reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Witam sie "piątkowo" :-):-):-):-)
Eve,Zajaczek,Gosia-to nie zadne tajemnice...po prostu nie mam czasu usiasc na spokojnie i napisac,co u mnie.
...SPIER...LIL sie caly na jego plecy...LAWA SIE ZLAMALA!!!(zatrzymal sie 10cm od mojego laptopa). Wieczorem szlismy do znajomych na grila i moj M nie wiem,czy z bolu czy w celu rozladowania nerwow sie nawalil tequila i poprawil wodka.Nagle oswiadczyl,ze "taksowka juz czeka,jedziemy do domu".Zdziwilam sie,bo normalnie by sie spytal,czy chce juz jechac itd.Ale 5 min po przyjezdzie do domu,juz wiedzialam o co chodzilo....M mial spotkanie z muszla klozetowa..
AAAA i jeszcze jedno...opowiadalam Wam historie mojego pierscionka zareczynowego i szafira,ktory ciagle wypadal...po wyniesieniu regalu chcialam umyc podloge,bo bylo zakurzone,jak to za regalem i mowie w zartach "ciekawe czy moj szafirek tu lezy",schylam sie,patrze,ooooo lezy.Moj M sie smieje i mowi "nie rob sobie ze mnie jaj,nie dam sie wkrecic",a ON TAM NAPRAWDE LEZAL!!!!!Znalazlam maly kamien po pol roku pod regalem,rownie dobrze mogl sie zmieszac z kurzem i moglabym go nie zauwazyc,hehe. Co u mnie jeszcze,jutro,a wlasciwie juz dzis wyjezdzam do Sopotu na dlugi weekend.M ma tam prace przez 2 dni,a ja szkolenie przez 1.Stwierdzilismy,ze pojedziemy na cale 4 dni,to troche sie opalimy...ale raczej nie zapowiada sie :baffled:
o kurczaki to sie dzialo u ciebie bylo! :szok: te regaly tupu mebloscianki sa bardzo niebezpieczne! a z tym szafirkiem to super historia bedzie na przyszlosc! :tak::tak::tak::tak: fajnie ze jedziecie do sopotu tylko szkoda ze taka zdupna pogoda sie szykuje! ale co tam morze ma swoj urok nawet w ziemie! :-)
Eve mialas racje temp. w koncu skoczyla i mialam owulacje 22dc.Mam krotka faze lutealna i boje sie,ze @ dorwie mnie jeszcze na wyjezdzie :-(
Słonko na wydluzenie fazy lutealnej nafaszeruj sie magnezem z wit B6!!!! ja biore 1000mg dziennie :-) a jakiiej dlugosci masz fl zazwyczaj!???

ja wczoraj wieczorkiem mialam juz takiego nerwa .... co prawda P. pojechal odebrac samochodek ale jakos mialam to w D.... pisalam wczoraj bibliografie do pracy i sie walnelam w numeracji! :wściekła/y: szlak by to trafil i dzisiaj bede musiala jeszcze poprawic! a mam ~50pozycji wiec roboty jest od H.... :confused2::confused2: jak P. wrocil juz bylo po 22ej to oboje na siebie wilkiem! on tez jakis nie w sosie! potem ciutek odposcil i byl milusi ale ja nie mialam weny czuje sie przemeczona! a ten łosiek co dzien rano sie pyta czy juz jestem wciazy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :eek::laugh2::laugh2::laugh2: ja jestem niecierpliwa ale on to juz w ogole! :-D
ZYCZE MILEGO DNIA!!! :sorry:

reklama
A ja juz po wizycie u gina - i pecherzyk jest na szczescie wewnatrz macicy i zarodekma jakies 3mm - tyle mam na wydruku z usg

Super !!!!

czesc dziewczynki niektore z was beda mnie pamietac , dla innych jestem nowa.. dla odswiezenia mojej historii.. warto wierzyc i sie nie poddawac.. ja staralam sie pol roku, mam policystyczne jajniki,, przeszlam operacje laparoskopie i po niej zaraz sie udalo..:) a oto moj szkrabek ur.22.05 o 7.15
waga:3500kg dl. 58cm..:)

Piękny szkrab !!!
Ahhh zazdroszczę, że już możesz go tulić :-)

jeszcze nie - mysle ze za jakies dwa tyg juz powinno byc bo tak mowia ze kolo 8 tyg dopiero mozna to wykryc...teraz ledwo zarodek 3mm...ale jestem dobrej mysli

Dokładnie ! Teraz byłaś za wcześnie, ale za 2 tygodnie zobaczysz kropka pikającego :-)

łosiek co dzien rano sie pyta czy juz jestem wciazy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :eek::laugh2::laugh2::laugh2: ja jestem niecierpliwa ale on to juz w ogole! :-D

Hej,
:-)
Pewnie, że jesteś w ciąży :-)

to Ci numer.. a jest rozciagliwy i przezroczysty?

wyglada identycznie jak sluz plodny, rozciagliwy i przezroczysty jak bialko jajka...tak czy siak..maz wczoraj oderwal mnie od kompa i powiedzial ze bedziemu robic dzidziusia :) :eek::eek::eek::szok::szok::szok: Pierwszy raz od pół roku tak to nazwał :)))

a ten łosiek co dzien rano sie pyta czy juz jestem wciazy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :eek::laugh2::laugh2::laugh2: ja jestem niecierpliwa ale on to juz w ogole! :-D
:sorry:

Pewnie ze jestes w ciazy, a co masz nie byc :)

Hej moje kwiatuszki kochane :)
Ja tylko na chwilke bo o 9 wychodze do lekarza - niose do pokazania wyniki i bedzie mi robil glukoze i cholesterol..Musze byc na czczo a marze o wielkim kubasku kawy z mlekiem...Normalnie az mnie sciska..

Dzisiaj znowu biegam po miescie..Zbiore kilka pieczątek do obiegówki, odbiore reszte wynikow i ide do ROSSMANA - ha ha..po farbe do wloskow..Moj maz powiedzial ze jak juz mam sie na blond do konca zrobic to on na to kuy pieniedzy nie wyda :p i reki do tego nie przylozy...Wiec do fryzjera nie pojde,...mama mi ufarbuje :))))

Przyszła_mamusiu podczytałam troszkę twoich postów i widzę, że chyba humorek się troszkę poprawił. Widziałam, że masz dobre wyniki (te co do tej pory odebrałaś) no i praca jest już gotowa. Bardzo się cieszę i mam nadzieję, że naprawdę się wszystko dobrze ułoży. Zajrzyj czasami kochana do Mamuś 2009

mnie kuje strasznie pępek i jajniki na przemian ale to pewnie po duphastonie, to moj 19 dc. Nektarynka bierzesz jakieś hormony ?
nie brałam żadnych hormonów.. piłam tylko ziolka na owulacje
ja jestem w ciąży i też mnie kłuje po lewej stronie, gin mi powiedział, żeby się nie martwić bo to cialko żółte, które jeszcze nie zanikło, do tej pory mnie pobolewa...
a w cyklu, w którym zafasolkowałam to też mnie kłuły, głównie prawy, ale czasem i lewy się włączał, myślałam, że mój organizm zwariował - i w pewnym sensie tak było:-D:rofl2::-D
Nektarynka a ty kiedy masz jakąś wizytę? Gina zapytaj czemu tak się dzieje... na pewno jakąś teorię wymyśli;-)
ja teraz to nie mam po co isc do gina, bo w sumie nie jestem w ciąży.. machnełam sobie testa.. i nic nie wykrył więc spokojnie czekam na nastepny cykl iwtedy znowu ziolka itd.. jak zasafolkuje to wtedy pojde do gina bo on mnie juz do kliniki wysyla a ja na to ze jeszcze popróbujemy może 3 miesiące.. także zdana jestem sama na siebie do gina juz po nic nie musze chodzic.. no chyba ze nie dostane @ to po cos na wywołanie..
wyglada identycznie jak sluz plodny, rozciagliwy i przezroczysty jak bialko jajka...tak czy siak..maz wczoraj oderwal mnie od kompa i powiedzial ze bedziemu robic dzidziusia :) :eek::eek::eek::szok::szok::szok: Pierwszy raz od pół roku tak to nazwał :)))

z tym sluzem to dziwne moze dopiero teraz jest owulacja.. w kazdym razie dobrze ze mezusz tak fajnie powiedzial..

BlackOpal niestety wszystko wskazuje na hasimoto,ja tez mam...poczatkowe badanie wyszlo u mnie anty tg gdzies w granicach 570,anty tpo tez duzo ponad norme,tsh 6.teraz mam juz wyrownane na lekach i od nastepnego cyklu zaczynam staranka :tak:

Dzięki za odpowiedź ;-)
Ale czy to się jakoś leczy w ogóle? Czytałam, że tych przeciwciał nie da się wyregulować nieczym.. tylko TSH, a ono jest już niskie, chyba nawet za bardzo... A jakie Ty leki bierzesz?? Ja mam letrox 50 na TSH właśnie i nic więcej....

on tez jakis nie w sosie! potem ciutek odposcil i byl milusi ale ja nie mialam weny czuje sie przemeczona! a ten łosiek co dzien rano sie pyta czy juz jestem wciazy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :eek::laugh2::laugh2::laugh2: ja jestem niecierpliwa ale on to juz w ogole! :-D
może jego męska intuicja mu podpowiada ze jest faolka:-p:-D

asiq83, martyna222,w.kropeczka,bombelek8,przyszlamamusia,zaniepokojonaa,
loree,romka,olica, kanka, eve84, kroptusia- kochane szystkim wam dziekuje za te mile komplementy i za wszytskie te ktore sa w ciazy i te ktore jeszcze nie trzymam kciuki aby kazda spelnila swoje marzenia o dzieciaczku..:happy:

eve84-kroptusia,olica, romka,w.kropeczka, loree- dla was szczegolne buziaki -pamietam o was:)

kroptusia- uwazaj kochana na siebie,lez i sie nie ruszaj,, 28 tydz to za wczesnie,, niech maluszek jeszcze poczeka ..trzymam kciuki:tak:ps. a;ez ty masz pamiec --wow..jestem kochana pod wrazeniem

reklama
Cześć Baboki:-):-)
też macie takie piękne Słoneczko jak ja??:-)

Tatuaż, a raczej tatuaże, mam na plecach. Rok temu zdecydowałam się na pierwszy i później zaraz drugi i trzeci. Na razie nie są połączone w całość, ale planuję je połączyć. Mam dwa kwiatki i feniksa. Ale już więcej nie chcę. Te mi wystarczą, tylko muszę je do porządku doprowadzić, bo na razie są w wersji roboczej ;-)
Strasznie mi sie podobaja tatuaże:-) ale jak narazie nie miałam odwagi sobie zrobić:-) Nie myślałaś o tym jak będą wyglądały jak będziesz meić powiedzmy 50 lat??
Czesc Dziewczynki,
Wpadlam sie zameldowac ze jestem juz w domu, wrocilam ze szpitala, przejsc mialam co nie miara,
Suma sumarum jestem w domu i leze z nozkami w gorze, nie chodze, nic nie robie bo znow sie ze mnie leje ze wkladka nie daje rady, ale mam czekac 2 dni i zobaczymy....
No nareszcie Słoneczko:-):-) Tak się martwiłam....Dobrze że jednak się nie "rozpakowałaś";-) Musisz na siebie uważać, leżeć i nie dawać rozkazy;-) Na pewno sie ułoży,, tylko dbaj o Was!!Super że trafiłaś na takiego lekarza...
To skarb. teraz żadnemu sie nie chce k* mać dobrze spojrzeć.
Mojej znajomej córka kiedy była w ciąży (15latka) miała usg robione bo ją "brzuch bolał". Nic oczywiście nie zauważyli a ona była juz bodajże w drugim m-cu.
Ale najlepsze jest to ze jakiś młody lekarz dopiero przed porodem po zrobieniu ostatniego USG zobaczył ze dzidziuś nie ma nóżki (tzn ma mały kikucik tylko)!!!!!!!!!:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy: Czujecie to???? K* normalnie nóż się w kieszeni otwiera. No bo przecież noga to taki mały niuans i może go nie byc widac na usg:wściekła/y::wściekła/y:
czesc dziewczynki niektore z was beda mnie pamietac , dla innych jestem nowa.. dla odswiezenia mojej historii.. warto wierzyc i sie nie poddawac.. ja staralam sie pol roku, mam policystyczne jajniki,, przeszlam operacje laparoskopie i po niej zaraz sie udalo..:) a oto moj szkrabek ur.22.05 o 7.15
waga:3500kg dl. 58cm..:)
ALe jest Śliczny:-):-):-) No ale śliczna mama to i dzidziuś tez:tak: Ogrone gratulacje:tak:
:zawstydzona/y: Zajaczku-...Ty wiesz co:-D
Zabrzmiało jak groźba...:szok: Tak tak wiem:-) WZAJEMNIE:-D
Kropeczko robię bete w piątek!
Ciekawe jak ja będę pracowała z zaciśniętymi kciukami w piątek:confused2:
Kochana, ja jestem zodiakalnym Lwem - w związku z tym ZAWSZE MAM RACJĘ, nawet jak jej nie mam :)
OOO zapamiętam to sobie:-) Też jestem Lwem:tak:
Witam Kobitki:-).Z moim ginekologiem umówiłam sie na przyszły poniedziałek.Tak namówiłam mojego M na badania nie musiałam go długo namawiac.Cieszę sie bardzo mam nadzieje,że jego plemniczki będa ok:tak:
No właśnie i o to chodzi. Kobieta musi przejść czasem mnóstwo badań żeby stwierdzić czy wszystko w porządku. I one nie mają sensu jeśli nie wiadomo czy ze spermą wszystko dobrze.
Dobrze że masz dar przekonywania:-)
to za regalem i mowie w zartach "ciekawe czy moj szafirek tu lezy",schylam sie,patrze,ooooo lezy.Moj M sie smieje i mowi "nie rob sobie ze mnie jaj,nie dam sie wkrecic",a ON TAM NAPRAWDE LEZAL!!!!!
Co u mnie jeszcze,jutro,a wlasciwie juz dzis wyjezdzam do Sopotu na dlugi weekend.M ma tam prace przez 2 dni,a ja szkolenie przez 1.Stwierdzilismy,ze pojedziemy na cale 4 dni,to troche sie opalimy...ale raczej nie zapowiada sie :baffled:
:-D:-D No nieźle:-) Szafirek znalazł Szafirka... Mnie tez się podobają te kamienie
Też bym chciała wyjechać na jakiś weekendzior. Ale dopóki moje chłopcze nie wróci nici z tego.
Udanego wyjazdu:-)
ja wczoraj wieczorkiem mialam juz takiego nerwa .... co prawda P. pojechal odebrac samochodek ale jakos mialam to w D.... pisalam wczoraj bibliografie do pracy i sie walnelam w numeracji! ... a ten łosiek co dzien rano sie pyta czy juz jestem wciazy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:rofl2::rofl2::rofl2: Dobry jest, wcale nie wywiera na Ciebie presji:-)
Eve, pracę juz kończysz nie denerwój się. Jestes już po tych najgorszych przejsciach to co znaczy taka numeracja. Dla Ciebie p:-)ikuś
wyglada identycznie jak sluz plodny, rozciagliwy i przezroczysty jak bialko jajka...tak czy siak..maz wczoraj oderwal mnie od kompa i powiedzial ze bedziemu robic dzidziusia :) :eek::eek::eek::szok::szok::szok:
No to super:-) Mam nadzieję że "uległaś";)
Daj oczywiście znać jak po wizycie:-)
Bernadko, jak mamusia się czuje :confused2:
Kropeczka, jak tam samopoczucie dzisiaj?? Biegałaś już trochę rano??;-):-)
Gdzie to Hannisko jest?? NAwet wieczorami się nie pojawia zołza mała. Przecież tu kompletne bezkrólewie jest:-)
Poza tym buziaki dla: Asiqa, Madzi, Lilu, Marzennixx, Nektarynki, Kaprychy (gdzie jesteś kobito??), Gosi, Martynki, Badaickiej, Kroptusi, Kropeczki,Hanki, Loree, Black Opal, PM, Agniesiaka, Patrysi, Olicy, Kanki, Safirka, Karoli.de, Kroczka, Bombelka, Romki, Zaniepokojonej, Mari, Tikanis.... Jeśli o kims zapomniałam - bardzo przepraszam i wszystkim życze MIŁEGO DZIONKA

Ostatnia edycja:
Do góry