powodzenia!

Do góry