reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Landryneczka dziekuje, to prawda nasza Julcia od kiedy je inne rzeczy pije mniej mleczka;-);-);-)za tydzien idziemy do pediatry to zapytam o te kupki...

Jula jak spi to laczy nozki jak baletnica:-D:-D:-D:-D:-D:-Dlaczy stopki a kolana rozklada na zewnątrz:tak::tak::tak::tak:

reklama
Landryneczka dziekuje, to prawda nasza Julcia od kiedy je inne rzeczy pije mniej mleczka;-);-);-)za tydzien idziemy do pediatry to zapytam o te kupki...

Jula jak spi to laczy nozki jak baletnica:-D:-D:-D:-D:-D:-Dlaczy stopki a kolana rozklada na zewnątrz:tak::tak::tak::tak:

heh:-Dmój Wiktorek co prawda chlopiec, ale tez zdarza mu się spać jak baletnica, a do tego musi spać w śpiworku, bo inaczej koc skopany, a on w poprzek łóżeczka:-D

U nas Julcia robi teraz codziennie, ale bardzo twarde i takie ciemne prawie czarne:-:)-:)-:)-(myslicie że powinnam się niepokoić.....

my mamy zielono-ciemne kupki po brokułach, ale to przez żelazo, ale takie twarde nie są, tyle, że już takie uformowane, nie taka papka niemowlęca,no bo już inne jedzonko je

Byliśmy dziś z mężem na zakupach,a Bartek został z moimi rodzicami. Zostawiłam im na wszelki wypadek mleko Nan, jakby zgłodniał. Jeszcze go nie używaliśmy, bo zawsze był tylko cycuś. No i co się okazało? Mój mały cwaniaczek zgłodniał więc babcia zrobiła urwiskowi mleczko, a on jak tylko poczuł smak to je wypluł i twardo odmówił spożycia mleka :sorry2: No i dzielnie czekał aż mama wróci z zakupów i da cycusia :cool2:

heh:-Dmój Wiktorek co prawda chlopiec, ale tez zdarza mu się spać jak baletnica, a do tego musi spać w śpiworku, bo inaczej koc skopany, a on w poprzek łóżeczka:-D

my mamy zielono-ciemne kupki po brokułach, ale to przez żelazo, ale takie twarde nie są, tyle, że już takie uformowane, nie taka papka niemowlęca,no bo już inne jedzonko je

Beciaczek u nas to samo:-D:-D:-Dale Jula śpi pod kocem a koc wciśnięty między szczebelki.....:tak::tak::tak:ale i tak udaje jej sie odkryć i połozyć w poprzek:-p:-p:-pzdolne te nasze dzieciaczki

A moze masz racje, za kolor jest po jedzonku, my ostatnio jadlysmy jagodki i pijemy nektar ze sliwek...a kupki sa uformowane i Jula robi je bez problemu:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Mamuski czy wasze maluszki spia przy otwartych oknach bez czapek???:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:bo ja nie wiem co robic...oczywiscie unikam przeciagow:no::no::no:

Beciaczek u nas to samo:-D:-D:-Dale Jula śpi pod kocem a koc wciśnięty między szczebelki.....:tak::tak::tak:ale i tak udaje jej sie odkryć i połozyć w poprzek:-p:-p:-pzdolne te nasze dzieciaczki

A moze masz racje, za kolor jest po jedzonku, my ostatnio jadlysmy jagodki i pijemy nektar ze sliwek...a kupki sa uformowane i Jula robi je bez problemu:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Mamuski czy wasze maluszki spia przy otwartych oknach bez czapek???:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:bo ja nie wiem co robic...oczywiscie unikam przeciagow:no::no::no:
w dzien mam caly czas otwarte okno i nie zakladam czapeczki jak spi jesli chodzi o noc to narazie zamykam okno. ale jak juz bedzie cieplej w nocy tp pewnie bedzie i okno otwarte a filipek bez czapeczki te bedzie lulAL:tak: wogu;le to nawet juz po kapieli nie zakladam czapeczki tylko jak na spacerek idziemy:tak:

a i caly dzien filipek w samym bodziaku na krotki rekaw jest czasem skarpetki zaloz jak nozki sa zimne

w dzien mam caly czas otwarte okno i nie zakladam czapeczki jak spi jesli chodzi o noc to narazie zamykam okno. ale jak juz bedzie cieplej w nocy tp pewnie bedzie i okno otwarte a filipek bez czapeczki te bedzie lulAL:tak: wogu;le to nawet juz po kapieli nie zakladam czapeczki tylko jak na spacerek idziemy:tak:

a i caly dzien filipek w samym bodziaku na krotki rekaw jest czasem skarpetki zaloz jak nozki sa zimne

Dzieki Tygrysku:tak::tak::tak:

A gdzieś Ty się dzisiaj podziewała:-D:-D:-D:-D:-D

Madzienko my tak samo jak Tygrysek:)))) Mariczka cały dzień tylko w bodziaczku w domku jest, no i w skarpetkach....ale to tez do czasu zanim sobie ich nie zrzuci....po którymś z rzędu zakładaniu rezygnuje:p hahaha

I wstyd sie przyznac,ale nasza mała nigdy nie miala załadanej czapeczki po kapieli.....raz próbowalismy ak była mała,to był taki krzyk,ze poprzestało na jej braku....na spacerku oczywiscie ma....

ja myślę, że dzieciaczka trzeba hartować, my zakładaliśmy czapeczkę jak był malutki zaraz po kąpieli, a tak w domku był zawsze bez, bo u nas ciepło bardzo, zawsze na krótki rękawek, więc to by była przesada.
A teraz to w ogóle zero czapki, a na dworze ciepło to albo taka z daszkiem przed słonkiem, albo jakaś bluza z kapturkiem.
A jeśli chodzi o okna, to ja zawsze rano jak wstaniemy i Wikuś jest juz w salonie to wietrze sypialnie, a potem zaraz przed snem,czasem jak jest cieplo to otwieram na krótko żeby mu sie lepiej spało, ale wtedy przykrywam dobrze, ale bez czapeczki.
No ale dziś to bylo wyjątkowo duszno i zero wiatru to okna wszędzie były otwarte prawie cały dzień

reklama
Do góry