reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Dołączam się z gratulacjami !!!:-)

Bardzo się cieszę, że u Was wszystko ok :tak:, ja nestety nie mogę tego o sobie powiedzieć :-(. Wczoraj odebrałam wyniki morfologii (są dobre) i moczu. Niestety wynik moczu mnie zdołował, pokazało się wysokie stężenie ciał ketonowych :szok: a pani która mi wynik wydawała kazała w trybie pilnym skontaktować się z lekarzem - wizytę mam w środę. Mam cichą nadzieję, że te ciała ketonowe nie wpływają źle na Dzidzię. Przepłakałam wczoraj prawie cały dzień ale dzisiaj już mi trochę lepiej.

MAdzimba a czy powiedzieli Ci co to oznacza? Moze to nic strasznego? Zapytaj naszej expertki TAU ona moze wiedziec i nie zamartwiaj sie na zapas.

reklama
Hej dziewczynki. Jestem mama majowa ale od czasu do czasu was podczytuje ( jeden z terminow mam na 27 maja wiec moze na czerwiec sie zalapie), mam nadzieje ze nie bedziecie mialy mi za zle ze sie wtrace.
madziumba z tymi cialam ketonowymi u mnie jest tak ze dostalam specjalne paski od lekarza i musze raz w tygodniu badac poziom tych cial w moczu. Jestem na diecie dla cukrzycowych mam i duza ilosc cial ketonowych w moim przypadku swiadczy o tym ze jem za malo weglowodanow. Moze ostatnio masz troche mniejszy apetyt i jesz za malo ??? Jesli chodzi o dzidzie to ciala ketonowe w moczu mowia nam o tym ze malenstwo zamiast czerpac od nas pokarm zabiera nam tkanke tluszczowa i wszystko by bylo fajnie gdyby nie to ze wraz z tkanka tluszczowa dostarcza sobie jakies nieodpowiednie substancje ktore sa dla niego szkodliwe ( tak mi tlumaczyl lekarz ale nie wiem jak to jest w Twoim przypadku) Mogę Cie pocieszyc bo czasami ten wynik jest falszywy jesli masz duze uplawy ?( badana jest tez wydzielina z pochwy). Mam nadzieje ze nie napisalam zadnych glupot, tak mi to wytlumaczono. Pozdrawiam i trzymam kciuki !!!

Malinka009 bardzo dziękuję za odpowiedź :tak:, ja też jestem na tej diecie i dzisiaj z lekarzem się telefonicznie konsultowałam (powiedział żebym była spokojna).

Madziumba, swojego czasu też miałam problem z ketonami, dzwonię do mojego gina, a ten powiedział, że nie powodów do obaw, i stwierdził, że mam ketony przez to, że wcześnie jadłam kolację a wyniki robiłam na czczo... więc nie martwiłam się tym, a za 3 tygodnie robiłam znów wyniki, to po ketonach nie było ani sladu więc głowka do góry :-)

Ewunia22, Jnia, Kasia Irlandka - gratuluje dobrych wieści laseczki :-)

Regina_fallangi, ale mialas przeżycia, niezazdroszczę :eek:

Madziumba bądź spokojne, sama widzisz, ze dziewczyny miały podobne sytuacje i jest ok, u Ciebie tez tak będzie zobaczysz :-)

Dziewczyny gin. kazał mi zrobić badanie na posiew bakteriologiczny moczy bo cos tam było za dużo, miała któraś to? i jak wyjdzie ze zly wynik to kazal sie naychmiast zgłosic po antybiotyk. matko, juz nie nadazam z tymi badaniami :angry:

Tacjana ja tez musze zrobic posiew bo jakies nieprawidlowosci w moczu byly, ale lekarz mi mowil ze to nie powod do wielkich obaw. Trzeba tylko w pore zareagowac.:tak:

A ja tez mialam dzisiaj wizyte u lekarza, i niestety nie mam dobrych wiesci dla siebie. Mam skurcze, ktore wymykaja sie spod kontroli i ten tepy bol w kroczu, ktory moze doprowadzic do porodu przedwczesnego. Wiec zalecenie lekarza - LEZEC. Dla mnie to prawie jak wyrok, bo strasznie doluje sie siedzac calymi dniami sama w domu... Mam nie chodzic, bo jak sie nie poprawi to za 10 dni podczas nastepnej wizyty zostane wyslana na patalogie. Dolujace :-:)-:)-(

reklama
Madziumba, swojego czasu też miałam problem z ketonami, dzwonię do mojego gina, a ten powiedział, że nie powodów do obaw, i stwierdził, że mam ketony przez to, że wcześnie jadłam kolację a wyniki robiłam na czczo... więc nie martwiłam się tym, a za 3 tygodnie robiłam znów wyniki, to po ketonach nie było ani sladu więc głowka do góry :-)

Madziumba u mnie bylo identycznie jak w przypadku Ewunii22, wiec glowa do gory i o nic sie martw.

Nie martw się Madziumba, myślę, ze będzie tak jak piszą dziewczyny:tak:

Madziumba bądź spokojne, sama widzisz, ze dziewczyny miały podobne sytuacje i jest ok, u Ciebie tez tak będzie zobaczysz :-)

Dziewczyny bardzo dziękuję za pocieszenie, ulżyło mi!!! :-) Aż mi banan się na twarzy pojawił :tak:. jeszcze raz dzięki :-)

Tacjana ja tez musze zrobic posiew bo jakies nieprawidlowosci w moczu byly, ale lekarz mi mowil ze to nie powod do wielkich obaw. Trzeba tylko w pore zareagowac.:tak:
A ja tez mialam dzisiaj wizyte u lekarza, i niestety nie mam dobrych wiesci dla siebie. Mam skurcze, ktore wymykaja sie spod kontroli i ten tepy bol w kroczu, ktory moze doprowadzic do porodu przedwczesnego. Wiec zalecenie lekarza - LEZEC. Dla mnie to prawie jak wyrok, bo strasznie doluje sie siedzac calymi dniami sama w domu... Mam nie chodzic, bo jak sie nie poprawi to za 10 dni podczas nastepnej wizyty zostane wyslana na patalogie. Dolujace :-:)-:)-(

Tacjna, Kabaretka
głowa do góry musimy się trzymać !:-)

Do góry