reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
A wiecie, że nie wiem z czego jest ten materacyk, bo jest taki gruby i wygodny. Nie wiem dlatego, że odkupiliśmy z drugiej ręki:-) okazyjnie.
Tego jakiej jest firmy też nie wiem:-). Cały bok ma zdejmowany, jest do obniżenia. Właśnie dzięki tym misiom łóżeczko kupiliśmy, bo ono samo jest ładne, ale misiaczki dodają tylko uroku:-)

Piękne łóżeczko ale kochana materacyk z drugiej ręki to nie jest najlepszy pomysł. Z tego co slyszałam to każdo dziecko powinno mieć swój, bowiem innaczej odkształca swoim ciężarem powierzchnię materaca, a co za tym idzie każde kolejne dziecko nie ma takiej wygody i nie jest to korzystne dla jego kręgosłupa..

witajcie....wróciłam właśnie od lekarza i mój bobeluch waży już 750 g ...tak dużo mi się to wydaje, zwłaszcza po opisie u "asienki" że 24 tydz. dziecko waży prawie 500, a moje już na badaniach prenat. 10 czerwca ważyło 500 :confused::sorry2:...750 to jakoś tak sporo....a lekarz wykresy pokazywał, że w normie wręcz pośrodku

asieńka_r - no widzisz co narobiłaś ;) płoniemy teraz z pożądania, bo te misie na łóżeczku takie słodkie, a ty nam teraz nie możesz napisać jaka firma, czyli gdzie je można nabyć :-D
nieładnie ;)

a ja dzisiaj zaszalałam z dodatkami do pokoju dziecięcego. Udało mi się opanować i zrezygnować z pomysłu kupienia mebelków tej firmy (ceny są naprawdę ostro przegięte), ale nie mogłam się już powstrzymać jeśli chodzi o te przesłodkie dodatki.. Ochraniacze na szczebelki i lampka nocna - cudności. Same zobaczcie: Lampka na stolik Caramel
Ochraniacz na boki łóżeczka Caramel

też oglądałam sobie tę stronkę, ale ceny zaporowe za to wszystko przepiękne:-D:-D:-D

podobno ta waga to nie jest zbyt dokładna.... moj braciszek miał mieć przy porodzie 4,5 kg a okazało się, że miał 3,8:tak:

tak mi się też wydaje :-) na wrześnowych mamach jest temat "wagi dzieci" i baaardzo to wszystko zróżnicowane :happy2: a ja w zasadzie to wrześniowa będę bo cc planuje się 2 tyg. przed terminem...
hmmm te suwaki coś mi się nie przesuwają.......

Ostatnia edycja:
Być może już teraz są wskazania medyczne do CC, wtedy faktycznie poród się "planuje". U mnie lekarz też coś przebąkuje, nawet ostatnio inny, który robił mi usg połowkowe pytał czy będzie drugie CC (z Zuzą miałam, ale pierwszy poród zakonczony cieciem nie jest juz od dłuzszego czasu sam w sobie wskazaniem do CC). U mnie to kwestia kręgosłupa, którego wada najprawdopodobniej uniemzliwia wejscie dziecka do kanału rodnego (z Zuzą miałam pełne rozwarcie a faza bóli partych trwała 3 godziny i nic z tego nie wynikło.... młoda nie chciała się wstawić). Wskazaniem do CC jest choćby poważniejsza wada wzroku..

Być może już teraz są wskazania medyczne do CC, wtedy faktycznie poród się "planuje". U mnie lekarz też coś przebąkuje, nawet ostatnio inny, który robił mi usg połowkowe pytał czy będzie drugie CC (z Zuzą miałam, ale pierwszy poród zakonczony cieciem nie jest juz od dłuzszego czasu sam w sobie wskazaniem do CC). U mnie to kwestia kręgosłupa, którego wada najprawdopodobniej uniemzliwia wejscie dziecka do kanału rodnego (z Zuzą miałam pełne rozwarcie a faza bóli partych trwała 3 godziny i nic z tego nie wynikło.... młoda nie chciała się wstawić). Wskazaniem do CC jest choćby poważniejsza wada wzroku..

teraz rozumiem, bo początkowo myślałam, że sama sobie zaplanowała.
teraz mi wstyd:zawstydzona/y:

reklama
Dziewczyny z tą wagą to różnie bywa, bo oni to z wymiarów dziecka wyliczają a przecież niektórzy ludzie są "nabici" a inni nie i mogą być spore różnice, mój bratanek miał mieć 3200g a urodził się 4200g tylko krótki 50cm i pewnie dlatego nie wyszła taka waga. W końcu oni nie ważą maluszków tylko obliczają wagę według średnich schematów - np. z wielkości brzuszka, kości nogi itp, jak taka wielkość odpowiada średniej wadze. Tak naprawdę naistotniejsze w tych pomiarach USG jest to, żeby dziecię przybierało i rosło.

Do góry