reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie i pielęgnacja Maluszków

Ja to wogóle podziwiam naszych rodzziców i pokolenia wstecz. które używały tetrówek. Jak jeszcze nie było pralek automatychnych. Ja jakoś nie umiem sobie wyobrazić że jeszcze do tych wszystkich prac domowych i opieki nad dzieckiem miało by mi dojść gotowanie i pranie pieluch. Masakra poprostu

Ja z Martynką przez ponad trzy miesiące używałam tylko pieluch tetrowych ;-)

A w sumie to zależy od dziecka. Jak chciałam Martynę zmobilizować do szybszego siadania na nocnik, to zakładałam jej tetre na tyłek i powiem Wam, że szybciej pęcherz by sobie przeziębiła i odparzeń dostała niż powiedziała, że jej niewygodnie, a teraz pięknie robi na nocnik. To chyba kwestia dojrzałości.

reklama
KATE ja kupuje POMARANCZOWE pampki w KAUFLANDZIE :-)
EVELAJNA cos w tym jest :-)
MAMO MAKSA no ja tez podziwiam tamte kobiety :-)
MALENA ambitny plan :-)

No a ja pampkow nie kupilam dzis Moze jutro kupie bo serio sie koncza i zostane bez pieluch :-)

U nas też zdarza się, że pampek po nocy jest leciutki - tylko jakby jedno sikanie było w nim.
I też przez noc nie zmieniam pieluszki.
Dopiero rano.

Co do pieluch tetrowych, to i moi rodzice często wspominają te czasy kiedy musieli gotować i prać takie pieluszki.
A teraz to wygoda bo jednorazowe, mleka modyfikowanego też nie trzeba gotować, dania w słoiczkach są bez problemu dostępne nawet w nocy (Tesco ;-))
No cóż takie czasy :-)

kurcze ja jakoś nie mogę się przekonać do Hagisów i cały czas na Pampersach "lece" ale może kupiłam te gorsze i dlatego mi nie podpasowały :eek: co do cen to ja często sprawdzam gazetki online na kompie i kupuje wtedy kiedy są promocje :happy:

reklama
ja wczoraj kupiłam u nas w drogerii Hgg za 35 zeta 70sztuk,ale classic,a ja do Premium się przyzwyczaiłam,ale co tam,zrobili promocję bo raczka foliowa w kilku opakowaniach sie porwała,kumacie?uwielbiam te drogerię...:-)

Do góry