maran-atha
Fanka BB :)
lajfik witaj serdecznie
wiec tak, moja współlokatorka do szpitala zabrała właściwie wszystko bo nie dają tu nawet koszuli na poród. I tak spakowała 3 koszule do karmienia, ale mówiła, że lepiej by jej sie sprawdziły piżamy z rozpinaną górą, szlafrok, kapcie takie do chodzenia i pod prysznic, 2 ręczniki, biustonosze do karmienia, majtki poporodowe, podklady poporodowe, koszulke taką zwyczajna dużą w ciemnym kolorze na poród no i po za tym to wiadomo kosmetyki, wode do picia i pomadke ochronną bo usta strasznie ponoć wysychają i pękają podczas porodu, aha i mówiła, że warto wziąć ciepłe skarpetki bo poród bywa długi a stopy marzną... No i dla dzidziusia też musiała wziąc wszystko bo tu ubierają w te ciuszki, które się przynosi ze sobą, no pieluchy swoje trzeba mieć, reczniki i to wszystko co potrzebne dla dzidziusia
wiec ja juz powoli to wszystko gromadze i przygotowuje by ok. 35 -36 tyg. spakowac torbę bo tak tu sugerują by od 36 tyg. miec już spakowane wszystko do szpitala... 
No a po za tym, tak jak wiekszość z Was nie mogłam dziś spać... i w ogóle mam jakiś trudny czas z mężem bo mnie strasznie wszystko u niego ostatnio wkurza i ciągle się z nim kłóce... nie wiem czy to ja jakaś taka bardzo nerwowa jestem czy to hormony, czy jeszcze co innego, ale naprawde jakas taka złośliwa jestem i wszystko mnie już drażni...
Pozdrawiam Was wszystkie i niech te bidule chore wracaja prędko do zdrówka :* Trzymajcie się dzielnie kochane
No a po za tym, tak jak wiekszość z Was nie mogłam dziś spać... i w ogóle mam jakiś trudny czas z mężem bo mnie strasznie wszystko u niego ostatnio wkurza i ciągle się z nim kłóce... nie wiem czy to ja jakaś taka bardzo nerwowa jestem czy to hormony, czy jeszcze co innego, ale naprawde jakas taka złośliwa jestem i wszystko mnie już drażni...
Pozdrawiam Was wszystkie i niech te bidule chore wracaja prędko do zdrówka :* Trzymajcie się dzielnie kochane
..powiedz jakie wkładki laktacyjne tutaj kupowałaś ? Chodzi mi o firmę;-)
Tu w Niemczech, musze zabrac tylko szlafrok, klapki pod przysznic, rzeczy osobiste i ubranka dla dziecka na wyjscie ze szpitala. Wszystko inne daja na miejscu, ani podpasek, majtek poporodowych, ani pieluszek, ani ubranek dla dziecka, ani koszul i tym bardziej recznikow nie trzeba zabierac. Wszystko jest na miejscu. 
podejrzewam że wszędzie jest inaczej