reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

reklama
Ja tez po wizycie, przytyłam 2kg przez miesiac (+9 od poczatku), szyjka normalna ,zero rozwarcia, usg nie było ale pewnie i tak nic nie urosło mojej małej.

Właśnie wróciliśmy od lekarza, moja mała jednak nie zrobiła nam prima aprilis i dalej jest dziewczynką :) wszystko jest ok, ale od ostatniej wizyty (4 tygodnie wstecz) przybrała na wadze aż kilogram. Ostatnio ważyła 800gramów a teraz aż 1800 :) lekarz powiedział, że jak będzie tak dalej rosła to mam się spodziewać 4 kilogramowego dzieciątka :) posyłam tu uśmieszki, ale trochę mam obawy .... :) może jednak już aż tyle nie urośnie :) aha, no i odwrócona jest już nóżkami do góry a główką w dół, co już stwierdziłam jakiś czas temu bo regularnie dostaję kopy w żołądek :)

Dziewczyny cieszę się, że u Was same dobre rzeczy:-), tak trzymać!

ja wczoraj byłam u lekarza i okazało się że będę miała córeczke :) wczesniej na dwóch poprzednich badaniach dzidzia sie nie pokazała...a wczoraj zrobiła nam niespodzianke :) wszyscy mówili mi że bedzie synek a tu prosze :):) Pozdrawiam!

Kamusia gratuluję Córci !:-)

A ja dzisiaj zapisałam się do Poradni Cukrzycowej dla Kobiet w ciąży :-( idę 14.04. pod warunkiem, że mi lekarz pierwszego kontaktu da skierowanie (zobaczę jutro). To będzie najbardziej stresujące 12 dni jakie ostatnio przeżyłam:szok:

A ja dzisiaj zapisałam się do Poradni Cukrzycowej dla Kobiet w ciąży :-( idę 14.04. pod warunkiem, że mi lekarz pierwszego kontaktu da skierowanie (zobaczę jutro). To będzie najbardziej stresujące 12 dni jakie ostatnio przeżyłam:szok:

Kochanie, nie stresuj się za bardzo bo widzisz przecież, że tutaj są same szczęśliwe fluidki i nic złego wydarzyć się nie może :-). A poza tym tradycyjnie będziemy trzymać kciuki.

Madziumba- a czemu lekarz miałby ci nie dać tego skierowania? Łachy nie robi :tak:
Ja mam skierowanie na usg tętnic szyjnych ale nie mogę znaleźć miejsca gdzie da się je zrobić na NFZ, gdzie nie pójdę tam mnie odprawiają z kwitkiem :baffled: a prywatnie kosztuje 90 zł :wściekła/y:

Madziumba- a czemu lekarz miałby ci nie dać tego skierowania? Łachy nie robi :tak:
Ja mam skierowanie na usg tętnic szyjnych ale nie mogę znaleźć miejsca gdzie da się je zrobić na NFZ, gdzie nie pójdę tam mnie odprawiają z kwitkiem :baffled: a prywatnie kosztuje 90 zł :wściekła/y:

Kurcze, a po co robi sie takie USG ? To ma jakis zwiazek z ciazą ? :eek:

Ja mam skierowanie na usg tętnic szyjnych ale nie mogę znaleźć miejsca gdzie da się je zrobić na NFZ, gdzie nie pójdę tam mnie odprawiają z kwitkiem :baffled::wściekła/y: a prywatnie kosztuje 90 zł

Mam nadzieję, że da! Ja do gina chodzę prywatnie i lekarz pierwszego kontaktu może odmówić! Ale biorę wyniki i idę walczyć.
Dziewczyny dzięki za wsparcie!

reklama

Lekarz pierwszego kontaktu musi Ci dać skierowanie, łaski nie robi. Ja też ciążę prowadzę prywatnie i skierowania mojego gina sa nietolerowane więc poszłam z wynikami do lekarza pierszwego kontaktu i dał mi. Zresztą wiesz - składki się płaci, więc czemu ma ci nie dać. Chociaż, fakt, różni lekarze się zdarzają. Ja jak miałam podejrzenie konfliktu serologicznego i przeciwciała to mnie wysłał mój gin do specjalistycznej kliniki hematologi a oczywiście z powodu jego "prywatności" nie było tolerowane jego skierowanie poszłam do mojej poradni gdzie wcześniej chodziłam do gina to mnie opieprzył z góry na dól, ze okradam służbę zdrowia bo tu ciążę prowadzę prywatnie a tu do niego po skierowanie przychodzę. Ja mu powiedziałam do słuchu co o nim sądzę, facet zrobił duże oczy i szczęka mu opadła. Fakt - skierowania nie dał i musiałam 300zł płacic za badania, ale przynajmniej miałam staysfakję, że dogadałam staremu piernikowi :)
no i nie stresuj się poradnią cukrzycową. Ja też się stresowałam, bo mi powiedziała, że jak po badaniach okaże się, że mam w moczu ketony to będzie oznaczało, że moje dzieciątko jest głodne i że będę musiała brać insulinę. Na szczęście badam się w tym kierunku regularnie, mała głodna nie jest, a cukier we krwi się ustabilizował po ograniczeniu stosów tabliczek czekolady i białego pieczywa :) głowa do góry :)

Do góry