reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

megusek ale przecież zielone wody płodowe to oznaka że dziecko walnęło smółkę przed urodzeniem, w brzuszku mamy, więc czym tu się martwić? Kiedyś pamiętam mówiło się o jakiś zagrożeniach, ale teraz wszędzie piszą i mówią na szkołach rodzenia, że to tylko smółka i nie ma czym się martwić.

Zgadza się to smółka ale np. na szkole rodzenia nam położna powiedziala że jak wody są zielone to w te pędy do szpitala- żeby jednak nie czekać w domu, jak czasem przy "normalnych" wodach.

reklama
Z tego co ja wiem ( a rodziłam moje córki - pierwszą w 42 tyg a drugą na przełomie 41 i 42 tyg ) i miałam badaną czystość wód płodowych to faktycznie zielone czy też brudne wody płodowe oznaczają że dziecko wydaliło smółkę . Może wtedy dojść do zatrucia się maluszka bo przecież on połyka te wody . Moja Paulina urodziła się z zielonymi wodami i dostała 1 punkt mniej właśnie z tego powodu , a teraz jak leżałam w szpitalu to urodziła dziewczyna 10 dni po terminie też z brudnymi wodami i z tego co mówiła dziecko było przytrute i ona wyszła do domu a dziecko zostało na oddziale , ale to nas na razie wcale nie dotyczy do do takiej sytuacji może dojść właśnie w przypadku przenoszenia ciąży . Jeśli przekroczymy 40 tydz ciąży to wtedy i ginekolog i my będziemy o tym myśleć .:tak:
-j-dziękuję za wyjaśnienie , jak mi się zdarzy jeszcze kiedyś wysłać dwa razy to samo ( mam nadzieję że nie prędko ) to może uda mi się wtedy naprawić mój błąd .:-)

Dziewczny mam do WAs pytanie. Budzą WAs kopniaki dzieci? JA od 2 dni budzę się koło godziny 5 z powodu kopniaków mojego synka. Są bardzo mocne. Zastanawiam się, czy to jest normalne. Wcześniej tak nie miał. Potem godzinę leże i uspokajam go. Mam nadzieje, że jest mu tam dobrze i nic poważnego się nie dzieje.

Ostatnia edycja:
A ja z kolei czytałam, że największa aktywność płodu jest między 24 a 28 tygodniem ciąży. Później dzieciak ma mniej miejsca, więc zamiast świrować i robić pirłety po prostu się przepycha.

Habcia kobieto, to tak jakbyś spytała czy wszyscy wstają o 6:30 codziennie. Każdy człowiek jest inny, jeden jest leń, a inny nie ma czasu żeby usiąść. Jeden maluch robi z brzucha mamy jesień średniowiecza a inny jest spokojny i skoordynowany.
I naprawdę wyluzuj trochę, bo robisz krzywdę sobie i dziecku.

Justina84 Super są te atykuły :) Dzięki Wielkie! Hehe czyli już się mogę przyzwyczaić do pobudek o 5 rano :D HEhe najlepsze jest to, że ja tak samo miałam. O 5 rano już babcia jezdziła ze mna w wózku :D

Ja też zauważyłam, że ostatnio mały kopie w nocy bez opamiętania, ale po pierwsze da się to wytrzymać, a po drugie jest oznaką, że wszystko jest w porządku.

Nie martwmy się na zapas !

pozdrawiam

anusia76 a Ty obecnie jesteś w Szczecinie czy też w Dublinie (jeśli w Irlandii nieszkasz w Dublinie własnie)? Bo ja też jestem ze Szczecina i tam robiłam USG połówkowe w takiej prywatnej klinice DARMED na ul. Bogurodzicy? na przeciwko księgarni tej przy kościele Serca Pana Jezus. Miałam fajnego lakarza, wszystko przebadał Malutkiej a USG trwało z 30min. wiec był bardzo dokładny i wszystko opowiadał :) koszt takiego USG (to normalne plus USG3/4D) wynosi tam 200zł, ale warto tam właśnie. A jeśli chodzi Ci o USG w Dublinie to ja chodzę czasem do Medicusa i tam jest to naormalne USG i płaci się 80E. Pozdrawiam serdecznie i WITAM NA LUTÓWKACH :)

Moja Malutka to budzi się tak jak ja :) chyba to jakos wyczuwa, bo kiedy ja wstane to czuje, ze i ona wówczas się rusza :) a każdy jej ruch bardzo mnie raduje a nie stresuje bo wiem, ze wtedy u NIEJ wszystko dobrze :)

pozdrawiam radośnie :)

reklama
aha Anusia76 zapomnialam Ci jeszcze napisać, ze ten lekarz z DARMEDu w Szczecinie nazywał sie Przemysław Ustyjanowski :) a babaka w Medicusie w Dublinie to Monika Antepowicz :)

Do góry