reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

dziewczyny! przepisy się zmieniły-pieczątka z zakładu pracy wazna jest miesiąc! chodzi mi o tą w książeczce ubezpieczeniowej...tak ze mniej wiecej 4-3 tyg przed porodem trzeba ją podbic zeby była swieza! ew. mozna sie tak umówić z kadrową/księgową-zalezy kto u was podbija- ze podbije, podpisze, ale date wy wpiszecie...czasami sie tak uda umówic zeby potem nie było biegania i załatwiania na hura

reklama
Mordoklejka bardzo fajny pomysł z ta książeczką i pieczątką beza daty. Chyba poproszę o coś takiego. A właśnie ostatnio zastanawiałam się kiedy podbic książeczkę.
Potwierdzam, że książeczka ubezpieczeniowa ważna jest tylko miesiąc. Nawet ostatnio w szpitalu o tym czytałam.

z tą książeczką to teraz straszne zamieszanie jest, dobrze jak da się ugadać co wspominała modroklejka ale jak nie to co...
też zastanawiam się kiedy ją podbić a nie chciałam już do pracy iść tzn oddać zwolnienie osobiście tylko wysłać pocztą ale chyba widzę że będę musiała iść :crazy:

Jest jeszcze jedno wyjscie. Zazwyczaj w szpitalach jest tak ze ma sie 3 dni na dostarczenie dowodu ubezpieczenia. Mozna go zazwyczaj nawet przefaksowac. To jakies wyjscie jesli ksiazeczka straci swoja waznosc.

W moim szpitalu jeśli się nie ma podbitej książeczki przy przyjściu do szpitala, to można ją dostarczyć odbierając wypis ze szpitala, a wypis można odebrać do tygodnia po opuszczeniu szpitala, nie robią z tym żadnych problemów :-)
mnie to podbijanie na szczęście nie dotyczy bo ja mam legitymacje emeryta - rencisty :-D:-D:-D ważną do 2011 :-)

M R, dzięks, a czy te bad mats można dostać w Polsce? którą Medele polecasz? elektryczna droga i nie wiem czy warto tak na wyrost kupować...'Avent 'co roku dostaje jakieś nagrody ale piszecie że słabe są. sama nie wiem.

ola_o, dziekuję za odp., w czwartek miałam ten LEN w ręku w IKEI i zastanawiałam się czy to kupić! skoro używałas i polecasz to chyba się skuszę :-)

Witajcie,
Dzisiaj byłam w hurtowni uzupełnić braki i niestety nic z tego nie wyszło :(
Napiszcie proszę czy wg Was
* karuzela na łóżeczko powinna być bardzo kolorowa (żywa) czy też stonowana, czy kształt stworków lepiej aby był różnoraki ?
*mata edukacyjna -czy kupowałyście teraz czy też wstrzymujecie się chwilowo z zakupem, jeśli teraz to jakie polecacie
* smoczki uspokajające - jakiej firmy i czy dzieciaczkowi po urodzeniu taki smoczek jest potrzebny?
pozdrawiam
A.

Jeśli chodzi o laktator Aventu, faktycznie jest tak jak pisała MR totalna kiszka :tak: w ręcznym dość szybko puściły gumki, dlatego tym razem kupiłam BABY-ONO elektryczny zobaczymy jak on się sprawdzi...:dry: o Medeli słyszałam same superlatywy ale za droga, jak dla mnie, tym bardziej, że to moja ostatnia ciąża. ;-)

reklama
Witajcie,
Dzisiaj byłam w hurtowni uzupełnić braki i niestety nic z tego nie wyszło :(
Napiszcie proszę czy wg Was
* karuzela na łóżeczko powinna być bardzo kolorowa (żywa) czy też stonowana, czy kształt stworków lepiej aby był różnoraki ?
*mata edukacyjna -czy kupowałyście teraz czy też wstrzymujecie się chwilowo z zakupem, jeśli teraz to jakie polecacie
* smoczki uspokajające - jakiej firmy i czy dzieciaczkowi po urodzeniu taki smoczek jest potrzebny?
pozdrawiam
A.

Wg mnie karuzela kolorowa. Dzieci dostrzegaja najpierw konkretne kolory (bodajze cialy, czarny, czerwony). Im bardziej ciekawa tym lepiej.

Mate edukacyjna mam po Julce. Jak masz pieniazki mozesz mate kupic teraz. Jesli nie mysle, ze spokojnie mozna sie chwile wstrzymac. Ja mam mate Tiny Love "Plac zabaw". Bardzo ja sobie chwale.

Ja smoczka uzywalam i teraz tez biore. Mam smoczek Aventu, taka lekko splaszczona kulke. Tez mi sie juz sprawdzily przy pierwszym dziecku.

Do góry