reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

Kasiulka jak ja bym miała takie skurcze jak Ty, to już chyba 2 raz bym na porodówkę jechała:-D
Gosia tak to jest z szefami w pracy, myślą, że człowiek tylko pracą żyje:-(
Modroklejka fajne są takie dzieci, one zawsze mówią to, co myślą:tak:

reklama
dzieki dziewczyny:) ale juz nie smęce, sa ciekawsze tematy..
tak a propo dzieci przypomnialo mi sie jak ostatnio moja 2-letnia chrzesnica wypalila do swojego taty- "tato, a ty wiesz ze ja nie mam siusiaka? Bo to tylko chlopcy maja. Tatusiu, pokaz mi siusiaka!" Normalnie padlam :-D
Kasiulka, a Ty to rzeczywiscie na porodowke smigaj a nie plotkuj z ciotkami z BB;-)

Edis super plan a ja coś czuję że nic z tego porodu dzisiaj nie będzie a nie mogę zastosować 3 S bo lekarz mi nie pozwolił ja to i tak czuję się jak dziewica hahaha dziewica na porodówce dobre .

ja tez juz zmykam trza kłaki wymyć bo chodze juz jak z chełmem, ale teraz je myc to dla mnie tragedia...no ale coz czasem trza:-p milego wieczorku i nocki pa

No, przeczytalam, co napisalyscie przez caly dzien:-) Ja dzis swoje plany zrealizowalam - cale mieszkanie odkurzone, podloga zmyta na czworakach (tak sie zmachalam, ze mi krople potu sciekaly z pleców), łazienki lśnią... I po 2 godzinach takiej roboty poczulam się... jakbym byla w 7 mcu, a nie w 9:crazy:
Miroslava - juz Cię rozumiem, rzeczywiscie jak cos robie, to mam wiecej energii, a jak tylko siedze lub leze, to gorzej...
U mnie jak wczoraj ten kawalek czopa wylazł, tak od tej pory nic (albo nie zauważyłam).:confused:
Nika81 - moze faktycznie weź apap na ten bol glowy, a moze jakis delikatny spacerek na powietrzu jutro?
Edis - hehe, molestuj męża, moze pomoże:tak:
KasiulkaW - to może Twoja kolej dzisiaj:tak:
Mi sie wczoraj pierwszy raz snil poród - snilo mi się, ze spię i budzi mnie taki baaardzo bolesny skurcz. I ze budze męża, ze to juz, ze się zaczęło, a tak mnie boli, ze nie moge wstac z łóżka. I się obudziłam. I w pierwszym momencie nie dociera do mnie, czy rzeczywiscie sie zaczęło, czy nie... po czym do mnei dotarlo, ze to tylko sen, nic mnie nie boli, mąż spi i skurczów brak...:-(

a ja nie mogę słuchaćjak wszystkie cos robicie...:baffled: Mam sporo zapału, kupe sprzatania ale nie wolno mi nic zrobić...:crazy: Do dupy to wszystko. Chyba zalegne przed Bondem, odsapne,

acha a propos pracujacych mężów... my podobno mamy syndrom wicia gniazda. a u nich na kilka dni/tygodni przed porodem włącza się syndrom... kurcze nie pamietam jak się nazywa, ale chodzi o to, że panowie nagle rzucają się w wir obowiązków i pracy jakby chcieli zarobić na całe zycie swojego potomka...

Śmieje sie z mojego męża, że on ten syndrom ma mniej więcej od kilku lat...:-D

ja tez dopiero po 36 odstawilam bo nie chcial ryzykowac...ponoc 5 % dzieci w tym wieku ma jeszcze nie rozwiniete pluca wiec kazal poczekac jeszcze tydzien...moze i tobie niedlugo odstawi

no może odstawi, na razie mam takie wrażenie jakby mnie naruszył i brzuch mi sie strasznie spina. sama jestem w domu, więc jednak wolałabym nie rodić narazie:szok:

a ja z koleii synndrom wicia gniazda miałam przez trzy ostatnie tygodnie a teraz leń zaraz wrosnę w tą kanape ( a może zmęczenie tak nadrabiam bo w lutym przeprowadziliśmy się do nowego mieszkania i bałam się że ze wszystkim się nie wyrobimy ale mój upór i zorganizowanie i udało się wszystko gotowe pokoik dzidzi najpiękniejszy czeka sobie
teraz mogę się lenić:-p:-p:-p

reklama
Witam wieczornie ;-) Ja co jakis czas mam taki niby skurcz napina mi sie brzuszek ale czuje ze to nie to..:-(
KasiulkaW a Ty jeszcze nie na porodowce :-p
Justyna nie dziwie Ci sie ze sie denerwujesz Ja tez nie wytrzymalabym siedzac i nic kompletnie nie robiac:baffled: Ale to dla dzidziusia wiec musisz jakos wytrzymac :tak:

Do góry