reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Vinniki,Atsonia podala Ci dokladnie te chusty ktore i ja bralam pod uwage:-)

Poniewaz jestem fanka fizjoterapeuty Zawitkowskiego i namietnie czytam jego ksiazke "Co nieco o rozwoju dziecka" (wspaniale rady dotyczace noszenia dzieci,wozkow,nosidelek,ze chodziki sa szkodliwe o czym nie wiedziala kuzynka i jej dziecko chodzi na palcach i sie przerwaca,pielegnacji malucha itp. wraz z filmem DVD-polecam,warto),to jedne z lepszych sa chusty BebeLulu,ktore w tej ksiazce na koncu sa rekomendowane.Ja wlasnie taka kupilam-jasnoniebieska.One sa pieronsko drogie,ale ja kupilam z serwisu www.gratka.pl (czasem taniej jeszcze niz na allegro-korzystacie?) uzywana za 1/4 ceny!Zreszta poduszke porodowa tez samtad mam zaklepana:)Maz w piatek pojedzie mi odebrac te rzeczy od sprzedawcy.
Natomiast tu wklejam ci linka z roznymi chustami w roznej skali cenowej-mnie interesuje tez ta z kieszonka nadal (pierwsza z linka) bo ma takie fajne wzorki i jest pod wymiar w razie jakbym nie umiala zawiazac tamtej-tamta bedzie dla meza hihih :-D
Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro
jak juz kiedys pisalam,dla mnie takie chusty (od narodzin) i nosidelka (od 4 m-ca zycia) to rewelacja.Nie wyobrazam sobie latac po urzedach,zalatwiac cos na miescie czy wyskoczyc na chwile z wozkiem.Mieszkam w centrum miasta,nie jestem kierowca i wozek owszem fajny na spacery ale do zalatwiania spraw nie bedzie mi sie go chcialo go tarabanic.Wygoda?-moze ale zycie jest po to zeby je sobie ulatwiac,amnie bardzo rozczulaja widoki mamus z dzidziami przy sobie:tak:

Vinniki,Atsonia podala Ci dokladnie te chusty ktore i ja bralam pod uwage:-)

Poniewaz jestem fanka fizjoterapeuty Zawitkowskiego i namietnie czytam jego ksiazke "Co nieco o rozwoju dziecka" (wspaniale rady dotyczace noszenia dzieci,wozkow,nosidelek,ze chodziki sa szkodliwe o czym nie wiedziala kuzynka i jej dziecko chodzi na palcach i sie przerwaca,pielegnacji malucha itp. wraz z filmem DVD-polecam,warto),to jedne z lepszych sa chusty BebeLulu,ktore w tej ksiazce na koncu sa rekomendowane.Ja wlasnie taka kupilam-jasnoniebieska.One sa pieronsko drogie,ale ja kupilam z serwisu www.gratka.pl (czasem taniej jeszcze niz na allegro-korzystacie?) uzywana za 1/4 ceny!

Sara27, a skąd wiedziałaś, jaki rozmiar? Ja jeszcze niewiele wiem o chustach, a wydają mi się świetnym rozwiązaniam no i rehabilitantka w szkole rodzenia też mowila, ze śmiało można je stosować. Widzę po aukcjach, ze są różne rozmiary, jaki wybrac?

Moonik,ta z bebeLulu to ma jakies kolko i tam sie reguluje dlugosc paska-tak mi baba przez telefon mowila ta co sprzedaje.
Natomiast te chusty:
Chusta nosidełko KIESZONKA-dla początkujących ! (524668121) - Aukcje internetowe Allegro
maja tam tabelke i trzeba sobie zmierzyc obwod biustu i pod biustem-ale rob to w ubraniu,tak jakbys chuste miala zalozona,nie nago.A jak bierzesz tez pod uwage meza,to tam pisza zeby wtedy mierzyc obwod klatki piersiowej u faceta;-)

ATsonia, Sara, dziękuję :-D Ja też jestem wielką zwolenniczką noszenia dziecka jak najbliżej siebie - niestety takich cudów za czasów moich maleństw nie było, wykorzystywałam nosidełka. A'propos chodzików, to rzeczywiście są szkodliwe - nie tylko dla pleców i bioder, ale też dlatego że dzieci w chodzikach zwykle nie raczkują (no bo jak?), a raczkowanie bardzo dobrze wpływa na rozwój półkul mózgowych!

ja też mam tę cchustę-kieszonkę ze strony chusta.pl i bardzo byłam z niej zadowolona - nawet czasem na spacer jak jechałam wózkiem, to chustę miałam ze sobą, bo jak córka zaczynała marudzić oto ją brałam w chustę i od razu był spokój :-)

reklama
Kochane, poczytałam trochę o tych chustach ze stron, do których linki podałyście i teraz sama nie wiem na co się decydować. Czy na kieszonkę, czy na chustę na kółkach czy na chustę bebelulu?!

Do góry