reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

No i po spacerku a teraz obiadek robie:-)

To Ty z siostrą przez forum tylko gadasz???:-D

kochane nobo to tak: ogólnie pisze z nia na gg ale ostatnio sie mijamy:sorry:no a widziałam że siedziała tu to napisałam no i wogóle skoro jesteśmy tu na forum to czemu tu nie pisac:-)a przez kom.tez ale skoro tu mozemy to poco nabijac na komórce;-)a spotkac tak się nie możemy bo niestety daleko mieszkamy od siebie a do ginekologa jexdzimy do tego samego ale każda z nas musi dojeżdzać ja np.40 km i jest to troche dużo co tez nie dam rady tak wpadac do siostruni bo M pracuje a ja prawka nie mam :sorry:tak więc necik się kłania aby sobie pogadac:-)

hej dziewczynki
chce wam tylko powiedziec,ze u mnie jdnak zle sie uklada, beta nie rosnie a to znaczy ze
zabieg mnie nie ominie...trzymajcie kciuki abym szybko wrocila do zdrowia, buziaki

ELFA przykro mi mocko się trzymaj:tak:

reklama
kochana- pisalam juz dzis ze ok 14 bede u gina - wlasnie sie zbieram a fluidki wysle po wizycie coby juz wiadomo bylo czy fasolka jest...nie chce slepakami strzelac...:-):-):-)

Gosia trzymam kciuki. Ale tekst z tymi ślepakami:-D:-D:-D
Jeszcze nam tu dziś zdjęcie z usg wkleisz!:tak:

Loree ale przechlapane z tymi przedszkolami. Takie dlugie kolejki i jeszcze wieksze wymagania. Ale pomysl na biznes niezly.

Pomysł na biznes dobry. Tylko finansowo ciężko. No i pewnie nie jest wcale tak łatwo otworzyć takie przedszkole.

Któraś z Was mi tu wrzuciła link do suwaczków(
nie pamiętam która:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:) a ja dalej nie umiem. Wyskakują mi ciążowe. Może to znak jakiś czy co???:-D:-D:-D

Uciekam na chwilkę. Właśnie mi przywieźli 6 ton piasku na dokończenie tarasu. :szok::szok::szok:
Oczywiście jestem sama jak to bywa w takich sytuacjach.
Mam nadzieję,że ludzie uczciwi, bo jak ja niby mam sprawdzic,że faktycznie przywieźli 6 ton?
Łopatką przekopac i policzyć???

Gosia trzymam kciuki. Ale tekst z tymi ślepakami:-D:-D:-D
Jeszcze nam tu dziś zdjęcie z usg wkleisz!:tak:

Pomysł na biznes dobry. Tylko finansowo ciężko. No i pewnie nie jest wcale tak łatwo otworzyć takie przedszkole.

Któraś z Was mi tu wrzuciła link do suwaczków(
nie pamiętam która:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:) a ja dalej nie umiem. Wyskakują mi ciążowe. Może to znak jakiś czy co???:-D:-D:-D

Uciekam na chwilkę. Właśnie mi przywieźli 6 ton piasku na dokończenie tarasu. :szok::szok::szok:
Oczywiście jestem sama jak to bywa w takich sytuacjach.
Mam nadzieję,że ludzie uczciwi, bo jak ja niby mam sprawdzic,że faktycznie przywieźli 6 ton?
Łopatką przekopac i policzyć???
Mozesz wziasć wagę z kuchni lub łazienki i zważyc :rofl2::rofl2::rofl2::-D:-D:-D
6 ton to przeciez nie tak duzo :-D:-D:-D;-);-);-)

Kiedyś o tym gadałysmy:Czy test owulacyjny wykrywa ciążę?
To pytanie pojawia się tak często, a inwencja twórcza testujących nie zna granic zatem słowa wyjaśnienia.

Test owulacyjny wykrywa ciążę
Dlaczego?
to jest tak naprawdę jego wada bo krzyżuje się z hormonem ciążowym HCG w niskich wartościach, ale konstruując test i jego czułość zakładaliśmy, że człek będzie testował w okolicy owulacji.

A teraz wstawka dla chemików, dlaczego tak jest
Otóż podjednostka Beta HCG wykazuje bardzo duże podobieństwo do LH. Jak duże, aż ciężko uwierzyć ale jest to 91 aminokwasów !!! w łańcuchu o długości 121 reszt aminokwasowych

Test krzyżuje się z HCG na poziomie 10 co oznacza, że przekroczenie tego poziomu powoduje pozytywny test owulacyjny (1-2 dni od zagnieżdżenia)

Dużo testujących używa zatem 9-10 dni po owulacji testów owulacyjnych, żeby zobaczyć jak wyjdzie jak pozytywnie to testują ciążowym, ale
UWAGA

TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY
ale
POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży

dlatego radzę testujecie ciążowymi

TEST OWULACYJNY jeżeli ma przepowiadać ciążę MUSI MIEĆ KRESKĘ TESTOWĄ CIEMNIEJSZĄ OD OWULACYJNEJ lub PRZYNAJMNIJE TAKĄ SAMĄ jeżeli testowa jest jaśniejsza to nie jest to zwiastun ciąży.

Ja też tak mam. Niby nie jem dużo, a wyglądam jak Słoń;-) ALe na przemianę materii..albo po prostu Activia, albo jogurt z otrębami spożywczymi:) Mają duuużo błonnika:-) A i śliwki suszone możesz jesć.
Jak mama się czuje??

Ja dzisiaj idę. Idziesz ze mną??:-)
pewnie ze idę tak mi sie samej nie chce w domu siedzieć smutno mi bardzo
mama nie najlepiej bo powiedziałabym ze gorzej jak wczoraj ale lekarze dają nadzieję ze bez operacji się może obejdzie ale trzeba czekać
Aaa.. i jeszcze nie napisalam wam, ze dzis okolo 14 ide do gina i mam nadzieje, ze cos juz zobacze - dzis jest 26dpo i 41dc...trzymajcie kciuki...
daj znać po wizycie Gosiu :tak:
hej dziewczynki
chce wam tylko powiedziec,ze u mnie jdnak zle sie uklada, beta nie rosnie a to znaczy ze zabieg mnie nie ominie...trzymajcie kciuki abym szybko wrocila do zdrowia, buziaki
bardzo mi przykro kochana przytulam cię mocno
Tak, to ja:-D - skróciłam sobie, żeby było prościej:tak:
Pojawiam się i znikam, codziennie Was czytam, ale różne nastroje mam i jakoś mi się wydaje, że troszkę zbędna tu jestem:baffled: - ale to nie tylko ja tak mam, dużo dziewczyn tak pisało. Ciąża mi daje w kość, nie mam sily na nic, z córką czułam się świetnie, a teraz to ledwo wstaję, śpię pół doby i dalej mi mało (zawsze spałam 6-7 godzin), a tam nie marudzę już
nie jestes tu zbędna zagladaj często kochana i opowiadaj jak sie czujesz :tak:
TEST OWULACYJNY zawsze WYCHODZI POZYTYWNIE W CIĄŻY
ale
POZYTYWNY TEST OWULACYJNY po owulacji NIE MUSI oznaczać ciąży
.
Loree ty jesteś jak skarbnica wiedzy :tak::-)

Odebrałam wyniki badań.
Morfologia boska, mocz idealny, tarczyca nówka sztuka :)
Jutro idę na glukozę i cholesterol i odbieram wyniki WR, HIV i jakiś tam przeciwciał które się po ciąży mogą wytworzyć we krwi..

Nektarynko a do Ciebie mam pytanie...Jak to możliwe że teraz mam płodny śluz????Bo nie kumam...

A i byłam dzisiaj u promotora...Praca gotowa na perfekt :) Zostało mi tylko wykresy porobić kolorowe :) żeby było ładniej..Powiedział że jestem solidna firma i że jest bardzo ze mnie zadowolony :) Ja z siebie też bo wstała dzisiaj od kompa 3:20

Ostatnia edycja:
Witaj PM ja tez jestem dumna z ciebie praca skończona to tylko czekać na obrone.
a wyniki wszystkie będziesz mieć tak idealne jak te dzisiejsze!!
a powiedz mi dlaczego ty robisz wszystkie te badania coś niepokojącego odczuwasz??

reklama
Odebrałam wyniki badań.
Morfologia boska, mocz idealny, tarczyca nówka sztuka :)
Jutro idę na glukozę i cholesterol i odbieram wyniki WR, HIV i jakiś tam przeciwciał które się po ciąży mogą wytworzyć we krwi..

A i byłam dzisiaj u promotora...Praca gotowa na perfekt :) Zostało mi tylko wykresy porobić kolorowe :) żeby było ładniej..Powiedział że jestem solidna firma i że jest bardzo ze mnie zadowolony :) Ja z siebie też bo wstała dzisiaj od kompa 3:20

super ze wyniki pierwsze na 6 i oby ta reszta także była zadowalajaca:-)
No i super ze praca skonczona takze z super opinia :-)

Do góry