reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Dziekuję za pocieszenie :-) mam nadzieję że ja również będę jeszcze szczęśliwa a dzidzia będzie miała super drugiego tatę:) A powiedz utrzymujesz kontakt z ojcem Wiki?
Nie czuję jeszcze maluszka:( i się martwię... mam dość mały brzuch (zdjęcie w galerii) ale jutro mam wizytę u gina i chyba jak cos bedzie nie tak to bedzie widizal.. USG mam 15 czerwca i wtedy moze poznam płeć.. Oby była mała Zuzia:-) A jak nie to mały Miłoszek. Oby zdrowe było.
Kochana a Tobie życze szczęsliwego dalszego przebiego ciąży, Niech Cię mąż rozpieszcza:-) Poopowoadaj jeszcze co już kupiłas dla Kacperka

A oto mój brzuch w 18 tc

picture7927.jpg

Brzus sliczny i nie marw sie jeszcze Ci wyskoczy taki ze Ci sie odechce heheh nakladania skarpet itp...Co do zycia napewno Ci sie ulozy wszysto i dzidzia bedzie miala tatusia prawdziwego, jak to mowila moja mama NIE TEN TATUSIEM CO SPLODZIL ALE TEN CO WYCHOWA :-) spokojnie wszystko sie ulozy...:-)

O dziewczyny....... zaraz puszcze pawia :szok::eek::baffled::baffled::baffled::baffled: Wczoraj rano jadlam ciasto, zreflektowalam sie ze ma jakis taki dziwnie zielony bok - mysle sobie 'nic to, przeciez zawiniete jest w zielonkawy papier, pewnie barwnik puscil' i odcinam ten kawalek. Zjadlam reszte... Teraz troche zglodnialam, poszlam do kuchni dojesc ciasto, wyciagam z lodowki, rozwijam... patrze, a ono pokryte tym zielonym czyms, a papier.... papier wcale nie jest zielonkawy... wiec ten nalot to na bank nie jest barwnik............ Ale mi niedobrze jak mysle co wczoraj zjadlam :szok:

sorry ale oplulam monitor jak to przeczytalam :-p jak tu nie zwariowac z Wami :-)

P.S. Śliczniusi Atavarek...też taki chciałam ale Kropeczka kazała mi wrócić do wkurzonego kocura:) w każdym razie on bardziej jednak do mnie pasuje:D

Ja Ci dam zmiane, super ten do Ciebie pasuje, zawsze jak go widze to wlasnie wiem ze to Ty wsiekla kocico :-p i masz zreszta taki styl pisania czesto gesto drapiezny a Ty chcesz tu niewinna dzidzie wsadzac :-p

ooo super.. i teraz tempko maleńka rosnij w óre i tak 9 miechów:)

kochana cudowny spadek temki czyzby dzis owu, jak jutro skoczy i sie utrzyma to tak, pieknie Ci sie wyregulowal cykl owu 13-14 dc...a faza lutealna nie zawsze musi byc taka sama moze byc spokojnie 14-16 dni a moze byc i ponizej 14 ja mialam zwykle 15 ale zdarzyaly mi sie 14 dniowe i dwa razy 17 dniowa wiec juz myslalam...hmmmmmmm 17 dzien podwyzszonnej temki czyzby...a tu 18 dnia @ i 36,6
hej babeczki ale mi smutno... i P. tez mial łzy w oczach ... bo przed chwila sprzedalismy nasz ukochany samochodek! :confused2: ehhh... teraz przed nami przeprawa w szukaniu nowego :laugh2:

wlasnie przechodze ta przeprawe od 6 mc i wciaz cos mi w aucie nie pasi i kupic nie mozemy :-)

Kochana właśnie dziś się załamałam na wadze.
Jestem w 4 miesiącu i w ciągu 2 tygodni przybyłam niby kilogram !!!:szok:
Jeszcze mąż mnie dobił, bo czyta różne mądre książki (wczuwa się chłopina) i mówi , że w tym trymestrze przytyję najbardziej.

Od początku ciąży by wynikało, że przytyłam 1,5 kg :
0,5 kg w I trymestrze
1 kg teraz w II trymestrze

BRAWO !!!!!!!!!

Slonce nie przejmuj sie waga, waga powinny sie przejmowac osoby otyle w ciazy, ja zaczynalam z mala nadwaga 66 kg i obecnie 73 i gin mowi ze ksiazkowo....rozmiary mi sie tak popieprzyly ze moje, spodnie nadal swoje w cyckach 104 cm w brzuchu 108 i kup tu cos sobie :-) a co do 2 trymestru to fakt najwiecej sie tyle bo dzidzia zaczyna tez rosnac, od ktoregos tam tyg 450g/tydzien dzidzia przybiera...ja przytylam najwiejce w 1 bo pochlanialam lody...teraz moze 2 kg ostatnio hmmm chyba od 22 tyg :-)

Kroptusiu - pracą się nie przejmuj - i tak wredna była ta szefowa więc na pewno odpoczniesz sobie psychicznie od niej i znajdziesz po macierzyńskim kolejną pracę:tak:
jak zakupki dla Kacperka?:-)

:-)

Dzieki...a zakupy nie zrobione bo padlam ktoregos dnia jak dluga i balam sie wychodzic, poczekaja :-)

Dziękuję za pamięć! czuję się nieźle. Dziś jade do lekarza:)
trzymam kciuki za ginka, daj znac :-)

Olapolap rozumiem to co piszesz bo ja też jestem taka słaba psychicznie nawet teraz przed tą obrona miałam pomysł zeby do niej nie podchodzić i dopiero we wrzesniu sie bronić ale sie przełamałam i odrzuciłam od siebie te myśli i jutro tam pojade a co ma być to będzie

Kochana dobrze zrobilas, jakbys odwlekla do wrzesnia dopiero byloby Ci ciezko...trzymam kciuki :-)
kto sie skusi na kawkę??
ja popijam wlasnie inke :-)
to tak jak ja zawsze sobie mówię że od jutra przechodzę na dietę :tak::rofl2::-(
skad ja to znam...a w koncu sie okazalo ze najlepsza dietka byla ciaza a potem
Wika, w sumie zrzucilam 30 kg :-p
Wpadlam na sekundke. Dostalam list z kliniki. W ciagu 18 tygodni bede miec IVF. HURRRRRRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAA
Teraz to juz nie ma wala, na 100% sie nie bede mogla skupic na nauce.

suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupppperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr wiesci, nie dziwie sie ze sie nie mozesz skupic :-)

reklama
Kingus jesli moge zapytac po jakim czasie po zabiegu dostalas pierwszy @? Bo ja mam czekac do pierwszego @ a potem jeszcze 2 cykle czyli ok 3 i pol miesiaca razem. Trzymam kciuki za usg.
PM rowniez caluje :*

ja na przykład na pierwszą @ czekałam jak w podręczniku 28 dni :-) czyli super. ale na drugą @ to myślałam, że oszaleję, przyszła dopiero w 38 dc :wściekła/y: i trochę się denerwowałam, tym bardziej, że ta druga @, która mi się właśnie kończy i kończy, to była bardzo obfita. Moim zdaniem, to u każdej z nas jest inaczej. Mnie lekarz powiedział, że jak nie przyjdzie w ciągu 1,5 miesiąca od zabiegu, to mam sie zgłosić do niego.

:szok:
Ja dopiero z łóżka się podniosłam, w związku z tym do ZUS-u dzisiaj się nie wyrobię - pojadę jutro, nie odpuszczę skurczybykom:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:

Poczytam co tam na BB i siadam do magisterki, bo muszę ją trochę do jutra ogarnąć, bo jutro masakra badaniowa :)

Całuje wszystkie cieplutko :**
o to sobie pospałaś kochana :tak::-) a Zus nie zając nie ucieknie zdązysz ich jeszcze zdrowo opierniczyć :tak:;-)
całuski dla ciebie

Dziewczynki... nie dostalam skierowania na HSG... bo M musi najpierw zrobic badanie nasienia.... Dostalam skierowanie na powtorzenie Prolaktyny - tym razem mam zrobic jakies takie badanie, ze mi pobiora krew, potem dostane jakas tabletke, a po godzinie znowu mi pobiora krew. HANKA - gin mi powiedziala, ze podwyzszona prolaktyna bierze sie stad, ze ma sie w mozgu maly guzek, zanim sie zacznie brac bro, powinno sie zrobic rtg mozgu... No wiec bede badac prolaktyne, mam sie zapisac do internisty po skierowanie na badanie tarczycy, a potem ew. pojsc do endokrynologa leczyc hiperprolaktymie. HSG mi zrobia jesli wyklucza inne problemy....
my też sie chyba wybierzemy na badanie nasienia jak tym razem sie nie uda bo maz chce sie zbadać
zobaczysz wyniki wyjdą dobre nie ma innej mozliwości :tak::-)
Wpadlam na sekundke. Dostalam list z kliniki. W ciagu 18 tygodni bede miec IVF. HURRRRRRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAA
Teraz to juz nie ma wala, na 100% sie nie bede mogla skupic na nauce.
o to super wieści
a moze mi wyjaśnicie co to jest to IVF??

oj wiem ze lepiej juz teraz sie obronić ale tak sie boje że naprawde wolałabym uciekać od tego :zawstydzona/y::-:)tak:
Babenki spadam, trzymajcie za mnie kciuki, nie chce juz wiecej slyszec zlych wiadomosci. Naprawde sie cykam :-(. BUZIAKI. Milego dnia.
nie bedzie więcej złych wiadomosci na pewno!!

Kinguś to juz połowa za tobą i dzis potwierdzi sie ze mała rosnie zdrowo i już teraz to z górki do porodu

Ostatnia edycja:
Zapisalam M na badanie nasienia dzisiaj na 17... Chyba dobrze, ze mu nie wygarnelam rano, jest szansa, ze nie bedzie sie opierac i ladnie odda co trzeba do pojemniczka, ktory zaniose do kliniki. Ufff... Zaraz do niego dzwonie mu powiedziec, trzymajcie kciuki...

No chyba ze sie nie dodzwonie, bo meda nie odbierze tak jak ja rano nie odebralam, bo bylam wkurzona na niego... na razie nie odbiera..........

wybaczam, wyslal smsa, ze za 10 min...

Ostatnia edycja:
WITAJCIE KOBITKI:-)
U mnie deszcze deszcze deszcz i kurna jeszcze synek sobie zechciał skakać na krześle i BOOM ma rozcięte czoło:wściekła/y:i jeszcze po fakcie chciał dalej skakac :crazy:no i jeszcze do was pisze i kurcze wyłączył mi kąpa co wybaczcie posty które miałam zaznaczone to mi skasowały się co wybaczcie że nie odpisze:sorry:

reklama
WITAJCIE KOBITKI:-)
U mnie deszcze deszcze deszcz i kurna jeszcze synek sobie zechciał skakać na krześle i BOOM ma rozcięte czoło:wściekła/y:i jeszcze po fakcie chciał dalej skakac :crazy:no i jeszcze do was pisze i kurcze wyłączył mi kąpa co wybaczcie posty które miałam zaznaczone to mi skasowały się co wybaczcie że nie odpisze:sorry:

Ty nas chcesz pocieszyc tak? Ze mamy sie nie martwic, ze nam nie wychodzi, bo i tak nie warto, bo to takie male i niesworne, biega, hasa, skacze i tylko przeszkadza i robi sobie krzywde? :-p Chyba nie osiagniesz swojegu celu w ten sposob
:tak::-p:-):-D

Do góry