reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Olesia

Zdarzaja sie typy....Tna jakby trawe kosily, a nie czlowieka. A potem takie siano przystrzyzone wisi i ni to pies ni to wydra, ni to ulozyc, ni to zwiazac.....

Wspolczuje :baffled:

reklama
Dziewczyny jak ja sie zdzaznilam i mam przez to w doooope humor. Poszlam do fryzjera (nowego) i tak mnie pinda obciela ze :szok: Nawet moje powiedzenie ze "wlosy nie zeby odrastaja" dzis nie dziala, po raz pierwszy w zyciu plakalam po powrocie z fryzjera zazwyczaj mam super humor a dzis mam dosyc :-( Jak bym mogla to zaszyla bym sie gdzies w ciemnych zakamarkach az mi wlosy odrosna.
Napewno cos wymyslisz kochana!naprawde jest az tak zle?

Maz mnie pociesz ze mi szybko wlosy rosna ze za tydzien bedzie juz roznica. Fak ale przez ten tydzien musze tak wygladac :wściekła/y: Fryzurka nie jest zla ale baaaaaaaaaaardzo krotka.

Martynka

Tak, za darmo. Tutaj mam 3 zabiegi za darmo, wiec chce z tego skorzystac. Jak jest szanse to po co 60,000 ladowac skoro mozna miec za friko

no tak , teraz rozumie jak za darmo to sa kolejki, ale warto poczekac, bo jednak koszty in vitro nie sa takie małe..spróbuj jeszcze popytac w innych klinikach w innych miastach, a jak nie to zobaczysz, czas do czerwca szybko zleci..

do elfa75:-)
Jakoś 65 przy normie 25, i od 5 miesiecy sie staramy, a dodatkowo moje cykle są nieregularne od 24 do 40 dni chociarz ostatnio 36 dni tak sie powtarza. a co ci gin powiedział na tą podwyższona prolaktyne i na te 8 m-cy starań??:-)

prolaktyna sie nie przejol, ale biore clo od 6 -m-cy aby miec owulacje, jezdze na monitoring raz w miesiacu, pecherzyki rosna i pekaja, czyli owulacje sa w porzadku, moze dlatego nie daje mi zadnych dodatkowych lekow zbijajacych prolaktyne, ja sama na własna reke lykam castagnus
my mamy tez propblem z nasieniem meza, moze dlatego tak dlugo to wszystko trwa, ide z m do androloga..moze da mu jakies hormony na poprawe ruchliwosci plelniczkow

KAPRYCHA gdzie jesteś ???
Jak u lekarza ?

Mnie szlag trafił !!!!Ale jestem wk.....iona ........
Okazało się na miejscu, że lekarz odwołał dzisiejsze wizyty,a te pipy z przychodni się tłumaczyły, że tak późno się o tym dowiedziały, że nie zdążyły zadzwonić do pacjentek i odwołać wizyty.
Jasne!!!
Od 15 30 miał przyjmować, ja pojechałam na 18 30 i one nie miały czasu żeby zadzwonić do babek zarejestrowanych nawet na sam koniec??? !!! Kur.....y jedne i jeszcze żądają podwyżek !!!
Zaraz mnie coś rozniesie !!!
Kolejna wizyta w środę......za tydzień....

ehhh szkoda , ale dobrze, ze udało ci sie choc na ta sobote załapać

Melduje sie po wizycie :-D
Juz wszystko wiem, bo zostalam na maxa wybadana. Zrobili mi cytologie, zwykle badania i przeprowadzili ze mna wywiad. Moj m. ma znowu oddac nasienie ale sie cieszy, bo dostal wiekszy sloiczek wiec szansa jest tez wieksze, ze "trafi" :-D. Po fasolce juz nie ma sladu :-( Ginka powiedziala, ze to mogla byc sprawa zlego zagniezdzenia (jezeli moje jajowody nie sa drozne) i za niskiego progesteronu. Podniosla mnie na duchu, bo powiedziala ze skoro test wyszedl pozytywne i fasolka byla, to bardzo dobrze to rokuje, bo moje jajnki dzialaja. Skierowala mnie na HSG - masakra, boje sie jak pieron. Mam umowic sie na termin zaraz po @. Jezeli okaze sie, ze jajowody sa niedrozne po tym badaniu, to kieruje mnie prosto na IVF, bez leczenia hormonalnego, bo mowi, ze nie ma sensu tracic wiecej czasu.
Ciesze sie a jednoczesnie jest mi smutno, ze fasolka uciekla. Moze juz niedlugo zdecyduje sie zostac :sorry2:
P.S. Olka jak tam fasolka??? Nawet nie czuje jak rymuje :p
Buzka

a ja mialam ciche nadzieje, ze jeszcze ta fasolinka gdzies tam sie chowa, ale no trudno, dobre jest to, ze masz szanse na naturalne poczecie i ze bedziesz miala te wszystkie badania !

a ja...przed chwila poklocilam sie z m. wkurza mnie starsznie bo non stop gra na kompie w sieci i z jakas laska pod ksywa czarna nawija juz na gg :/ wrrrr.....

Kaprycha- to super, ze wiesz juz cos wiecej! Teraz to juz chwilka i bedzie fasolka:-)
Olesia- nie martw sie wlosami, juz po myciu inaczej sie uloza, za kilka dni odrosna...glowa do gory!:tak:

A ja cos kryzys maly lapie....jeszcze 3dni czekania... na kolejne rozczarowanie:-( Chyba dla poprawy nastroju zrobie sobie male domowe spa:tak:Dzis nie mam kursu.... musze sie wiec czyms zajac... :tak:Wydaje mi sie, ze moj M. tym razem jest bardziej nastawiony na Dzidziucha niz ja...no przeciez bierze juz te swoje witaminy miesiac- oczekuje rezultatow! :-DWidocznych!!

Kaprycha- to super, ze wiesz juz cos wiecej! Teraz to juz chwilka i bedzie fasolka:-)
Olesia- nie martw sie wlosami, juz po myciu inaczej sie uloza, za kilka dni odrosna...glowa do gory!:tak:

A ja cos kryzys maly lapie....jeszcze 3dni czekania... na kolejne rozczarowanie:-( Chyba dla poprawy nastroju zrobie sobie male domowe spa:tak:Dzis nie mam kursu.... musze sie wiec czyms zajac... :tak:Wydaje mi sie, ze moj M. tym razem jest bardziej nastawiony na Dzidziucha niz ja...no przeciez bierze juz te swoje witaminy miesiac- oczekuje rezultatow! :-DWidocznych!!

Nie można tak mysleć!!! Jakie rozczarowanie???:crazy:!! Masz myśleć, że za te 3 dni będzie wielka radość!! Nie podoba mi się takie podejście!!!

Kaprycha to już wiesz na czym stoisz, zawsze to do przodu

Z tym @ to miałyśmy podobnie;-) Ale ja testu nie robię.

A jak tam Twoje tempki teraz?

Witam jestem tu pierwszy raz i chciałam pogadać o wysokiej prolaktynie. Dostałam bromergon na zbicie i zastanawiam się jak długo będę musiała czekać na efekty czyli ciążę. dodam że staramy się od 5 miesięcy i do dziś się nie udało:((

Witaj
:tak:

zrobilam przed chwila test owulacyjny i nadal kreska testowa jest jasniejsza od kontrolnej, jednak ciemniejsza niz wczoraj, niewiem co robic czekac dalej do jutra czy juz dzis sie poprzytulac, zalezy mi na silnych plemniczkach.. mam juz 15 dc , ale moje cykle ostatnio są długie ok 30 - 31 dniowe

Moze sie poprzytulajcie na wszelki wypadek - zebyscie nie przegapili owu... testom nie do konca mozna ufac...

a ja...przed chwila poklocilam sie z m. wkurza mnie starsznie bo non stop gra na kompie w sieci i z jakas laska pod ksywa czarna nawija juz na gg :/ wrrrr.....

Jak M odejdzie od kompa to zablokuj te dziewczyne na jego gg! Nie powinien sie zorientowac, a nie bedzie od niej dostawac zadnych wiadomosci - moze pomysli, ze ona sie na niego obrazila i w ogole przestanie do niej pisac
:tak:

Dziewczyny piszecie bardzo dużo!
Dobry wieczór:-)
wiecie co , mialam dzis jechac do ginekologa na usg zobaczyc jak tam moje pecherzyki , czy rosna prawidlowo, ale nie pojechalam, jakos szkoda było mi kasy,
Jeżeli było przez ten czas dobrze i pęcherzyki ładnie rosły to teraz pewnie też tak jest:tak:
Witam Was dziewczyny wieczorową porą!
Niunians serdeczne gratulacje! Coraz więcej nas zaczyna fasolkować. Może czas na wiosnę!
Oby ta wiosna była bogata w fasolki - no i niech ta zima ucieka, bo bociany marzną:-)
wszystko nadrobiłam... jednak odpisywać będę jutro bo dzisiaj już muszę lulu... mój M zabronił mi pić kawę więc jestem cały dzień śpiąca. Zwykle piłam 2 z mlekiem ale on gdzieś na necie wyczytał że to niezdrowe, a on nie chce mieć dzieciaka z ADHD po kofeinie :)) dobranoc
Ale się wczuł już w rolę tatusia - super;-)
Dziewczynki, czy Wam tez non stop stercza sutki? ;-):szok:
Mnie nie, tylko czasami;-) Ale nie mów głośno bo się nasi M poczują pokrzywdzeni:-D
a JA PISZĘ: "Czynniki rozwoju terroryzmu na Bliskim Wschodzie w XX wieku""
Kochana - co Ty studiujesz:szok:
Kochana powiedz mi czy masz jakiegos sprawdzonego fryzjera?
Ja w sumie też tak chodzę za fryzjerami, bo jak się przyzwyczaję to potem ktoś odchodzi - ostatnio chodzę do jednej dziewczyny - pracuje w salonie Anita w Dąbrowie Górniczej (szefowa to Anita a ja chodzę do Iwony) ale niestety trudno mi powiedzieć jak z ceną na długie włosy - na pewno więcej niż 120:-(
witam z wieczora
gratulaje fasolki.......
no i cos smutnego..:wściekła/y:..mego pancia zwolnili z pracy...znaczy sie albo chce zeby go zwolnili albo pisze o urlop bezpłatny na 6 miesiecy.....i dupa......
ide czytac dalej
Może uda się znaleźć szybko coś innego - a przynajmniej na czas owu będzie w domku;-)
Hej - witam z rana przy kawce jak zwykle...
żmierzyłam dziś tempkę dwa razy
o6 wyszło 36,8 a o 7 36,9 - oczywiście bez wstawania zł.óżka... Podsypiałam sobie przez godzinkę. Ale wyszło te 0,05st na pół godz... Tak, że na razie jestem dobrej myśli...Oby tak przez następne 40 tc..:-):-):-) ale nie zrobię testu - nie ma mowy - może dopiero w poniedziałek;-);-)
Gosiu - trzymam kciuki za teścik:tak:

Nie robilam, bo @ przyszla...

Ja też myślę, że powinnaś zrobic test - na wszelki wypadek:tak:
Wczoraj zapomniałam dać Wam masę fluidków, wiec nadrabiam zaległości:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dzięki:tak::-D:-D:-D

Dziewczyny

Dola zalapalam...:baffled::baffled::baffled:
Ta bezradnosc i czekanie jest znacznie gorsze od oczekiwania na testowanie. Jak myslalam, ze mozemy miec fasolke to bylam niecierpliwa, rozczarowana gdy @ nadchodzi ale zaczynal sie nowy cykl i nowa nadzieja

A teraz....jest po prostu czekanie bez nadziei ze cos sie moze zdarzyc w miedzyczasie. Bezradnosc mnie przygnebia.....Gdy wiesz ze napewno nie bedziesz miala fasolki przez najblizsze kilka miesiecy mnie dobilo.

reklama
Dziewczyny

Dola zalapalam...:baffled::baffled::baffled:
Ta bezradnosc i czekanie jest znacznie gorsze od oczekiwania na testowanie. Jak myslalam, ze mozemy miec fasolke to bylam niecierpliwa, rozczarowana gdy @ nadchodzi ale zaczynal sie nowy cykl i nowa nadzieja

A teraz....jest po prostu czekanie bez nadziei ze cos sie moze zdarzyc w miedzyczasie. Bezradnosc mnie przygnebia.....Gdy wiesz ze napewno nie bedziesz miala fasolki przez najblizsze kilka miesiecy mnie dobilo.

I wlasnie dzieki temu poczuciu beznadziei jest szansa, ze sie porzadnie wyluzujesz, zapomnisz... a potem test sam wyjdzie pozytywny! :-D:-D:-D Luz przede wszystkim
:-D:-D:-D Po cichutku trzymam kciuki :tak:

Do góry