reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Kraf - ja też mam wyraziste sny, ale nie są one związane z dzidzią :(
a wracając do okręcenia pępowinką - tym się nie przejmuj, bo to nie jest groźne.
Często jest tak, że lekarze widzą na KTG, że się dzidzia okręciła pępowiną a wcale nam o tym nie mówią, bo to wzbudza w nas ogromny strach :tak::-) Groźne są tylko kilkukrotne owinięcia wokół szyjki. Wtedy może być za krótka przy porodzie i dzidzia może się poddusić. Ale jakby coś było nie tak, to wezmą Cię na usg i sprawdzą.
A to że masz obawy to normalne. Każda z nas trochę bardziej lub trochę mniej się boi. Im bliżej rozwiązania tym bardziej o tym myślimy.

hej z rana. Niedługo zaczynam sprzątać i idę na zakupy, bo dziś mamy gości. ehhh

reklama
hej :-D weekendowo :happy:

Jezyk ....polecam dla przypomnienia ..oglądnij sobie odcinek 6 na tej szkole internetowej RADZIMY DOBRZE RODZIMY mamy to w linkowni ;-)...wiem że się powtarzam bo gadałam juz o tym kiedys;-):-p ..ale ja wczoraj oglądałam i naprawde można zapamietać parę podstawowych rzeczy ..a ja kurde rodziłam dawno :szok::-pi też mam obawy jak każda z nas zapewne :-D:-D:-D...ale jestem nastawiona bardzo optymistycznie :-D:-D:-D... .... mi ten filmik pasi;-)
Golimek dzisiaj ty mi sie śniłaś ...przyjechałaś do mnie z Frankiem ...ale ja mieszkałam w Polsce w tym śnie :-D:-D:-D... zobaczyłyśmy się na żywo i miałyśmy iść na kawę .... to było dziwne ...bo z twarzy przypominałaś Martussę ..ale byłaś to ty :-D:-D;-)...bożeeee ja żyć nie mogę bez Was!!! :-D:-D:-D...fajnie :-p;-):-p
Kraf a może ty naogladałaś się czegoś w necie i Ci sie to przyśniło :confused:;-)
Sny sa na odwrót ...;-)... a ze wszystkim dasz radę!!!;-) bo ja tez nie chodziłam na SR ani teraz ani 8 lat temu ;-)
Emkamek ja od 36 tyg.mam wizytę co tydzień a jak u Ciebie ?
Elwisku a jaki laktator masz ??? Uściskaj Gabinkę :-D
.. Maran-atha ..... a może jakieś szaleństwo na poprawe humoru ??? Np. Wielkie lody z gorącą czekoladą :-D
Ardzesh ...Wszystkiego najjj dla twojej drugiej połówki :-D:-D:-D
Może jakiś prezencik zrobisz dzisiaj mężowi ;-)?...Noooo i nie pij za dużo :-p
Antar ...pisz Nam tu zawsze i o każdej porze .....po tu tu jesteśmy ...i zawsze sobie pogadamy choćby o d...e Marynie :-)

Ardzesh no tak sprzątaj, rób zakupy i baw się dziś dobrze bo widze po suwaku że to ostatni dzień :-p:-p
Lajfik no właśnie nie oglądam nic strasznego (oglądałam tylko porody ) a mam takie schizy że szok

Hejka;)
No i wszystko wyjaśniło sie z habcią.

Ja przepraszam , ale ja dziś z rana na szybciucha.

Zdecydowałam , że jutro idę na patologię.Nie ma na co czekać. Bóle coraz bardziej zaczynaja doskwierać... A tak... może od poniedziałku zabiorą się za mnie i niedługo będę już po.

Wpadnę później poczytać co u was.

-J- to w niedzielę opłaca ci się iść?? i tak wszystkie badania czy usg zrobią ci w poniedziałek i przeleżysz jeden dzień niepotrzebnie. a poza tymi bólami coś jeszcze się dzieje?jakieś krwawienie czy coś??
no ale jeśli taką podjęłaś decyzję to trzymam kciuki żeby wszystko szybko poszło:-):-):-) czekamy na wieści.

lajfik
dzięki za link:tak::tak:

A tata coś się spóźnia, pewnie na drodze ślisko bo u nas dzis posypało i nadal leciutko pruszy. no i po co? wiosna ma już być:-p:-p

jezyk myslę , że jak pójdę w niedziele wieczorkiam to od poniedziałku zaczną juz co kolwiek robic ze mną , np. jakieś badanka...:sorry2:
A tak dopiero we wtorek dyzuruje ten szpital w którym chcę rodzić i zastanawiam się czy to nie bedzie za późno.Bo zanim się za mnie zabiorą w środę... w czwartek wyniki..... to coś koło weekendu była by cc.:dry:
Krwawienia brak. To chyba po tym ostatnim badaniu u gina coś mi się tak porobiło. Ale czuję baardzo mocno ból podbrzusza i krzyża.

jezyk, j to zależy od zwyczajów szpitala, albo bardziej od zmiany personelu :confused:

w 20 tyg pojechałam z ogólnym bólem brzucha - bo już nie wiedziałam co mnie boli tak się skręcalam - był piątek, zrobili mi USG i położyli na oddział dając Nos-pe :wściekła/y: w sobotę nie zajął się mną nikt tylko cały czas Nos-pa, luteina i jak już się wkurzałam to kroplówka:dry: niedziela to samo, a naiwnie w poniedziałek myślałam, że w końcu się mną zajmą - a tu wielki nawał kobitek z różnymi przypadłościami więc najpierw robili badania nowoprzyjętym. Dopiero we wtork zajęli się tymi z oddziału i zlecili mi posiew moczu - na wynik czeka się 3 dni więc dopiero po tygodniu wiedzieli, że mam bakterie w moczu i to kolka nerkowa :angry: najlepsze, że tak się rozhulało na 7 dni antybiotyku w szpitalu i jeszcze 3 dni w domu :crazy: dziewczyny z sali zdążyły porodzić dzieciaki przez CC, "bliźniaki" z tym samym rozpoznaniem co ja wypisali 4 dni wcześniej, a ja nie wiedzieć czemu mnie tam trzymali na siłę:rofl2::rofl2::rofl2:

Lajfik ,znowu Ci się śniłam wariatko:-D
-j-, chyba lepiej pojechać do szpitala, żebyś tylko w domu nie zaczęła rodzić. To Twój trzeci poród, to moze być błyskawiczny.
Jezyku, podziwiam Cię, że nie krzyczłaś w trakcie porodu:tak: Ja się darłam w niebogłosy.
Emkamek, sprzątanie jest dobre na wszystko, zaraz się Tobie humor poprawi:-) Daj znać jak ciśnienie.
Ardzesh, wszystkiego najlepszego dla męża:-) A swoją drogą, ja też mam urodziny w sierpniu:-)
Kraf, proszę mi się tu nie schizować. Ciężarne często mają chore sny;-)

Witam mamuśki !!!

u mnie robota pełną parą !!! pranie, prasowanie, pranie prasowanie... czyli to co już większość z was ma za sobą.
Nic mi się nie śni niestety, ale za to wysypiam się ostatnio.

-j- trzymam kciuki, czyżbyś była następna ?

reklama
Witam z rana
Dziewczyny czy wy też macie takie wyraziste sny...dosłownie jakbyście naprawde w nich uczestniczyły? Ja takie mam a do tego nie są one przyjemne bo czasem dotyczą one dziecka i że jest coś nie tak. Że jest chore :( Po prostu martwie się jak cholera i mam jakieś schizy już :( Po drugie ogarniają mnie myśli że coś może być nie tak, że np. zanika mu tętno, że się okręcił pępowiną a ja o tym nie wiem bo skąd mam wiedzieć!!!!! To się może zdarzyć z minuty na minute i powiem wam że chodze w strachu :(
Ja mam sny mega wyraziste,problem w tym ze dotycza wojny,okupacji wojennej.Sni mi sie,ze uciekam przed ostrzalem itd.Chowam sie w schronie:baffled:
Takie mysli jak twoje dotyczace obaw tez mam,przy kazdej ciazy na finiszu,tak po 30 tyg.
Emkamek-ja tez mam czesto dola i chce mi sie plakac,bo teskni czlowiek jak diabli za rodzinka.Mam przeciez tutaj swoja rodzinke,ale ja umyslem tkwie w Polsce i juz tak zawsze bedzie.
Pozdrowionka;-)

Do góry