reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Kalina ale przynajmniej już wszystko wiesz co i jak i w którym tygodniu :tak: szczerze mówiąc to nie wiem co gorsze jedna i druga metoda porodu boli z tym że po cesarce pewnie jakieś środki przeciwbólowe można dostać.
A ja idę dzisiaj na wizytę do gin i mam nadzieję że mnie uspokoi. Na EEG juz byłam i wszystko w porządku z moja głową więc i może z małym też będzie wszystko ok. Trzymajcie kciuki dziewczynki PLISSSSS

reklama
A ja dziewczynki miałam dziś wizytę. Wszystko OK, dostałam skierowanie na kolejną gluzkozę :baffled: Co do łożyska, to ginka powiedziała, że mam ładnie donosić do 36. tygodnia, a potem lecimy się pociąć :-D Mam już bardziej na siebie uważać i aktywność obniżyć do niemal zera, bo wraz ze wzrostem ciąży wzrasta też ryzyko krwawień.

W każdej sytuacji można znaleźć plusy- bedziesz wiedziała czego się spodziewać i kiedy. A niektóre żyją w stresie do końca.
Ja ciągle się boje,że będe sama jak zacznę rodzić i nie dojdę do szpitala- mam do niego co prawda 5 minut drogi-ale bardzo sie boje

No to ja tez melduje sie po wizycie u lekarza...tylko humorek troche kiepski mam bo okazalo sie ze HBS Ag mam dodatni a nie powinno tak byc. Musze w necie poczytac o co chodzi, chociaz nie wiem czy sie nie nakrece przez to:-( Lekarz powiedzial ze nie mam sie czym martwic, kazal zrobic badania na watrobe i powiedzial ze skoro zadnych problemow z watroba nie mam to nie mam sie co martwic a jak sie mala urodzi to tylko trzeba pediatrze powiedziec zeby zwrocil uwage na to ze mialam taki wynik i przebadal dzidziola pod tym katem.....ehhh ale sie jakos zmartwilam. Poza tym wszystko gra, Iga wazy 1643g czyli w normie, siedzi sobie na pupie caly czas (lekarz powiedzial ze jeszcze jest czas zeby sie przekrecila;-)), ja waze 59 kg (tak naciaganie bo waga wskazywala miedzy 58-59), cisnienie dosc niskie 90/60 ale od poczatku jest dosc niskie:-) Poza tym mam wiecej odpoczywac bo ta moja szyjka to jakby sie troche skrocila...(a jak to lekarz powiedzial jeszcze za wczesnie zeby rodzic....to sie wie ze za wczesnie:-D)....tyle ze ja nie lubie lezec!!! No ale dla Niuni sie poswiece:-D Kolejna wizyta za 4 tygodnie. Chyba sobie zjem cos slodkiego na pocieszenie:-D Grunt to sie nie denerwowac:unsure::hmm:

Gratuluje tym, ktore maja same dobre wiadomosci i 3mam kciuki za te ktore male problemy maja;-)

lenka87[/B pisze:
.
Ja ciągle się boje,że będe sama jak zacznę rodzić i nie dojdę do szpitala- mam do niego co prawda 5 minut drogi-ale bardzo sie boje

Ja tez czesto mam takie obawy niedosc ze martwie sie co bedzie z mala,cp znia zrobie jak zaczne rodzic,wlasnie rozgladam sie za kims kto by sie nia zajal w tym czasie,no chyba ze to bedzie po poludniu wtedy moze moja siostra,ale ona tez w dzien pracuje,a pozatym mieszka w innym miescie,a moj P,tez pracuje 50 km.od miejsca gdzie mieszkamy,wiec mam nadzieje ze zdarzy dojechac:-)Pocieszam sie tylko ze porody nie trwaja 10 m. no ale nigdy nie wiadomo:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Witam :-). Od paru dni boli mnie kość ogonowa,zastanawiam się od czego to może być bo nie przypominam sobie żebym ją obiła,a jest to dość uciążliwe bo boli przy wstawaniu i siadaniu ... Może któraś z was miała podobnie w ciąży?

Hej dziewczynki,

Melduje sie poslusznie na forum. Dziekuje wam wszystkim za cieple slowa. Ja probuje sobie caly czas powtarzac ze ja bylam bardzo drobniutka jak bylam mala a maz jak sie urodzil mial 3.5 kg wiec niunia tez bedzie drobniutka. Nie wiem tylko czy to mozliwe ze na tym etapie moze byc roznica 2 tyg miedzy glowka a reszta ciala?
Dzisiaj jestem juz po spacerku z mezusiem i leze w lozeczku ale jakos chetnie bym juz wylazla i zaczela cos sprzatac itd, chociaz lekarz powiedzial ze nie musze caly czas lezec i mam chodzic na spacery tylko jak to okreslil "take it easy"

Kalinko- hmm ja tez juz bym chciala wiedziec jak bede rodzic a czy naturalnie czy mielibymnie pociac to juz niewazne- oby z niuniami bylo ok. Musi byc!

Nika- skoro lekarz powiedzial ze nie ma czym sie martwic to na pewno bedzie ok

Lenka i Beatko- dacie rade. Mi kiedys lekarz powiedzial ze niech Pani nie mysli ze rodzi sie w 5 min jak na filmach w taxowce. Ja tez nie wiem jak to bedzie bo jezeli m bedzie w pracy to tez bede sie musiala do szpitala sama dowlec

Monika -trzymam kciuki

MAgni ciesze sie ze u Ciebie wszystko ok.

Witam:-)
Cieszę się razem z dziewczynami, które mają dobre wiesci :-), a trzymam kciuki za te trochę gorsze. Musimy być dobrej myśli juz blisko do końca:tak:

reklama
milkada ja tak mam od kilkunastu tygodni boli jak diabli przekrecic sie o wlasnych silach to masakra tak juz bedzie bolało Mi pomaga na krótko ciepla kapiel i masaż ale bol i tak wraca ;(

Nika ja mam skrócona szyjke i rozwarcie tez kazała mi polozna sie oszczedzac ale wez tu jak mam sie oszczedzac już chce urodzic plisss :D

Do góry