reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

Dzień dobry
w końcu i ja się witam :-)
Rano miałam urwanie głowy i nie mogłam się zameldować :-D szukałam poradni cukrzycowej dla kobiet w ciąży. Po wczorajszej wizycie okazało się to konieczne.
Współczuje chorej Julinki ! Mam nadzieję że szybko z tego wyjdzie :tak:
Powodzenia na wizycie!:-)

Witaj Madziumbo, dzięki za wsparcie!! na razie jest po drzemce i jakby "szaleju" się najadła - tak grandzi :-D trochę jej oczka łzawią, ale jej wycieram... z noska dużo nie leci ale smaruję jej maścią i jakoś to schodzi... daję jej syropki i witaminę C (cebion), i liczę że jej to ustąpi choć trochę...
a co do poradni... masz złe wyniki, że aż umsisz się do poradni wybrac? trzymamy kciuki ze będzie wszystko ok!

reklama
Teraz jest taki głupi okres z tymi chorobami. Mojej sasiadki dzieciaki chorują od dobrych 2 m-cy. Ledwo z jednego wyjdą to zaraz cos nowego sie przyplatuje. Obecnie Młoda ma zapalenie oskrzeli, a młody znowy katar i zaczerwienieone gardło :baffled: Oby Ci Ewunia córa szybko wyzdrowiała :tak::-)

Nie zazdroszczę Madziumba :baffled: Mam nadziję, że dasz radę tak jak inne dziewczyny :tak:

Hej dziewczyny!
Podziwiam niektóre z Was, że mają siły siedzieć po kilka godzin przy komputerze. Mi niestety starczy już 1 godzinka by czuć się niekomfortowo, bo mały wciska mi się w żebra. A nadrabianie zaległości z wczoraj zajmuje trochę czasu, bo piszecie, piszecie, piszecie ....
Nieraz odnoszę wrażenie, że niektóre z Was się niepotrzebnie nakręcają np. odnośnie zwolnienia chorobowego. Przecież jak na zwolnieniu jest napisany kod B, to nie mają prawa wypłacać nam pensji w wysokości 80%.
Co do zdjęć na zamkniętym forum to ja niestety się nie pokażę, bo wystarczy jak na zdjęciu jest mój brzuch. A i tak osobistego kontaktu ze sobą nie utrzymujemy, więc zdjęcie mojej twarzy jest zbędne. Może inne dziewczyny też mają takie zdanie jak ja.

Hej dziewczyny!
Podziwiam niektóre z Was, że mają siły siedzieć po kilka godzin przy komputerze. Mi niestety starczy już 1 godzinka by czuć się niekomfortowo, bo mały wciska mi się w żebra. A nadrabianie zaległości z wczoraj zajmuje trochę czasu, bo piszecie, piszecie, piszecie ....
Nieraz odnoszę wrażenie, że niektóre z Was się niepotrzebnie nakręcają np. odnośnie zwolnienia chorobowego. Przecież jak na zwolnieniu jest napisany kod B, to nie mają prawa wypłacać nam pensji w wysokości 80%.
Co do zdjęć na zamkniętym forum to ja niestety się nie pokażę, bo wystarczy jak na zdjęciu jest mój brzuch. A i tak osobistego kontaktu ze sobą nie utrzymujemy, więc zdjęcie mojej twarzy jest zbędne. Może inne dziewczyny też mają takie zdanie jak ja.

W moim przypadku to "siedzenie" ( a często leżenie ;-)) przed kompem to tak naprawdę jedna z nielicznych rozrywek i wielka przyjemnośc :-) Tutaj przynajmniej mam kontakt z dziewczynami w takim samym "stanie" jak ja no bo kolezanki moje raczej w tym samym czasie w ciązy dla towarzystwa nie chodzą ;-):-D A poza tym internet to skarbnica wiedzy :-D, a nasze forum to juz mega skarbnica ;-):-D

Co do tych zwolnień, to kazdy może sie "nakręcać" jak chce, na co chce i kiedy chce ;-):-D Lepiej tutaj sobie ponarzekać niż zatruwać dupsko męzowi czy rodzinie ;-) A poza tym pewne "oczywiste oczywistości" dla jednych nie muszą być tak samo oczywiste dla innych :nerd:

A do pokazywania "paszczy" nikt Cie kochana nie zmusza. Nie zauważyłam, żeby na naszym forum jakiś terror panował ;-)W końcu, "pępkiem świata" jest teraz ktosiek siedzący w naszm brzuszku i oczywiście masz prawo pokazywać tylko ten obszar :-)

I na koniec taka moja mała refleksja - mi osobiście było by bardzo miło gdybym bedąc kiedys gdzieś w Polsce mogła zadzwonić do którejś z czerwcówek i wprosic sie na kawę :-) Mam nadzieję, że podobnie myślących dziewczyn na tym forum jest chociaż 90% :-)

Zielona nie rozumiem Twojego podejscia boisz sie ze co? ze ktos cie rozpozna z nas na ulicy i powie cześć Tymbardziej ze nie widzimy sie w realnym zyciu chcialabym wiedziec z kim mam doczynienia

Zielona nie rozumiem Twojego podejscia boisz sie ze co? ze ktos cie rozpozna z nas na ulicy i powie cześć Tymbardziej ze nie widzimy sie w realnym zyciu chcialabym wiedziec z kim mam doczynienia

Zaraz się tutaj zrobi nieprzyjemna atmosfera, a chyba nie warto psuć sobie nastrojów. Zielona wie jakie ją konsekwencje czekają jeśli nie pokaże twarzy na zamknietym. Nie zmuszajmy dziewczyny do niczego. To taka moja mała prośba :sorry:

Dziendoberek po dlugiej przerwie.

A ja wpadlam dzisiaj na troche bo juz nawet sciemnac nie mam sily ze pracuje. :no:
Hmm co do tych spotkan to chociaz mnie ostatnio na foru nie ma zaczesto to milo popatrzec na twarzyczki a Kasie i Anie wiuje regularnie i chetnie sie spotkam z dziewuchami z PL jak tylko bede w okolicy :D No ale oczywiscie zielona masz prawo tak myslec.

Agatka a co Ty za egzaminy masz? Bo ja mam straszne zaleglosci:(

Nie chodzi mi o to, że nie chce komuś tam na ulicy mówić cześć. Tylko, że w dzisiejszych czasach za dużo jest już takich portali na których można siebie i innych oglądać. Ja bym chciała zachować trochę prywatności dla siebie. Wszyscy wszystko o wszystkich nie muszą wiedzieć. A mój brzuszek jest teraz najważniejszy.

Zielona, dziwi mnie Twoje podejście!!! ktoś ma wątpliwości z czymś tam to zwraca się do reszty o pomoc... co w tym kurde dziwnego? co do L4, raz miałam sytuację będąc w ciąży byłam u lekarza 1 kontaktu dała mi zwolnienie bez kategorii B, i dostałam 80% pensji za te dni... To forum jest super, bo można wyżalić się na wszystkie troski, teściowe cholery, problemy i takie tam... szczerze powiem brzydko gdybym tu nie trafiła to bym chyba pierdolca dostała (przepraszam)...
PS. Tricolor i Agata, będziecie w Kielcach, walcie do mnie smiało :-D

reklama
A do pokazywania "paszczy" nikt Cie kochana nie zmusza. Nie zauważyłam, żeby na naszym forum jakiś terror panował ;-)W końcu, "pępkiem świata" jest teraz ktosiek siedzący w naszm brzuszku i oczywiście masz prawo pokazywać tylko ten obszar :-)

I na koniec taka moja mała refleksja - mi osobiście było by bardzo miło gdybym bedąc kiedys gdzieś w Polsce mogła zadzwonić do którejś z czerwcówek i wprosic sie na kawę :-) Mam nadzieję, że podobnie myślących dziewczyn na tym forum jest chociaż 90% :-)

Ja też bardzo lubię na forum zaglądać :-) od razu mi weselej i raźniej! Na kawę jak będziecie w Wawie zawsze zapraszam :tak:.

Musimy jednak uszanować również inne poglądy niż nasze, każda z nas ma swój rozum i podejmie sama decyzję :-).

Dziewczyny dzięki za wsparcie!!! :-)

Do góry