reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

reklama
A propos dokumentów potrzebnych do szpitala - jakie są wymogi w UK? Co muszę ze sobą wziąć, żeby potem nie mieć problemów na porodówce?

W sumie to wszystkie Twoje dane sa w Teczce ciazowej, ja nic innego nie biore. Mozesz wziasc dowod czy paszport ale ja za pierwszym razem nie potrzebowalam. ;-)

chcialabym ci pomoc ale nie wiem nie doczekalam w UK momentu w ktorym ktos by mnie poinformowal co wziasc, bo jak sie dowiedzialam o ciazy to zapragnelam wrocic do kraju :p

Ide laseczki sie troche polozyc bo w krzyzu mnie boli jak diabli i brzuchol twardy :-( a jutro ciezki dzien same zakupy.
Zagladne pozniej co was :-*

No dziewczynki widze ze po tym jak Monisia zapoczetowalarozdwoj czerwcowekprzygotowania do p[orodu ruszyly pelna para,ja torbe maluszka mam juz spakowana od jakiegos tyg.u nas niby daja ubranka w szpitalu,ale mozna i przebrac dzidziusia po kapaniu w swoje,a po spedzeniu prawie tyg. na porodowce,widzialam ze dzidzie ubieraja po porodzie tylko w cienka koszulke,a zimno tam strasznie,ale tak samo bylo jak rodzilam Viki chociaz w innym szpitalu:-D:-D
Wczoraj mialam sie dopiero rejestrowac w szpitalu do porodu,a trwa to gdzies 4 h. taka przyspieszona szkola rodzenia,ale ze wzgleduna to ze juz lezalam na porodowce zalatwilam to w 15 m. co za ulga,:-):-)
U nas do porodu potrzebuje tylko karte zdrowia bo wszystkie dane juz maja,pozatym moj gino pracuje w tym szpitalu,tak ze jakby co to droga przetarta.....

A ja pakuję tylko jedną torbę, bo dla dziecka mam mieć tylko chusteczki i oliwkę.. ubranka i pieluchy (na czas pobytu w szpitalu tetrowe) daje szpital. Identycznie było, jak rodziłam pierwsze dziecko. Czy któraś z was też ma tak, że we własne ubranka dzidzię ubieramy dopiero na wyjście?

U nas tez nie trzeba miec ubranek dla dziecka na pobyt w szpitalu.Trzeba miec paczke pampersów i chusteczki reszte zapewnia szpital.Oczywiscie na wyjscie to juz w swoje ubieramy malenstwo.Ale ja nie biore ze soba jak S bedzie po nas przyjezdzał wtedy wszystko przywiezie.:-)

Torby tez nie mam jeszcze spakowanej baa nawet nie miałabym co do tej torby póki co włożyc a i torbe zdałoby sie kupic wiec musze pomyslec nad tym.Dla dziecka oprócz kosmetyków to juz chyba wszystko co najpotrzeniejsze mamy bynajmniej tak mi sie wydaje reszte sie dokupi jak mała juz z nami bedzie.:-D

Ja na liście zakupów mam ostatnie kilka rzeczy dla siebie do szpitala i dla dzidziusia jutro wyruszam w miasto i mam zamiar zamknac liste i zaczac pakowanie i szykowanie wszytkiego juz tak na cacy :-) o ile mnie len nie dopadnie

Moja mamuska zrobila wlasnie ogorkowa na jutro nie moglam sie oprzec i poprosilam o talerzyk i normalnie jest niesamowicie dobra mniam mniam :-D

Kochane brzuchatki ja uciekam pod prysznic :-) za 40 minut bedzie moj A, zycze wam spokojnej nocy i udanego weekendu ja jak juz napisalam na odpowiedznim watku przez weekend bede milczaca bo mam nawal roboty :-D Mam nadzieje ze jak tu wroce to bedziemy mieli jeszcze jakies dwupaki :-D

Dobranoc :**

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
mmm pycha , uwielbiam zupkę ogórkową, też poproszę tależyk. Ale nie róbmy smaka dziewczynom z UK bo tam podobno kiszone ogórki to rarytas nie do kupienia. poprawcie mnie jeśli sie nie mylę.
Widzę że zaczęlo się wielkie pakowanie. Ja biorę tylko jedną torbę, Nanya u mnie tez nie trzeba miec ciuszków, tylko chusteczki praktycznie. Przy malym dostalam nawet krem i jakieś tam próbki. Caly czas dzieci są w szpitalnych kaftanikach i pieluchach tetrowych poowijane. Nawet pampersów nie trzeba bo leżą tetry świeżutkie całe stosy i można tego używać jak ktoś woli. Zapakowałam więc na wyjscie kaftanik, spiochy, ciepły pajacyk, czapeczki dwie i skarpetki oraz rożek.
Dzisiaj odebralam wyniki krwi i moczu ostatnie, tez pojdą to torby. Wyszły bardzo dobrze co mnie cieszy.
Michaś nawet wsadzil mi do torby małego misiaczka dla dzidziusia :-)
Mam tam też małą butelkę wody mineralnej niegazowanej, przy porodzie bardzo wysychają usta i gardło. Kazali mi popijac. Polecam tez jakieś zwykłe herbatniczki. Oczywiście już na po porodzie. Mnie się strasznie chciało coś pochrupać między szpitalnym jedzonkiem.
No i oczywiście trzy koszulki, szlafrok, dwa ciemne ręczniki, podkłady, siatkowe majtasy, papier toaletowy, chusteczki higieniczne, sztućce, termometr. Hmmm.... nie wiem gdzie to wszystko zmieścilam a i tak trzeba bedzie jakies kosmetyki spakować jeszcze i kapcie....oj....

Do góry