reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Pewnie że wie kiedy rozmawiają rodzice ;-) Te głosy słyszy najczęściej zapewne...

U mnie jest tak że prawie od 2 msc siedze w domu na L4 i przez większość dnia jestem sama. :rofl2: Wcześniej rozmawiałam z kotem żeby miec do kogo buzie otworzyć:-) a teraz to i z brzuszkiem... fajnie tak, bo mam cały czas uczucie, że ktoś mi towarzyszy w zajęciach domowych

reklama
ardzesh habcia myślę, ze teraz myśl o przedwczesnym porodzie to zmora każdej z nas. ja nie mam twardnień macicy, żadnych skurczów..ale jednak tez mnie to przeraża. zawsze spałam w nocy jak suseł a dzis tez nie mogłam..i oczywiście na myśli ten sam temat co u Was..że wózka jeszcze nie ma, ze ubranka nie wyprane, że tak naprawdę wiele rzeczy jeszcze do zobienia. jak idę do toalety to po każdym dłuższym siusianiu zastanawiam się czy mi wody nie odeszły:confused2: głupie to bo wszystko jest ok i nie wiem skąd takie myśli:szok:

ewciapoli a no faktycznie:-):-) ja mieszkam koło Międzyrzecza.

A ja dzisiaj się wybieram do mojej lekarki co praeda wizytę mam za tydzień ale zaczęły mnie martwić te skurcze bo stają się częstsze i boleśniejsze i martwię się co z tą moją szyjką, muszę tylko zadzwonić czy dziś przyjmuje czy ma przerwę na ten długi weekend, także dziewczyny trzymać kciuki

Dziwczyny mam do Was pytanko. Zauważyłyscie u siebie plamy mokre na majtkach? Ja zawsze używam wkładek, ale dzis z samego rana nie włożyłam. Poszłam do toalety a tam plamka wody. :confused2: Zaczełam się denerwować czy to nie wody płodowe. Brzuch znów mnie boli i twardnieje. Całą noc czułam mokro w tamtym miejscu, ale myślałam, że dlatego, bo jestem pod kołdrą i się pocę.

habcia: Tak tak to normalne, może byc bezberwne plamienie, ale i kremowe czy bardziej brunatne. brunatne w ilosciach umiarkowanych nie powinno niepokoić.

Małe sprostowanie:) Wczoraj dzidzius po raz pierwszy wykazal swoj gust muzyczny!!!!! Słuchalismy z M jednego z "mocniejszych" kawalkow i maly sie zaczą buntowac:) Bardzo energicznie mnie kopal , prawie ze zloscią....az nie wylączylismy muzyki:) M z nim chwilke pogadal, przeprosil i za chwilke b yl juz spokoj i wypięte cos (pupa??? glówka???) do glaskania:))

potwierdzam to co mówią dziewczyny i ja mam czasem mokro ;)

Dziewczyny odpoczywajcie i myślcie pozytywnie a na pewno bedzie dobrze... najgorzej to jak czarne myśli do głowy przychodzą.

Jezyk trzymam kciuki, Habcia mokre gacie to:) norma także u mnie. Czasem jak kichnę albo kaszlnę to się ciut posikuję. Ja po każdej nocy rano mam macicę jak kamień, nie wiem czemu, dopiero jak się rozchodzę wraca do normy.
Dziewczyy nie wkręcajcie się, na lutówkach nie będzie skrajnych wcześniaczków. Te wszystkie rzeczy o których piszecie zdarzają się a medycyna sobie z nimi radzi. Może Jezyk coś powie o szyjkach i skurczach, bo dzięki niej ja chyba nie popadłam w paranoję jak u mnie to się zaczęło. Jezyk miała to wszystko a urodziła Kacperka po terminie:)

reklama
Witam ;)

Ale leń mnie dopadł.:biggrin2:Dzieci u babci... a my z małżonem lenimy sie w łóżku od piątku do 13.:biggrin2:.
A wczoraj to na basenie byliśmy.:biggrin2:Polecam wszystkim , które mają problemy z bolącym krzyżem.:tak:Nic mi się nie chce...

Widze , że temat pazurków poruszony... yhy ... ładnie to wyglada , ale przy noworodkach nie sprawdza się . Z resztą i tak każą obciąć paznokcie na izbie przyjęć i zmyć lakier.:tak:

I skurczybyki męczą was... Tym , którym to bardzo dokucza zalecam łóżko.:tak:

I mokre gacie... yhy... mnie tez się zdarzają...

Ale żem dziś niedociumana... za dużo w wyrku gniję chyba... a co tam... ide poleżeć...

Do góry