reklama
ewciapoli współczuję . Trzymaj się i pozdrów męża .
habcia chyba nie masz zamiaru powtarzać obciążenia glukozą ? Nie wolno tego robić często . Jeśli będzie to konieczne to zrobią Ci na Kopernika - ale nie sądzę bo z innych badań z krwi odczytają jak goapodarka cukrami wyglądała u Ciebie w ostatnich 3-6 miesiącach .
habcia chyba nie masz zamiaru powtarzać obciążenia glukozą ? Nie wolno tego robić często . Jeśli będzie to konieczne to zrobią Ci na Kopernika - ale nie sądzę bo z innych badań z krwi odczytają jak goapodarka cukrami wyglądała u Ciebie w ostatnich 3-6 miesiącach .
asus nie mozna powtarzac tego badania? dobrze, ze mi powiedzialas
mialam isc dzis tylko zamkniete było. masz racje na poczatku pojde na kopernika i zobacze co mi tam powiedza. A tak z ciekawosci ile trzeba tam czekac na termin?
zapmarta
Karolkowa mama
Widzę, że ilu lekarzy tyle różnych badań... współczynnik coombsa ??? co daje wykonanie tego badania ???
Ostatnia edycja:
Nathalie
Fan(ka)
Dziś źle się czułam, to chyba żółądek i po godzinie pracy wróciłam do domu. Poszłam spać i teraz dopiero wstałam i jak ręką odjął.
Zaraz jadę po moja kruszynkę do przedszkola. Trochę tam długo dziś posiedzi, no ale bawi się super, a ze mną tylko może liczyc na bajke w tym momencie.
Lajfik święte słowa kochana!
Nie ma co popadać w paranoję, bo czasem jest tak, że po przeczytaniu tego wszystkiego szukamy dziury w całym i sobie wkręcamy i doszukujemy się problemów tam gdzie ich nie ma. Cieszmy się ciążą, a nie stresujmy, to naprawdę szkodzi naszym maleństwom. Wrzućmy na luz. :-)
Martussa nie martw się słoneczko, to normalne, wydaje nam się, że macierzyństwo nas przerasta, że nie damy rady. Pamiętaj, że nie ma właściwej odpowiedzi na Twoje pytania - jedna woli rożek z usztywnieniem a druga bez itd. Poczytaj wątek wyprawkowy, tam jest dużo fajnych wskazówek i postaraj się ułozyć właśną listę wyprawkową. Zawsze jeśli z czegoś nie bedziesz korzystać możesz sprzedać na allego, a jeśli uznasz, że czegoś Ci brakuje (bo najlepiej wszystko wychodzi w praktyce) to przecież sklepy po porodzie też są otwarte.
Głowa do góry! 
Habciu jak odchodza wody płodowe to jakby chlusnęło z wiadra, więc na pewno się zorientujesz, ze to własnie ten moment ;-) Co do sączenia się wód to też jest to trochę więcej niż mokra plamka na majtkach i najważniejsze - jak się sączą wody to cały czas - jak leżysz, siedzisz czy chodzisz. Natomiast upławy zazywczaj jak chodzisz lub siedzisz, prawda? Ja też mam te upławy, sa wodniste i dośc obfite, czasem mam nawet plamke 5 cm srednicy.
-j- ale Ci fajnie...
Megusek życzę Ci tylko, żeby Twoje marzenia mieszkankowe się spełniły.
Ewciapoli o rany!!!
Cos okropnego! Nie mogło się przydarzyć w gorszym momencie - dla obojga z Was. Niestety wydaje mi się, ze 6 tygodni przy takim złamaniu nie wystarczy... a potem rehabilitacja. Jak złamałam nogę w samym gipsie byłam 3 miesiące, a rehabilitacja zajęła pól roku. :-(
A jak doszło do tego złamania? W pracy?
Może tak jak Habcia napisała - poproś mamę albo teściową, żeby Ci pomogła?
Ok, ja lecę po Ingusię. Do wieczorka.

Lajfik święte słowa kochana!

Martussa nie martw się słoneczko, to normalne, wydaje nam się, że macierzyństwo nas przerasta, że nie damy rady. Pamiętaj, że nie ma właściwej odpowiedzi na Twoje pytania - jedna woli rożek z usztywnieniem a druga bez itd. Poczytaj wątek wyprawkowy, tam jest dużo fajnych wskazówek i postaraj się ułozyć właśną listę wyprawkową. Zawsze jeśli z czegoś nie bedziesz korzystać możesz sprzedać na allego, a jeśli uznasz, że czegoś Ci brakuje (bo najlepiej wszystko wychodzi w praktyce) to przecież sklepy po porodzie też są otwarte.

Habciu jak odchodza wody płodowe to jakby chlusnęło z wiadra, więc na pewno się zorientujesz, ze to własnie ten moment ;-) Co do sączenia się wód to też jest to trochę więcej niż mokra plamka na majtkach i najważniejsze - jak się sączą wody to cały czas - jak leżysz, siedzisz czy chodzisz. Natomiast upławy zazywczaj jak chodzisz lub siedzisz, prawda? Ja też mam te upławy, sa wodniste i dośc obfite, czasem mam nawet plamke 5 cm srednicy.
-j- ale Ci fajnie...

Megusek życzę Ci tylko, żeby Twoje marzenia mieszkankowe się spełniły.

Ewciapoli o rany!!!

A jak doszło do tego złamania? W pracy?
Może tak jak Habcia napisała - poproś mamę albo teściową, żeby Ci pomogła?
Ok, ja lecę po Ingusię. Do wieczorka.
habcia mnie nie pozwolili powtarzać krzywej bo to bardzo obciąża trzustkę . Jak już napisałam mają tam inne swoje sposoby żeby sprawdzić co i jak z Twoimi cukrami . Ja na pierwszą wizytę czekałam ok. tygodnia . Poproś żeby zapisali Cię do pani doktor Cyganek - moim zdaniem jest najlepsza . A masz glukometr ?
Aaaale się najadłam. Obiadki u teściowej są całkiem niezłe.. sama ma rozmiar 34 albo 36 a ja jak 3 godziny nie jem to mowi" justyna! jak tak mozna ja juz po pracy 3 godziny jestem a ty wciaz nie jesz. tak nie mozna bla bla bla"... i z tej racji musiałam sie napic pepsi zeby przetrawic szybciej te wszystkie warstwy jedzenia 
aha, kupilam zgodnie z propozycja Nescafe Caro. Pychotka. mam nadzieje ze nie ma ograniczen ilosciowych hehe
bóle odczuwam jak przy okresie, a czasem mam wrażenie, ze mam tam taką dziurę, że mi narzady wszystkie wyleca
i jakby mi ktos w krocze szpile wbijał..
aha, kupilam zgodnie z propozycja Nescafe Caro. Pychotka. mam nadzieje ze nie ma ograniczen ilosciowych hehe
bóle odczuwam jak przy okresie, a czasem mam wrażenie, ze mam tam taką dziurę, że mi narzady wszystkie wyleca
Ostatnia edycja:
reklama
MonikaWroclaw84
Mama Mateuszka
Nie ma sie co wstydzic rozmow z maluszkiem
W koncu to maly czlowiek-maly cód!!!
Musi wiedziec ze jest kochany ,akceptowany i z niecierpliwoscia oczekiwany!!!!!
Pozdrawiam wszystkie brzuszki!!!!!!!
Musi wiedziec ze jest kochany ,akceptowany i z niecierpliwoscia oczekiwany!!!!!
Pozdrawiam wszystkie brzuszki!!!!!!!