reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

Dziewczynki...pomocy, help...pliiiissss!!!
Poszlam dzisiaj do lekarza rodzinnego (tak a propos dostalam Bioparox w aerozolu na to moje gardlo) i dostalam zwolnienie do 8 kwietnia. W przyszlym tygodniu ide do gina to wystawi mi dalsze zwolnienie. Ale mama moja zasiala we mnie watpliwosc czy takie zwolnienie od lekarza ogolnego to tez jest 100% platne czy tylko takie od ginekologa? I teraz nie wiem co zrobic czy leciec do ginekologa po zwolnienie czy to co mam jest ok i zaplaca mi 100%...moze orientujecie sie jak to jest bo zaraz zwariuje:wściekła/y: Bede wdzieczna za szybkie odpowiedzi bo jak beda negatywne to musze pedzic do gina....ehhh i jak tu sie nie stresowac
No dobra teraz nadrobie to co napisalyscie od rana...i blagam piszcie co wiecie na temat mojego zwolnienia:-)

reklama
Poszlam dzisiaj do lekarza rodzinnego (tak a propos dostalam Bioparox w aerozolu na to moje gardlo) i dostalam zwolnienie do 8 kwietnia. W przyszlym tygodniu ide do gina to wystawi mi dalsze zwolnienie. Ale mama moja zasiala we mnie watpliwosc czy takie zwolnienie od lekarza ogolnego to tez jest 100% platne czy tylko takie od ginekologa? I teraz nie wiem co zrobic czy leciec do ginekologa po zwolnienie czy to co mam jest ok i zaplaca mi 100%...moze orientujecie sie jak to jest bo zaraz zwariuje:wściekła/y: Bede wdzieczna za szybkie odpowiedzi bo jak beda negatywne to musze pedzic do gina....ehhh i jak tu sie nie stresowac
No dobra teraz nadrobie to co napisalyscie od rana...i blagam piszcie co wiecie na temat mojego zwolnienia:-)

Niko, L4 od zwykłego lekarza masz płatne 80 %!!!!!!! niestety, leć do lekarza!!!! chociaż zgłosić L4 musisz niezwłocznie a sam papierek musisz dostarczyć w ciągu tygodnia!!! A, i udanej kuracji i życzę powrotu do zdrówka :-)

Moja gin mi mówiła że tylko od ginekologa zwolnienie jest 100 % płatne. Zresztą ja tak miałam że na początku ciąży dostałam zwolnienie od dermatologa i zapłacili mi tylko 80 %

Ehhh chyba dla swietego spokoju pojade do tego gina...w koncu to 8 dni zwolnienia wiec troszke kasy ucieknie jak cos. A teraz kazdy grosz sie liczy, zwlaszcza ze kokosow nie zarabiam;-);-)Chociaz jeszcze zastanawia mnie kod B na tym zwolnieniu ktory niby oznacza ciaze....ale dobra nie bede kombinowala;-)Dzieki za mega szybkie odpowiedzi:-D

Ehhh chyba dla swietego spokoju pojade do tego gina...w koncu to 8 dni zwolnienia wiec troszke kasy ucieknie jak cos. A teraz kazdy grosz sie liczy, zwlaszcza ze kokosow nie zarabiam;-);-)Chociaz jeszcze zastanawia mnie kod B na tym zwolnieniu ktory niby oznacza ciaze....ale dobra nie bede kombinowala;-)Dzieki za mega szybkie odpowiedzi:-D

Nikka kod B oznacza ciąze wiec powinnas dostac 100% pensji.Napewno bedziesz miała płatne 100%!!!!

Ja byłam na zwolnieniu od okulistki... specjalnie dzwoniła do męża - ginekologa - żeby się dowiedzieć jak to jest.... jeśli jest zaznaczone, za zwolnieniu od tego "innego" lekarza, że jest ciąża, to 100%.

Zadzwonilam do przychodni, w ktorej wystawili mi dzisiaj zwolnienie i potwierdzili mi ze skoro na zwolnieniu jest kod B to bedzie platne 100% bez wzgledu na to od jakiego lekarza to zwolnienie jest, wiec gina sobie daruje dzisiaj (na wszelki wypadek zadzwonie rano do ksiegowej z pracy jeszcze). Az z tych nerwow cala czekolade prawie wszamalam:-D Ehhh i ide polezakowac troche :-D

Witam wszystkie czerwcowe mamuśki,
kilkadni mnie nie było więc było co nadrabiać :-)
współczuję wrednych teściowych i życzę powrotu do zdrowia chorym ...
Sama niedawno chorowałam, trzymało mnie cholerstwo 2 tygodnie, więc bardzo współczuję...
Życzę miłego wieczorku :-)

reklama
Do góry