reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Klaudia miała 56 cm i 3600 g ,aKsawek jak się urodził miał61 cm,a ważył 4180 g,też był kawał chłopa z niego:tak:dlatego więcej dzieci nie chcę ,bo co jedno to o pół kilo większe
Bo to tak jest.
Jak pierwsze duże to na ogół drugie większe.
Gdyby mój Kuba urodził się w 40 tc to lekarz mówił ,że na pewno przekroczył by 5.200 :szok::szok::-D:-D:-D:-D

AS
Jeju jaka Ona była duuuza:tak:Ja nigdy nie widziałam tak duzego noworodka:szok::-)
Moje 4,5 kg wazyły jak mialy ponad 7 miesiecy ale byly mniejsze:-D
Klaudia na 7 miesięcy ważyła równe 10 kg.

nie wiem czy jeszcze jest ale były po 43zł, ja ostatnio w carrefourze kupowałam 150 szt za 75 zł

tak wyszły jej 2 w ciągu 1 tygodnia, pierwszy tydzień temu w środę i nie ma już bezzębnych dziąsełek:-) dumn jestem z mojej "dużej" córci

bezbolesnego szczepienia życzymy
Z zębami nic nie wiadomo.
Moja Klaudia pierwsze zęby miała na mikołaja czyli 4.5 miesiąca.
w ciągu tygodnia wyszło jej pierwsze 6 :szok::szok::szok:
i bez nawet żadnego płaczu.
Co zajrzałam to więcej ząbków było.
Kuba nie miał zębów do 7 miesięcy a potem wszystkie z mega bólem.
Kuba miał takie bóle,że żeby on cokolwiek spał to siadałam na dywanie w kokardkę i kładłam go w nogi jak w kołyskę.
Ile dałam radę go tak wybujać to tyle spał.
Czasami było to 30-40 minut na całą noc.:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ale jak widać dałam radę,więc i Wy sobie poradzicie.
My to wszystkie kobiety cyborgi jesteśmy.
Nam kłopoty w niczym nie przeszkodzą.:-D:-D:-D

As podziwiam urodzić wielkoluda to sztuka,wiem coś o tym:tak:ja sie tak bałam ,bo mnie gin postraszył,że może się zaklinować ,ze będę sie męczyła,że się tak zaparłam ,3 patre i taaaaraa:-Dwiesz ja czasami mówię ,że wolę rodzić niż do dentysty chodzić ,bo poród to jest jakby poza progiem świadomości,boli ,ale mija prędko czas ,a potem się tego bulu tak nie pamięta,,,a zębby,chyba mi coś schrzaniła ,bo mnie boli jescze jak po kanałówce gryzę
Oj ja też wolę rodzić takie wielkoludy niż chodzić do dentysty.:-D:-D:-D:-D:-D

wiki jakie 40zł mniej,nam szło jakieś 2,5 paczki pampersów na miesiąc do tej pory więc będziemy do przodu ok 90zł :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
super
W to miejsce małej coś kupisz.:tak::-)

reklama
moje dziecię się już naspało lecę jakiś obiadek podgrzać i może na jakiś spacerek się wybierzemy, do później
miłego dzionka życzę

jestesm
witam sie z Wami :tak:
w nie za dobrym hu,morze ale witam :sorry:
zaraz poczytam co napisalyscie ;-)
Dlaczego niezadobry humorek?
M sie podobał paznokiec i powiedział ze mam jehac do Ciebie zroic sobie wszystkie:-D

super ;-):-):-)

też tak kiedyś mówiłam,teraz mi przeszło :tak:;-):-D:-D
WIELKA TWOJA KLAUDIA!! Szok!

Z moimi brudasami niestety jakbys zobaczyła jak mieszkanie wygląda to też byś mówiła tak jak ja..:dry::dry: no i do tego 2 zasrane psy- na szczescie jeszcze troche na nowym mieszkaniu bedzie 1- i na łyso ją obetnę tylko na głowie zostawie włosy- ot to:tak:

Najgorsze że nie wiadomo jak bedzie w tym mieszkaniu bo kasy nie ma na remont.. a teściowa jak miala dac na kuchnie, tak nie wiadomo czy da, a jak da to i tak nam braknie... na wyburzenie sciany zrobienie wody i innych takich pierdół które trzeba pociągnąc w inne miejsca niż sa-gaz te sprawy...a co dopiero meble.. do takiej du zej kuchni okolo 4 tys:szok: i to takie tańsze.. no i piekarnik z gkuchenką gazową do zabudowy też od razu bedziemy musieli kupic:baffled: to akurat może jeszcze bym sie zgodzila na jakies 30 raz po 40 zł bo na to jeszcze w miaaaare by nas było stac:baffled: zobaczymy jak to będzie... póki co jakoś ciężko to widzę...:-(

ja dzis na obiad mam placki ziemniaczane
a musze sie pochwalic ze Sewek jak narazie bez ani jednaj wpadki :-D
tfu tfu tfu... :tak:

Oliwka też nie :tak::tak::tak::tak::tak: od 7.00 godz zrobiła 2 razy siku i ogromniastą kupę :-D:-D:-D:-D:-D:-D
jest super i myśle że już tak pozostanie :tak::tak::tak::tak::tak:
Gratki dla Waszych dzieciaczków:tak::tak::tak:

Ja ide dalej sprzątac...:sorry2:

madziula dobre:-D:-D:-D:-D:-D
ja wczoraj co zbereźniejsze awantarki to piotrkowi pokzywałam a ten do mnie w końcu "malina ty napewno awantarek wybierasz???":-D:-D:-D
antośko zasnoł a ja ubiłam wołowinke swoją zawinełam w folie ich jeszcze na talerzu ziemniaczki obrałam i zrobiłam pycha surówe sałata ogórek pomidor rzodkiewka papryka do tego pęczek koperku pęczek natki i sosik czosnkowo-ziołowy jami:-D
madziula robię tą wołowine według twego przepisu mam nadzieję że wyjdzie super:tak:co z twgo że ja technik gastronom bij zabij nie pamiętam czy kiedyś w szkole robiliśmy wołowine:confused::confused:a zresztą ja szkołe gastronomiczną robiłam 12 lat temu:-pa mam amnezje:-p:-D

madziula dobre:-D:-D:-D:-D:-D
ja wczoraj co zbereźniejsze awantarki to piotrkowi pokzywałam a ten do mnie w końcu "malina ty napewno awantarek wybierasz???":-D:-D:-D
antośko zasnoł a ja ubiłam wołowinke swoją zawinełam w folie ich jeszcze na talerzu ziemniaczki obrałam i zrobiłam pycha surówe sałata ogórek pomidor rzodkiewka papryka do tego pęczek koperku pęczek natki i sosik czosnkowo-ziołowy jami:-D
madziula robię tą wołowine według twego przepisu mam nadzieję że wyjdzie super:tak:co z twgo że ja technik gastronom bij zabij nie pamiętam czy kiedyś w szkole robiliśmy wołowine:confused::confused:a zresztą ja szkołe gastronomiczną robiłam 12 lat temu:-pa mam amnezje:-p:-D
a wiesz że nie powinno sie mieszac ogórków z innymi warzywami? bo sok z ogórków zabija witaminę C z warzyw....:sorry2: chyba z 2 dni temu mówili w jakimś programie o zdrowiu:baffled::baffled::baffled:

reklama
meduska sęk w tym że wiem ale ja ogórki lubie nawet z miodem takie mam zboczenie no i tym sposobem surówka nie dla zdrowia a dla podniebienia:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry