reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z Limerick

juz po wizycie u lekarza.mocz czysty,dzieciatku serduszko bije (slyszalam)wedlug lekarza jest 18 t 5 d( wedlug mnie 17t 4d) ale moze to i sie zgadzac bo na istatnim usg powiedziala ze starsze niby jest....cisnienie prawidlowe nastepna wizyta w szpitalu za 3 tygodnie mam nadzieje ze zrobia mi usg...buziole
Jak dobrze Agus czytac takie mile wiesci!!1
Aga suoer ze wszystko OK:-)ciesze sie bardzo.Dziewczynki czy nie bedzie za pozno gdy w sobote lub niedziele wam dam znac gdzie impreza?Tzn.odbedzie sie napewno i szykujcie sie na poniedzialek.Wolalabym do poludnia tzn.tak kolo 11 lub 12.Ale sie dostosuje do was;-).Zainteresowane prosze o potwierdzenie na priv a ja wysle adres.
A teraz wam sie pochwale naszym dzielem:-D

Dzielo przednie kochana!
A ja sie wam musze pochwalic ze moje dziecie w koncu zaczelo jesc jak normalny czlowiek hehe Po tylu przjesciach z jedzeniem w koncu zaskoczyl (jezuu ale to trwalo)No i w koncu z mojego niejadka stal sie zarloczek. Ale sie ciesze.Wsuwa takie rzeczy ze bym nigdy nie pomyslala.Dzis zjadl normalny obiadek kotlecika, ziemnaczki z koperkiem i groszek z kukurydza i marchewka.Na sniadanie jajecznice z dwoch jajek hihi Poza tym moje dziecko probuje ostatnio nietypowych rzeczy jak na dziecko chocby fete (wsuwa az mu sie uszy trzesa), oliwki mu smakuja,a ostatnio zciagal mi z chleba ser zolty z oliwkami, czosnkiem, bazylia i pomidiorami.Normalnie smakosz mi sie kulinarny robi! heheh Dziekowac bogu bo same wiecie ile przeszlam z tym jego niejadkowaniem, nocami sie zamartwialam, a tu proszeNie chce narazie jesc zadnych owocow ale zaczelm mu dawac sok z marchwki z jablkiem i bananem i tez w koncu zaskoczyl (po kilkunastu miesiach prob, bo jak do tej pory wszystkie proby icia sokow konczyly sie wymiotami)

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc dziewczyny ja z takim pytaniem,,,chce zlozyc wniosek o paszport irlandzki dla dziecka jakie dokumenty sa mi potrzebne,wiadomo akt urodzenia,zdjecie ale co jeszcze???jesli ktoras moglaby mi udzielic informacji bede bardzo wdzieczna:biggrin2:

ja tez sie ciesze Aga ,ze wszystko z malenstwem oki!!!kurcze ty chcesz synka,ja córke..pewnie bedzie odwrotnie..!!!tez mam nadzieje,ze na nast.usg sie dowiem!mhh ale sie objadlam leniwymi pierożkami...ost mam naprawde dziwne zachcianki,a jak polubilam pichcic w kuchni!!!
cytrus mi tez sie bardzo podobal twoj balwan,niestety ja z mlodym nie zdazylam nic zlepic bo gdy wrocil z przedszkola sniegu juz nie bylo!!teraz bawi sie takim piaskiem,nawet fajny wynalazek,a zajmuje go na jakas godzinke!papa

Czesc dziewczyny ja z takim pytaniem,,,chce zlozyc wniosek o paszport irlandzki dla dziecka jakie dokumenty sa mi potrzebne,wiadomo akt urodzenia,zdjecie ale co jeszcze???jesli ktoras moglaby mi udzielic informacji bede bardzo wdzieczna:biggrin2:
Ja wysylalam tak : wypelniony i podpisany na gardzie formularz z poczty, podpisane zdjecie przez gardziste, potwierdzenie pobytu tutaj wymagane 3 lata( u mnie bylo to zasiadczenie z pracy, ale moze byc tez p60 za dane lata),paszporty moj i meza, akt slubu z angielskim tlumaczeniem, form A sciagniety ze strony Department of Foreign Affairs - Passport Office i wypelniony w moim przypadku przez polskiego ksiedza. ...Dziewczyny jak cos zapomnialam to dopiszcie;-)

Cytrusku bałwan super!! Jak szłam do crescentu to tylko jednego podobnego spotkałam ale wasz tysiąc razy ładniejszy. Ja nie muszę pytac o adres ale proszę mnie wpisac na listę:)
Justyś a ja mam za miesiąc ten test glukozowy, jestem tylko ciekawa co dają do picia, bo jak coś niedobrego to jednak warto wziąść ze sobą lukozade:) No i obowiązkowa lekturka bo to z trzy godzinki trwa co?
Aga_irlandia no jasne że się doczekacie, zobacz jak już daleko tym razem jeszcze z tydzień i już z górki:) No i coś mi sie wydaje że śmiało możemy się na porodówce razem spotkać hihi fajnie by było. No i wiesz obiekt wyczekiwania wzrasta na wartości wraz z momentem wyczekiwania...

Gastone bo widzisz kochana milo jest sie spotkac czasem i pogadac,a jak jest okazja to dlaczego nie skorzystac?A pisac tu chyba mozna o wszystkim czy nie?;-)

reklama
Justyś a ja mam za miesiąc ten test glukozowy, jestem tylko ciekawa co dają do picia, bo jak coś niedobrego to jednak warto wziąść ze sobą lukozade:)
Ja lukozady kupowac nie musialam. Dali mi na miejscu...;-)

Niestety przy probie sadzania delikwent sie robi sztywny jak deska..jedynie moge go polozyc..:tak:
To na lezaco pozostaje ci jedynie "basen"...:-D:-D:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry