reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Nie, Kroptusi 22 lutego w przyszlym roku. Netarynce w nieziele :-D
Jezu, przeciez ja jestem psychiczna. Napisalam Nektarynce, zeby Nektarynce zlozyla w niedziele zyczenia..... Psycha siada :baffled:
no nizle niezle.. napierw myslalam ze sobie jaja robisz abym sobie sama złożyła:)
Dobra, dobra, ty żeś się nam tak przedstawiła jak dobra cnotka niewydymka a ty tu dobry wariat jesteś.:-)
:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
bardzo zabawne nie nabijam sie....JESZCZE :-p:-p:-p raz myslalam ze to przejezyczenie, dwa tez noooo za trzecim napomknelam delikatnie....i ja dzis jestem pierdzielnieta nie Kaprycha

Kaprycha - z Toba ok, ze mna gorzej...bo zglupialam o jakiej implementacji pisze Nekatryna, myslalam ze swojej a ona owu przeciez jeszcze nie miala bosze...

Co do Nektyrynki to wiem ze ma urodzinki wspominala NIE JA...LUDU :-) mialam suwak chwile ale po ur klapna

Nie mam na Was sil, jak juz Kaprycha Nektaryna sklada Nektarynie zyczenia to jest zle :-p:-p nogi mi zdretwialy i wolaja "poloz nas pietro wyzej" jutro wpadne od rana co tam sie dzialo, bo widze wszystkie zakrecone :-)

ps. przez Was spalilam M nalesniki a potem czajniek....no komments :-p
tak kroptusiu... ja bede w niedziele sobie samej skladała:) tak mi Kaprycha kazała:-):-D
owu jeszcze nie było..

a facetowi wypada?!?!:crazy:
wiesz odnośnie tych błędów..facetowi także nie wypada.. jakoś tak mi sie napisało.. w kazdym razie strasznie mnie raża.. jesli jest to jakis blad jeden na jakis czas to oki, bo nie mówie ze ja jestem swieta, wale duzo literówek a potem poprawiam posta pol godziny jak zauwaze.. tak jakos mam.. taka moja wada
a u mnie temp 36,9
266df5 Ovulation Charts
zreszta zobaczcie wykres w tym cyklu - Nektarynko - skomentujesz fachowo???:-):-):-)
no no no.. ładniutki ten wykresik jak jeszcze bedzie sie ze 3 dni taka tempka utrzymywac to z miłą chęcią Ci pogratuluje.. tak jeszcze z 3 dni.. a potem to testuj:tak:
a ja niestety mam zle wiadomosci :-( moj mąż pa na 90% nieuleczlna chorobę reumatyczna zzsk czylu zesztywnienie stawow kręgoslupowych O ZZSK
:confused2:
przytulam kochanie i trzymam kciuki by wszystko było dobrze..
a tempke dzis mierzylas?? bo jak biały śluz to tak jakby na fasolke:tak:
i tak i nie.. ja kiedys mialam ogrom białego sluzu i nie było fasoli a raz nie miałam i tez nie było.. wiec nie wiem od czego zalezy..
Nektarynka.... Kaprycha i tak juz to pewnie odnotowała:-D
i wpadłam jak kompot w śliwke :-D:-D
Mierzyłam ale jest 36,6 więc nici z fasolinki.

Aj, po huk mi ten test skoro tempka dziś 36,6;-)
kochana nie wiemy jaka masz tempke podstawowa wiec te 36,6 to moga byc wysokie tempki.. takze nie mów hop ze to juz @..
Cześć dziewczynki.Tak jak obiecałam wczoraj ;-)
mniam... ja takze sie napijem.. jeszcze nie było owulki wiec moge:)

I dupa zbita, 1 krecha
przykro mi kochana

reklama
Zajączku znalazłam coś takiego:

ężenie białek w surowicy krwi zależy od wielu czynników, między innymi od jego podaży w pokarmach, stopnia biosyntezy białka w organizmie, od utraty białka przez nerki, przewód pokarmowy, skórę ( oparzenia ). Znaczenie diagnostyczne ma nie tylko oznaczenie ogólnego stężenia białka, ale również jego poszczególnych frakcji (określonych najczęściej metodą elektroforetyczną).

ZAKRES WARTOŚCI PRAWIDŁOWYCH 6-8 g% lub 63-79 g/l

WARTOŚCI OBNIŻONE
- niedostateczna podaż białka,
- upośledzone wchłanianie białka z przewodu pokarmowego,
- nadmierna utrata białka przez przewód pokarmowy, nerki lub skórę,
- przewlekłe krwawienie z różnych narządów
- posocznice, nadczynność tarczycy, choroby nowotworowe

WARTOŚCI PODWYŻSZONE
- produkcja białek patologicznych ( szpiczak mnogi)
- wzmożona produkcja białek fizjologicznych ( przewlekłe stany zapalne, marskość wątroby, siatkowica (zmiany nowotworowe ).

Oznaczać można także białko C-reaktywne CRP, tzw. białko ostrej fazy którego stężenie wzrasta w stanach zapalnych, szczególnie tkanki łącznej. Prawidłowe stężenie CRP w surowicy jest mniejsze niż 5 mg/l.

Głownie chodzi o sprawdzenie czy jets stan zapalny przewlekły czy nie.

Mam nadzieję, że jakoś Ci pomogłam:-)

Na kierowaniach od tej ginki mam napisane żeby zrobić CRP???? Ki czort??? po co, i czy któraś robiła??? PŁOSZĘ Jakieś info!!! (bo sama nie mam czasu grzebać po całym necie dzisiaj)....

CRP czyli białko ostrej fazy, odczyn organizmu na działanie między innymi zakażenia bakteryjnego, zapalenia, badanie nieraz zlecane przy zabiegach operacyjne np przed zabiegiem drożności.
Pobiorą krew.
Normy CRP:

Mężczyźni do 5,8 mg/l

Kobiety do 4,0 mg/l

Jeżeli by wyszło powyżej normy to wtedy by kazała zrobić inne badania.

CRP czyli białko ostrej fazy, odczyn organizmu na działanie między innymi zakażenia bakteryjnego, zapalenia, badanie nieraz zlecane przy zabiegach operacyjne np przed zabiegiem drożności.
Pobiorą krew.
Normy CRP:

Mężczyźni do 5,8 mg/l

Kobiety do 4,0 mg/l
mok P. ma wlasnie CRP ok 50 !!! :confused2:

Wikula, Niunia... Króliczki moje bardzo mi pomogłyscie!!!!:):) Dzięki....
Teraz mi powiedzcie czy mając zrobione to muszę robić te wymazy z pochwy?? Może ona zleciła to własnie żeby wykluczyć wsio inne...
ALe mam kołomyję... Robię oferty, liczę "mazagyn" i musze śledzić BB....:D

Teraz mi powiedzcie czy mając zrobione to muszę robić te wymazy z pochwy?? Może ona zleciła to własnie żeby wykluczyć wsio inne...
Aż tak dokładnie to Ci pomóc nie potrafię, najlepiej ginki sie zapytaj, bo ja wole nic nie mieszać:eek:

Kurna ale szczeliłam zonga. Nawet nie pamiętam jak ja to miałam robione, mi gin dał skierowanie na badania między krewką a wymazem była duża różnica chyba ze trzy miesiące więc nie wiem:eek:

zapomnialam napisac.. pecherzyk od srody urówm 3,5mm teraz ma 18,5mm wiec czekam az jeszcze podrosnie i peknie.. kolejna izyta we wtorek..

Martynko co u ciebie? juz po IUI?? daj znac co i jak.. Ty juz pewnie zapłodniona

reklama
zapomnialam napisac.. pecherzyk od srody urówm 3,5mm teraz ma 18,5mm wiec czekam az jeszcze podrosnie i peknie.. kolejna izyta we wtorek..

Martynko co u ciebie? juz po IUI?? daj znac co i jak.. Ty juz pewnie zapłodniona
Oj Nektarynko, to trzeba będzię małża trochę pomęczyć:rofl2::rofl2: będzie się działo:szok::-D:-D

Do góry