reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wrzesień 2009

Witajcie kochane,
Kroptusia brzusio super i powem, że wywaliło jak cza :tak: ale fajnie! Ja też już bym taki chciała :)
Widze, że wiele z nas ma wizyte u gina na 10 czy 11 lutego, super będziemy opowiadać :-)
U mnie huuuurrrrraaaa mdłości dziś rano były a teraz dość dobrze się czuje, ale dalej minimalnie muli, zobaczymy jutro ;-)
Ostatnimi dniami przez te mdłości byłam wogóle jak odcięta od świata.

reklama
Dzieki Dziewczyny :))Z jednej strony fajnie z drugiej martwi mnie bo co nie wloze widac go :)) a ja sie w pracy ukrywam i chcialam jeszcze z 2 tyg do konca 3 mc a teraz nie wiem co robic

Witam witam. Parę dni mnie nie było a tu proszę, straciłam wątek.
Wypadłam z obiegu. Ale się rozpisałyście.....

Patrzę właśnie na swój brzuszek... i ... stwierdzam że już galancie go widać.
Trzeba zrobić napad na sklepy z odzieżą ciążową. :tak:Bo niestety, nie ma się co oszukiwać.

Oglądałam Twoje zdjęcie KROPTUSIA - kawał brzuszka masz. Ja mam niby termin porodu o 9 dni później ale mój brzuszek jest zdecydowanie mniejszy.

Witam witam. Parę dni mnie nie było a tu proszę, straciłam wątek.
Wypadłam z obiegu. Ale się rozpisałyście.....

Patrzę właśnie na swój brzuszek... i ... stwierdzam że już galancie go widać.
Trzeba zrobić napad na sklepy z odzieżą ciążową. :tak:Bo niestety, nie ma się co oszukiwać.

Oglądałam Twoje zdjęcie KROPTUSIA - kawał brzuszka masz. Ja mam niby termin porodu o 9 dni później ale mój brzuszek jest zdecydowanie mniejszy.

Eh no nie dobijaj mnie bo nie wiem czemu tak mnie wywalilo bo na wadze albo stoi jak przed ciaza a jak wiecej zejem to czasem 1kg wiecej ale to plus minus 1kg i taki brzuch mialam z cora w 5 mc hehe .... slyszalam ze 2 ciaze szybciej wywala ale bez przesady, bo tluszcz to nie jest inaczej waga by skoczyla

Dodzwoniłam się. Mam leżeć plackiem, a jutro z rana do gina:sad:
Jeszcze dodatkowo przed chwilą miałam sprzeczkę z chłopakiem. Jestem może nie tyle zdenerwowana co bardzo załamana i jednym i drugim faktem. Jeszcze brakuje żebym sama została z tym wszystkim. I jak tu się nie denerwować? Nie mam już siły:sad:

Alex91 myślę, że najważniejsze w tej chwili jest dziecko. A chłopakiem nie martw się... przejdzie mu. Przemyśli sprawę i zrozumie.

Pewnie przemyśli, bardziej mi chodzi o rzeczy jakie mówi, a potem tego żałuje.
Bardzo mnie dziś zranił tym co powiedział.:sad: Zły dzień dzisiaj martwię się o dziecko. Mam nadzieję że noc prześpię.

w ogóle jakos ostatnio skrzydełka mi opadły.... jakos nie wierze ze sie mi uda, ze to jakos sie pozytywnie skończy.... moze jak odpoczne u rodziców, to nabierze to wszystko bardziej rózowych kolorów...

głowa do góry, wypoczynek u rodziców i na wszystko spojrzysz w jasniejszych kolorach, wszystko bedzie dobrze :tak::-D:tak:

Dziewczyny mam takie pytanie ... Wy tu widzę we wszystkim obeznane także może mi coś poradzicie :) jak wiecie jestem studentką, w czerwcu się bronię ... czy mogę gdzieś starać się o jakieś pieniążki z tytułu tego że jestem bezrobotna ?

nie wiem jak jest teraz ale pewnie podobnie : najprawdopodobniej przysługuje Ci jednorazowa wypłata z tytułu urodzenia dziecka ok. 500 zł z opieki społecznej, jeżeli dochód na członka rodziny nie przekracza jakiejśc kwoty ( to wylicza urząd skarbowy) :tak: a rozliczasz sie sama czy jeszcze z rodzicami ???? potem pewnie comiesięczny zasiłek rodzinny czyli 48 zł, becikowe ok. 1000 zł ...... i chyba to wszystkie możliwości .......

Pewnie przemyśli, bardziej mi chodzi o rzeczy jakie mówi, a potem tego żałuje.
Bardzo mnie dziś zranił tym co powiedział.:sad: Zły dzień dzisiaj martwię się o dziecko. Mam nadzieję że noc prześpię.

wypoczywaj, a jutro będzie lepiej wstanie nowy dzień :tak:

a ja byłam wczoraj na pierwszej wizycie :tak: i moja ciąża wg USG jest młodsza niz myślałam, bo jest pęcherzyk ciążowy, jest tętno płodu , ale "calineczka" jak powiedział lekarz ma zaledwie 3 mm, więc z serduszka nici za 3 tyg kolejna wizyta :tak: i dopiero wtedy wyliczy wiek ciąży i określi termin, i kto wie czy nie załapię sie na październik :tak::-D:tak: więc na szczegóły muszę jeszcze poczekac do 25 lutego .............. :tak:

spokojnej nocy :tak:

Cześć dziewczyny,moze na poczatek przedstawie sie nazywam sie Gosia i mam juz jedna córeczke,która ma 3,5 roczku teraz czekamy na druga dzidzie a mianowicie termin mam na 26go września.Pozdrawian goraco wszystkie mamusie:)

reklama
Dziewczyny u mnie odpukać mdłości dziś od popołudnia odeszły w dal... zobaczymy co będzie jutro.
Jeszcze wieczorem wybrałam się z mężem na zakupy do naszego marketu i pewna baba mnie tak wkurzyła, że hej! Staliśmy za nią, a ona wręku 3 czy 4 batoniki trzymała (ok45-50lat miała) no ok nie mam nic do baby, ale mogła by towar jak wszyscy cywilizowani ludzie położyć na taśmie. Nagle przyszła na nią kolej i ta nic, ani be ani me, a Pani przy kasie przesuneła sobie taśme i zaczeła kasować a skanerze nasze zakupy, więc ja tę Panią wyprzedziłam i zaczełam pakować swoje zakupy do reklamówek. Już pod koniec kasowania w trakcie jak Pani przy kasie przesuwała sobie taśme ta zaczeła podnoscić nasz towar i przerzucać jak by do tyłu i prawie że wyzywać nas że się wepchaliśmy.
Jak wybuchłam to mąż aż oczy zrobił :szok: (ale później przyznał mi racje). Kobieta przy kasie zgupiała patrzy się na nas, na nią, wkońcu ta kobieta wyszła ze sklepu, a ekspedientka do nas w śmiech i mówi "a ja myślałam, ze Państwo razem byli". Ale mi babsztyl ciśnienie podniósł. Ale wiecie co, jest najlepsze, że ta baba niby taka ę ą a maiałam z nią do czynienia w pracy gdzie kiedyś byłam na stażu, ona tam przychodziła jako petent i wiem, że ma papiery o nie równym pod swoim sufitem... więc szybko mi przeszło i też to śmiechem potraktowałam :-D

Dzieki Dziewczyny :))Z jednej strony fajnie z drugiej martwi mnie bo co nie wloze widac go :)) a ja sie w pracy ukrywam i chcialam jeszcze z 2 tyg do konca 3 mc a teraz nie wiem co robic
2 tygodnie jakoś powkręcasz, np że natym zwolnieniu tak się rozleniwiłaś i eksperymetowałaś w kuchni, że ładnie przytyłaś, a że w brzuch Ci idzie, a nie w uda to już taka natura Twoja ;-) kombinuj tak aby te 2 tygonie przetrzymać, a nikt Ci oczami rentgena nie zrobi i nie powie że jesteś w ciąży :) więc głowa do góry :-)

Dodzwoniłam się. Mam leżeć plackiem, a jutro z rana do gina:sad:
Jeszcze dodatkowo przed chwilą miałam sprzeczkę z chłopakiem. Jestem może nie tyle zdenerwowana co bardzo załamana i jednym i drugim faktem. Jeszcze brakuje żebym sama została z tym wszystkim. I jak tu się nie denerwować? Nie mam już siły:sad:
Nie załamuj się, i nie denerwuj, bo dzidzi szkoda narażać na takie stresy, a kobieta w ciąży ma prawo do fochów i niech ten Twój chłopak tak się z Tobą nie kłóci ;-) będzie dobrze, zobaczysz.

nie wiem jak jest teraz ale pewnie podobnie : najprawdopodobniej przysługuje Ci jednorazowa wypłata z tytułu urodzenia dziecka ok. 500 zł z opieki społecznej, jeżeli dochód na członka rodziny nie przekracza jakiejśc kwoty ( to wylicza urząd skarbowy) :tak: a rozliczasz sie sama czy jeszcze z rodzicami ???? potem pewnie comiesięczny zasiłek rodzinny czyli 48 zł, becikowe ok. 1000 zł ...... i chyba to wszystkie możliwości .......

a ja byłam wczoraj na pierwszej wizycie :tak: i moja ciąża wg USG jest młodsza niz myślałam, bo jest pęcherzyk ciążowy, jest tętno płodu , ale "calineczka" jak powiedział lekarz ma zaledwie 3 mm, więc z serduszka nici za 3 tyg kolejna wizyta :tak: i dopiero wtedy wyliczy wiek ciąży i określi termin, i kto wie czy nie załapię sie na październik :tak::-D:tak: więc na szczegóły muszę jeszcze poczekac do 25 lutego .............. :tak:

spokojnej nocy :tak:
Tak to jest z zasiłkami w POLSCE, 48zł / m-c na dziecko, to na paczkę pampersów dobrych starczy i to by było na tyle, PARODIA dziewczyny nprawdę! a o tych dosłownie jałomóżnach tj becikowe to już nie wspomne, wózek, wanienka i to chyba już byłoby na tyle....
Jarzebinka najważniejsze, że tętno słychać, a może to ma być mała calineczka ;-)

Tym czasem kobietki ide się położyć, do jutra :)

Do góry