reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

ewciapoli13 :-( Biedna. Trzymam kciuki, żeby nie doszło do operacji. Dbaj o siebie. Może ktoś z rodziny by CI pomógł w domku?

od którego tyg. miałas rozwarcie?

reklama
ewciapoli współczuję . Trzymaj się i pozdrów męża .
habcia chyba nie masz zamiaru powtarzać obciążenia glukozą ? Nie wolno tego robić często . Jeśli będzie to konieczne to zrobią Ci na Kopernika - ale nie sądzę bo z innych badań z krwi odczytają jak goapodarka cukrami wyglądała u Ciebie w ostatnich 3-6 miesiącach .

ale fajny maluch, dał się przeprosić.
Też rozmiawiam z Brzuszkiem, mówię do córci, śpiewam i zauważyłam, że ona się wtedy bardzo uspokaja. Jakoś nie wstydzę się tych naszych pogaduszek, to cudowny kontakt z inną żywą istotką.

asus nie mozna powtarzac tego badania? dobrze, ze mi powiedzialas :) mialam isc dzis tylko zamkniete było. masz racje na poczatku pojde na kopernika i zobacze co mi tam powiedza. A tak z ciekawosci ile trzeba tam czekac na termin?

Dziś źle się czułam, to chyba żółądek i po godzinie pracy wróciłam do domu. Poszłam spać i teraz dopiero wstałam i jak ręką odjął. :happy: Zaraz jadę po moja kruszynkę do przedszkola. Trochę tam długo dziś posiedzi, no ale bawi się super, a ze mną tylko może liczyc na bajke w tym momencie.

Lajfik święte słowa kochana! :tak: Nie ma co popadać w paranoję, bo czasem jest tak, że po przeczytaniu tego wszystkiego szukamy dziury w całym i sobie wkręcamy i doszukujemy się problemów tam gdzie ich nie ma. Cieszmy się ciążą, a nie stresujmy, to naprawdę szkodzi naszym maleństwom. Wrzućmy na luz. :-)

Martussa nie martw się słoneczko, to normalne, wydaje nam się, że macierzyństwo nas przerasta, że nie damy rady. Pamiętaj, że nie ma właściwej odpowiedzi na Twoje pytania - jedna woli rożek z usztywnieniem a druga bez itd. Poczytaj wątek wyprawkowy, tam jest dużo fajnych wskazówek i postaraj się ułozyć właśną listę wyprawkową. Zawsze jeśli z czegoś nie bedziesz korzystać możesz sprzedać na allego, a jeśli uznasz, że czegoś Ci brakuje (bo najlepiej wszystko wychodzi w praktyce) to przecież sklepy po porodzie też są otwarte. :tak: Głowa do góry! :happy:

Habciu jak odchodza wody płodowe to jakby chlusnęło z wiadra, więc na pewno się zorientujesz, ze to własnie ten moment ;-) Co do sączenia się wód to też jest to trochę więcej niż mokra plamka na majtkach i najważniejsze - jak się sączą wody to cały czas - jak leżysz, siedzisz czy chodzisz. Natomiast upławy zazywczaj jak chodzisz lub siedzisz, prawda? Ja też mam te upławy, sa wodniste i dośc obfite, czasem mam nawet plamke 5 cm srednicy.

-j- ale Ci fajnie... :rolleyes2:

Megusek życzę Ci tylko, żeby Twoje marzenia mieszkankowe się spełniły. :happy:

Ewciapoli o rany!!! :szok: Cos okropnego! Nie mogło się przydarzyć w gorszym momencie - dla obojga z Was. Niestety wydaje mi się, ze 6 tygodni przy takim złamaniu nie wystarczy... a potem rehabilitacja. Jak złamałam nogę w samym gipsie byłam 3 miesiące, a rehabilitacja zajęła pól roku. :-(
A jak doszło do tego złamania? W pracy?

Może tak jak Habcia napisała - poproś mamę albo teściową, żeby Ci pomogła?

Ok, ja lecę po Ingusię. Do wieczorka.

habcia mnie nie pozwolili powtarzać krzywej bo to bardzo obciąża trzustkę . Jak już napisałam mają tam inne swoje sposoby żeby sprawdzić co i jak z Twoimi cukrami . Ja na pierwszą wizytę czekałam ok. tygodnia . Poproś żeby zapisali Cię do pani doktor Cyganek - moim zdaniem jest najlepsza . A masz glukometr ?

Aaaale się najadłam. Obiadki u teściowej są całkiem niezłe.. sama ma rozmiar 34 albo 36 a ja jak 3 godziny nie jem to mowi" justyna! jak tak mozna ja juz po pracy 3 godziny jestem a ty wciaz nie jesz. tak nie mozna bla bla bla"... i z tej racji musiałam sie napic pepsi zeby przetrawic szybciej te wszystkie warstwy jedzenia :)

aha, kupilam zgodnie z propozycja Nescafe Caro. Pychotka. mam nadzieje ze nie ma ograniczen ilosciowych hehe :)

bóle odczuwam jak przy okresie, a czasem mam wrażenie, ze mam tam taką dziurę, że mi narzady wszystkie wyleca :) i jakby mi ktos w krocze szpile wbijał..

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry