reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

jak byłam dziś w aptece to kupiłam wkłady poporodowe belli (op. 10 szt za 4,84 zł; na opakowaniu jest napisane że to pieluszki higieniczne dla dzieci i pani długo szukała, ale na rysunku obok jest pokazane także inne zastosowanie, sprawdziłam to już na stronie belli i to te o które mi chodziło), majtki poporodowe 2 pary niskie i wysokie - 7,02 zł - producent PPH Horizon z Gdańska, dla mnie rozmiar 40-44 bo mam dużo w biodrach (już ok. 120 cm)

wrzucam też zdjęcie body, które kupiliśmy w carrefourze - opakowanie 4 szt za ok. 30 zł - super materiał i świetne zapięcia od góry do dołu

reklama
No z chłopakami to będziecie miały wesoło :)

Gabi widzę ze już zaczęłaś i bardzo dobrze :) śliczne zakupki :)

U mnie zakupy póki co wstrzymane :( Kryzys światowy dosięgnął i mój portfel.
Dostałam rozliczenie za ogrzewanie, frank poszedł do góry a razem z nim moja rata kredytowa i narazie nie ma kasy na zakupy :( Dobrze że juz troche rzeczy mam, z resztą poczekam do końca lutego.

nio ja nieraz widzialam jak braciszek przy zmianie pieluszki siknal sobie w gore i wszystko bylo obsiusiane:-D hi hi wiec pod tym wzgledem napewno jest ciekawie;-)
a ja dzisiaj mialam male spiecie z moim mezusiem:zawstydzona/y: poszlo o zakupy dla dzidzi, bo jak on to stwierdzil jak mi sie cos podoba to kupujemy, a jak on cos upatrzy to krece nosem:dry: mi glownie chodzilo o to, ze te same rzeczy widzialam na allegro o wiele taniej, ale jemu chyba sie tego przetlumaczyc nie da:dry: nio wiec cos mi sie wydaje, ze zakupow przez allegro nie bedzie, tylko wszystko bedziemy kupowac po ogladnieciu i obmacaniu;-) jemu chyba tak samo jak mnie sprawiaja frajde takie zakupy, tylko sie do tego nie przyzna;-)wsumie do tej pory to ja zawsze ciagnelam na zakupki na zywo, a on kombinowal z allegro, a teraz jest na odwrot:-D hihi

U mnie zakupy póki co wstrzymane :( Kryzys światowy dosięgnął i mój portfel.
Dostałam rozliczenie za ogrzewanie, frank poszedł do góry a razem z nim moja rata kredytowa i narazie nie ma kasy na zakupy :( Dobrze że juz troche rzeczy mam, z resztą poczekam do końca lutego.

Jestesmy w identycznej sytuacji...ale juz znalazlam sklep, w ktorym koszule, ktore na allegro kosztuja 25 zeta - tam kosztuja 16, tylko czekam az eSki przywioza. Koszule wole miec...reszte ze szpitalnej listy tez juz mam, a ze duzo tego nie ma...o reszte bedziemy sie martwic pozniej, jak juz Bejbis bedzie na swiecie, rodzina az sie pali, zeby sie wykazac. Jeszcze tylko wozek w rozsadnej cenie, ale to tez jak bede w szpitalu - moj M ma kolege z hurtownia, wiec tak licze, ze bedzie faktycznie nieco taniej....ale na pewno w granicach rozsadku

przed chwilą zrobiłam listę rzeczy do zamówienia na allegro - butelki, smoczki itp + wszystko to czego będę potrzebować i co opłaca się kupić u tego samego sprzedawcy, wtedy rzeczywiście wychodzi taniej

w czwartek pojedziemy do sklepu zamówić wózek i łóżeczko - będziemy brali JEDO VEDI (wychodzi po 1069 zł dwufunkcyjny) i łóżeczko radek któryś tam z szufladą za ok.300 zł - to fundują babcie i dziadki więc możemy spokojnie kupić już teraz

ja na pampersy naprawde nazekac niemoge i uwiez sa barrrdzo chlonne, uzywalam ich poltora roku dopoki mala niezaczela wolac i teraz tez jestem na nie zdecydowana, tez porobowalysmy innych, tanszych bo jednak troche ich idzie a grosze niekosztoja ale jednak przy nich zostalam, Julka sie ani razu w nich nieodparzyla i nigdy nieprzeciekly, a pamietam jak raz poszla tatusiem na spacer to wrocili po kilku godzinach pampers to prawie siegal po kolana ale nieprzeciekł.
potwierdzam w 100%:tak:
ja nawet nie eksperymentowałam - wtstarczy dobrze obejrzeć i obmacać inne ...
wolałam wydać na pampersy niż potem na maści robione na odparzenia

a przy chłopcu trzeba być czujnym i obserwować siusiaka jak się zaczyna unosić to natychmiast go zakryć czymkolwiek bo będzie fontanna :)

Ostatnia edycja:
koga nio widzisz jak to dobrze ze z nami sa doswiadczone mamusie;-) jakbym zobaczyla, ze synusiowi siusiak sie unosi to bym sie cokolwiek zdziwila, czy to nie za wczesnie;-):-D hi hi a pozniej bym sie musiala pewnie przebierac:-D hi hi

reklama
malutka_z_krk23 ty to czysta komediantka jesteś :-) zawsze mnie rozbawisz :-)

ja również zaczynam od pampersów. Jak będą lux to nie będę eksperymentować. Bo wole wydać więcej niż potem walczyć z odparzoną pupką . Szkoda mi dzieciaczka.

A mam pytanie. Czy któraś z was stosowała u dziecka kosmetyki Mustela
Ja używam tego na rozstępy i jestem bardzo zadowolona ale widziałam i w aptekach całe kolekcje dla niemowląt i tak się zastanawiam czy warto kupić.

Do góry