reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Rozstępy...

Fissan jest suuuper! ja stosuje od początku jak tylko już dostałam pozwolenie od gina:). Ale ja go kupuje taniej w E'Leclerku i Carrefourze-jest na samie w obu tych sklepach i kosztuje ok17zl

reklama
Można tez na allegro zpbaczyć. Opłaca sie kupić więcej tych kremów bo po porodzie też trzeba stosować!

Łoo jeżu, ja tez zapomniałam o tyłku :baffled:
Tzn. normalnym balsamem do ciała go smaruje ale nie tym kremem na rozstępy :tak:
Karincia przy swoich 3 kg na plusie myślę możesz być spokojna o swoją pupę :) tam ci raczej nie przybyło więc i rozstępów nie będzie ;-)
ja stosuje atw i perfecta mama na zmiane i jest ok, tzn na piersiach uwidoczniły się troche te pozostale z poprzedniej ciazy - ale są jasne, nei rzucają się w oczy a gdzie indziej jak na razie nic nie mam

Fissan jest suuuper! ja stosuje od początku jak tylko już dostałam pozwolenie od gina:). Ale ja go kupuje taniej w E'Leclerku i Carrefourze-jest na samie w obu tych sklepach i kosztuje ok17zl

To muszę sprawdzić, mi koleżanka mówiła, że jest dostępny tylko w aptekach i tam tylko sprawdzałam

O a mi mama kupiła zapas Fisanu w Makro:),wiec tam tez dostepny za równe 16zl. Aha i dostepny jest pojedynczo a nie w hurcie:)

ja sie smaruje fisanem wieczorkiem tylko i rozstepów nie mam! mysle,ze czesciowo to geny,ale\smarowanie na pewno tez duzo daje!

ja nadal smaruję się tylko oliwką pielęgnacyjną Nivea, ewentualnie balsamem Nivea (takim nawilżającym, dla niemowlaków-ale to rzadziej); póki co, swędzi mało, a jak zacznie, od razu się smaruję i jest ok;
zastanawiam się czy jednak nie zakupić specyfiku przeznaczonego dla kobiet ciężarnych, żeby zapobiec powstaniu ewentualnych rozstępów;

reklama
ja stosowalam Mustelle, bo to jedyny kosmetyk, ktory znalazlam, ktory mozna bylo uzywac od poczatku ciazy. A ze kupilam w promocji, to do tej pory mam jeszcze. Ale powoli sie konczy. Zapach mi sie podoba, rozstepow nie mam (chociaz mam z przeszlosci na pupie, wiec mozna powiedziec, ze genetycznie mam sklonnosci).

Do góry