reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam wszystkie mamusie!!! jak tak czytam sobie to forum to strasznie wam zazdrosze juz prawie kazda widziala swoja fasolke, a ja jestem w anglii i dopiero jutro mam pierwsza wizyte u lekarza rodzinnego i dopiero dostane skierowanie na usg, a to bedzie dopiero ok 12 tygodnia :( bardzo chcialabym zobaczyc czy wszystko jest ok i uslyszec bicie serduszka. no ale jutro moze bede wiedziala cos wiecej. mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

f1017742.jpg

reklama
Ja też mieszkam w Anglii i czekam na swoje usg z niecierpliwością!!!

Ostatnia edycja:
Lekarz rodzinny przeprowadzi z Tobą rozmowę. Zapyta, czy masz jakieś lęki, obawy. Czy przeszłaś jakieś zabiegi, porody, itd. Potem wyśle informacje do szpitala, że jesteś w ciąży i dopiero po jakimś czasie skontaktują się z Tobą w sprawie pierwszego usg i spotkania z położną.

gratuluje i dobrze ze zmieniłaś złe nawyki ;-)

juz troszkę tu jesteśmy może przeoczyłaś ;-) a powiedz mi jak liczysz tygodnie ciąży bo ja mam termin na 7 stycznia czyli 1 dzień później a jakoś jestem w 8 tygodniu i 5 dniu wiec czy ja coś nie rozmiem czy wszystko jest ok :sorry:

czekamy za zdjęciem ślicznej fasolki :tak:

normalnie tydzien ciazy liczony jest od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, nie od dnia zaplodnienia wiec z ta moze byc ta 2-tygodniowa roznica. lekarze w wiekszosci stosuja ta pierwsza metode czyli wiek ciazy. u ciebie prawdopodobnie liczony jest wiek dziecka

Tygodnie ciąży liczy się od daty ostatniej miesiączki, czyli Twoja ciąża jest rzeczywiście trochę starsza niż dzidzia w rzeczywistości. Widzę, że jesteśmy w baaaardzo podobnym wieku ciąży - różnica jednego dnia.:)

Lekarz rodzinny przeprowadzi z Tobą rozmowę. Zapyta, czy masz jakieś lęki, obawy. Czy przeszłaś jakieś zabiegi, porody, itd. Potem wyśle informacje do szpitala, że jesteś w ciąży i dopiero po jakimś czasie skontaktują się z Tobą w sprawie pierwszego usg i spotkania z położną.

szkoda ze az tyle trzeba czekac, a ja niee moge znalesc tutaj prywatnego ginekologa zeby sobie wszystko skontrolowac :(

A bylas juz u GP? na ktory tydz ciazy wyznaczyli ci usg??? ja dopierjutro ide do gp, mam nadzieje ze bedzie ok
U gp byłam w kwietniu - pod koniec. Potem długo, długo czekałam na jakiś kontakt, aż w końcu dostałam list ze szpitala, że mnie zapraszają na usg, a potem zaraz mam spotkanie z położną.

szkoda ze az tyle trzeba czekac, a ja niee moge znalesc tutaj prywatnego ginekologa zeby sobie wszystko skontrolowac :(
No niestety. Ja też chciałam trochę inną drogą, bo nie mogę się doczekać, żeby wiedzieć, jak się ma moja dzidzia i w jakiej jest kondycji. No i czy jest jedna czy dwie...

reklama
Do góry