reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy majowe 2009

a wiesz jak ja szybciutko ptasie mleczko robię? ;-)
rozrabiam galaretkę. kupuje sernik taki jak do sernika - w wiadereczku. rozrabiam ten sernik z mlekiem by było łatwo mi utrzeć. dodaje galaretke i mieszam. wlewam do pucharków.
:-) :-) i po robocie :-p szybko łatwo i smacznie
To jest jednak inny sposob niz ja znam... aczkolwiek bardzo podobny.... Mam wlasnie w domu taki ser na sernik, bo moj ojciec byl nadgorliwy i na swieta kupil wiecej.
Moze zrobie deserek.... Na wieczor jakbysmy kupili furke, to bedzie czym zagryzc do %%% ;-)

reklama
tak kochana ja tez nie bede uzywac sudocremu, stosuje sie go tylko jak dzieciatko ma juz odparzona pupcie, nie wolno go stoswac zapobiegawczo, ja kupilam krem z nivea przeciwodparzeniom
bo właśnie ten sudocrem jest na "awarie" czyli w tych ciężkich przypadkach :tak:
normalnie można używać Bepanthen - tak jak ty używasz nivea :tak:

Słonko tu masz troche o tej maści

Oparzenia skóry, w tym oparzenia słoneczne, uszkodzenia i otarcia naskórka, podrażnienie sutków podczas karmienia. Szczególnie przydatny w praktyce neonatologicznej i pediatrycznej. Lotion zaleca się stosować w przypadkach nadmiernej
Skład
1 g maści lub kremu zawiera 50 mg dekspantenolu. 1 ml płynu zawiera 25 mg dekspantenolu.

Działanie
Dekspantenol jest bardzo dobrze wchłaniany przez skórę i metabolizowany do kwasu pantotenowego (witamina B5), który jest niezbędny do prawidłowej czynności nabłonka i skóry. Preparat działa łagodząco i przeciwzapalnie, przyspiesza gojenie i chroni skórę przed nadmiernym działaniem wilgoci, zwiększa elastyczność i nawilżenie skóry.

Wskazania
Oparzenia skóry, w tym oparzenia słoneczne, uszkodzenia i otarcia naskórka, podrażnienie sutków podczas karmienia. Szczególnie przydatny w praktyce neonatologicznej i pediatrycznej. Lotion zaleca się stosować w przypadkach nadmiernej suchości skóry, krem - w stanach zapalnych i podrażnieniach skóry o umiarkowanym nasileniu, natomiast maść - do pielęgnacji skóry niemowląt i sutek karmiących matek.

Działanie niepożądane
Bardzo rzadko - łagodne miejscowe odczyny uczuleniowe.

Dawkowanie
Skórę smaruje się jeden lub kilka razy dziennie.

Patrzylam, ale nie ma nic poza tym, ze jest ta glowna substancja z panthenolem i pomocznicze, ale nie ma wyszczegolnionych.
Czyli niby moze byc alkohol. Zaraz jeszcze zobacze w moim leksykonie lekow, moze cos bedzie.

Caly czas sie zastanawiam, ze jakby dziecko mialo podrazniona skore i by sie tym sudocremem posmarowalo, to czy dziecko to tez tak bedzie pieklo jak mnie?
Kurde ja pamietam, ze moja siostra i brat cioteczny byli tylko sudocremem smarowani, a jak sie nie daj co skonczyl, to byla rozpacz i lecialo sie do apteki, zeby zawsze byl w domu! Bardzo moja matka go chwalila!

U mnie w rodzinie też zawsze tylko sudocrem, wiec i ja go kupiłam. Swego czasu nawet dermatolog kazał mi sie nim smarowac jak jakies plamy na twarzy mi wyszły, no i pomóg elegancko:-)

ja przy Wiktorii tylko sudokremu używałam i nigdy odparzona nie była teraz też kupiłam i ten z Nivea na odparzenia też kupiłam zobaczymy jak się sprawdzi

reklama
Dziewczyny nie wiem czy wiecie , ze teraz legitymacje ubezpieczeniowe z pracy sa wazne tylko 1 miesiac?? Takze jak nie macie podbitych to lepiej to załatwcie;-), bo potrzebne sa do szpitala.

Do góry