reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

hej dziewczyny!

U mnie też sie mokre gatki zdarzaja..ale Habcia jezeli sie obawiasz mozesz dla spokoju kupic w aptece test czy nie wyciekaja wody plodowe.

My dzis zakrecony dzien mielismy, moj maz ma wolne ustawowe za 1 listopada to pojechalismy zrobic moja analityke (6 badan +mocz) i badania mikrobiologiczne w PAN (140 zl mnie skasowali :-/) i pojchalismy zobaczyc na budowe naszego nowego mieszkanka....narazie fundamenty i zalana płyta ale bylam w innym wybudowanym ze scianami nosnymi i cuuudownie :-) taaaka przestrzen ..widoki ladne i ciszaaa ....rozmarzylam siem ;-) za rok na Wigilie mam nadzieje juz tam zamieszkamy...
teraz ide sie polozyc bo jednak sporo dzis zalatwialismy. Milego popoludnia!

reklama
megusek: alez ja Ci zazdroszczę..oczywiście pozytywnie rzecz biorąc, życze powodzenia w planach :)
mnie póki co w grudniu czeka przeprowadzka na nieswoje mieszkanie.
Ale trzeba cieszyć sie tym co sie ma :)najważniejsze że zamieszka już niedługoi tam mały Kruszynek który rozświetli te mury.. ;-)

megusek Masz super sytuacje. Też bym chciała już domek budowac... :D Niestety musimy się zadowolić naszą kawalerką ;)

CO to za badania robiłaś? Az 6? CO to jest badania mikrobiologiczne?

Hej..:-D
Dziewczyny za mocno się stresujecie z tymi porodami przedwczesnymi....:-(
Przestańcie o tym myśleć i żyjcie tak jak miesiąc temu:-) ..niech dzidzia rośnie w spokoju ..a nie w stałym waszym niepokoju...Dam wam radę nie czytajcie za dużo ..niestworzonych historii ani nie słuchajcie kto co miał i ma ..bo każda z nas jest inna ..a takie nakręcanie się czarnym scenariuszem nikomu nic nie daje ...tylko się niepokoicie niepotrzebnie:tak: SPOKÓJ NAJWAŻNIEJSZY...Przecież to jest ciąża i nasze organizmy przygotowywują się .....to jest NORMALNE!
Wszystko będzie dobrze ..przecież przed nami jeszcze cały trymestr!
Dacie radę i życzę wiele OPTYMIZMU :-D:-D:-D NA PRZYSZŁOŚĆ;-)
Te co maja zalecone leżenie niech sie relaksują ...poproście męża o fajna muzyczkę relaksującą ...np. MUZYKA WSCHODU...SZUM MORZA ..ŚPIEW PTAKÓW ...naprawdę pomaga:tak::tak::tak: Jak wy będziecie spokojne to Wasze skarby też będą to CZUŁY:-D Mam nadzieje że nikogo nie uraziłąm swoją wypowiedzią ..ale za dużo tu u NAS niepokoju babeczki;-);-);-)
Buziolki dla WAS :rolleyes:

megusek Masz super sytuacje. Też bym chciała już domek budowac... :D Niestety musimy się zadowolić naszą kawalerką ;)

CO to za badania robiłaś? Az 6? CO to jest badania mikrobiologiczne?

No my tez sie bardzo cieszymy z wiekszego mieszkanka :-) Habcia życze Ci zebys dom niebawem zbudowala! :-)
Co do badan...Zmienilam lekarza prowadzacego i ta wyslala mnie na badania ktorych nie zrobila porzednia ( 2 na hormony i antygen hbs i cos jeszcze podobnego, i toxo jedno bo mialam tylko raz a ma byc 2 x w ciazy jak ujemne..standardowo morfol.) a badania mikrobilogiczne robi sie na poczatku ciazy - trzeba 2 h przed nimi nie sikac (chlamydie, mycoplasma ... i jeszcze posiew z pochwy) Nie mialam tych badan robionych nigdy, a moja dr mowi ze jezeli sa zle wyniki moze byc porod przedwczesny albo moze peknac wczesnie worek i jeszcze cos...nie pamietam. Co lekarz to inaczej podchodzi do ciazy.

:szok::szok::szok::szok::szok: szok! mnie żaden lekrz tyle badań nie robił. Tego HBS nigdy nie miałam robionego :baffled: chlamydię miałam kiedyś, ale ją wyleczyłam. A wy dziewczyny miałyscie robione HBS?

megusek Masz super lekarza :) Mogę wiedzieć jak on się nazywa?

na HBS dopiero teraz dostałam skierowanie w 24tc. kurcze na toxo nie mialam zadnych badan robionych i nikt mi nie proponowal. bratowa jak byla w ciazy to na wlasne zyczenie robila bo jej tez nikt nie proponowal.
o chlamydii rowniez nic mi nie wiadomo ;) No i jeszcze teraz dostałam skierowanie na standardowe badania czyli mocz i morfologia, a oprocz HBS mam zrobic obciążenie 50g glukozy. I mam 3 dni!!! nie jesc slodkiego. :(

Mi lekarz nie mówił, że przed badaniem na test obciążenia glukozą mam nie jesc słodkiego ;/ W srode idę trzeci taz pryw. do Diagnostyki na te badania. Łudzę się, że 2 poprzednie wyszły nieprawdziwe :) CHyba sobie zrobie też na to HBs

Ja HBS miałam robione.. ale mój poprzedni gin nie kazał robić mi toxo.. i w rezultacie miałam je robione miesiąc temu dopiero, ale obydwa współczynniki ujemne więc powtórka obowiązkowo..
Acha dziewczyny.. Czy któraś z Was ma grupę Rh- a mąż + ?
Ile razy miałyście współczynnik Coombsa robiony?

reklama
Hej dziewczyny,
U mnie to dopiero się narobiło:-( mój biedny mężuś złamał nogę i rękę, leży cały obolały w gipsie i nie może wstawać:-( a tyle mi pomagał...
Nie mam pojęcia co to teraz będzie...lekarz powiedział, że w czwartek okaże się czy nie będzie konieczna operacja na nogę bo to złamanie z przemieszczeniem:-:)-(
Ach mówię Wam...w najlepszym przypadku 6 tygodni w gipsie!

A ja nawet mieszkanka sama nie posprzątam bo brzuch zaczyna mnie boleć.
I święta na karku...

Co do mokrych gatek to u mnie również to normalne.
Zauważyłam u siebie, że nerwy i stresy powodują, że maluszek fika jak szalony:-( mu się również wówczas udziela!! Także spokojnie dziewczyny nie denerwujcie się na zapas. Ja w pierwszej ciąży byłam pewna, że wcześniej urodzę, miałam rozwarcie, lekarze mnie nastraszyli....a urodziłam w 43 tygodniu!!!!

Teraz tak szybko pewnie się nie odezwę...ale już chyba się od Was uzależniłam:-)

Do góry