Ja wrociłam do normy :-) Jeszcze sie polozyłam i wlasnie sie obudziłam :-) :-) AGNIESZKA dziekuje za informacje!!! :-) Trzymam kciuki za wizyte!! :-) :-) Co do pomiarów dzieciatka to moja tez była w 31tyg długim chudzielcem, a ze ja nie tyje teraz znów to ide na kontrolne usg jescze raz.
reklama
kurde dziwny system tam macie - tu to masz albo robione usg co chwile, albo w jakichś sensownych okresach, zależy od lekarza
moja ginka robiła mi jakoś w 14 tc, 24 tc połówkowe i jutro mam ostatnie, ale jak ci robią 3 usg tylko w ciągu całej ciąży to to ostatnie właśnie ok trzydziestego któregoś tygodnia, dość blisko przed porodem...
ja wlasnie tez sie zdziwilam, ze tak wczesnie mialam to trzecie usg, ale wiem, ze w szpitalu mi jeszcze będą robic prtzed porodem, wiec sie nie martwię na zapas
Karola615 Mam wrażenie że to nastąpiło po wczorajszym badaniu. Jeśli dobrze zrozumiałam to nawet powiedział: "No tu nawet do główki dochodzimy..." Ale nie wiem czy to możliwe? Jeśli tak to mogłam chociąz zapytac czy ma włosy 

Karola615 Mam wrażenie że to nastąpiło po wczorajszym badaniu. Jeśli dobrze zrozumiałam to nawet powiedział: "No tu nawet do główki dochodzimy..." Ale nie wiem czy to możliwe? Jeśli tak to mogłam chociąz zapytac czy ma włosy![]()
na włosy podobno można liczyć jak się zgagę ma;-) ja w pierwszej ciązy byłam udreczona zgagą i faktycznie mała owłosiona była, nie jak małpka coprawda, ale zawsze coś

ja podobnie jak Karola i BeataZ ostatnie USG miałam w kwietniu, i nie tylko wyniki i waga będą niespodzianką, ale ja zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem maleństwo płci nie zmieniło :-):-):-):-)
a ja mam taką cichą nadzieję, że jednak bedzie juniorka a nie junior
bo w sumie wszystko mozliwe, a ubranek mam trochę po mlodej
;-)
A
Alusia8989
Gość
Ja miałam USG w 34 tygodniu i maluszek ważył 3200
aż się boje ile teraz waży
a powiedzcie mi czy jak dziecko ma więcej niż 4 kg to robią cesarke ?
Właśnie sobie pije kawke bo niby też powoduje skurcze
wszystkiego się już chwytam .. Ale ide na 17.15 do lekarza to zobaczymy 
Gustlicek mnie też tak czasami kuło a najgorzej było jak przewracałam się z boku na bok w łóżku ale teraz się uspokoiło i właśnie słyszałam że to szyjka się skraca
)
)
Miłeego dnia dziewczynki
)
Właśnie sobie pije kawke bo niby też powoduje skurcze
Gustlicek mnie też tak czasami kuło a najgorzej było jak przewracałam się z boku na bok w łóżku ale teraz się uspokoiło i właśnie słyszałam że to szyjka się skraca
Miłeego dnia dziewczynki
Witam się i ja :-)
U mnie żar leje się z nieba (26st) i doprowadza do obłędu. Powietrze się nie rusza, duchota straszna
Chętnie wyszłabym sobie na balkon polenić się trochę ale nie mogę bo panowie robotnicy rozpaprali cały i muszę siedzieć w domu. O spacerku nie ma mowy bo padne za rogiem.
Co do kawy to praktycznie nie piłam (albo bardzo sporadycznie) w I i II trymestrze. Teraz zdarza mi się wypić słabą kawkę z mlekiem. Ciśnienie mam dobre więc w małej ilości kawa nie zaszkodzi. Gdzieś wyczytałam że kofeinę w ciąży można "stosować" tak w przeliczeniu na do 5 filiżanek dziennie (wliczając w to inne produkty zawierające kofeinę).
Martwi mnie trochę ta moja bakteria. Lekarz powiedział w prawdzie że to jakieś delikatne zakażenie (stąd żółte upławy), kazał brać Macmiror a późneij zrobimy posiew bo potrzebny do szpitala. Tylki że on posiew chce robić 7 lipca i nie wiem czy nie za późno( termin z USG wyszedł na 10 a z om na 21). Ile trzeba czekać na wynik??
Im bliżej tym bardziej jestem nerwowa i przewrażliwiona chyba też
U mnie żar leje się z nieba (26st) i doprowadza do obłędu. Powietrze się nie rusza, duchota straszna
Chętnie wyszłabym sobie na balkon polenić się trochę ale nie mogę bo panowie robotnicy rozpaprali cały i muszę siedzieć w domu. O spacerku nie ma mowy bo padne za rogiem.Co do kawy to praktycznie nie piłam (albo bardzo sporadycznie) w I i II trymestrze. Teraz zdarza mi się wypić słabą kawkę z mlekiem. Ciśnienie mam dobre więc w małej ilości kawa nie zaszkodzi. Gdzieś wyczytałam że kofeinę w ciąży można "stosować" tak w przeliczeniu na do 5 filiżanek dziennie (wliczając w to inne produkty zawierające kofeinę).
Martwi mnie trochę ta moja bakteria. Lekarz powiedział w prawdzie że to jakieś delikatne zakażenie (stąd żółte upławy), kazał brać Macmiror a późneij zrobimy posiew bo potrzebny do szpitala. Tylki że on posiew chce robić 7 lipca i nie wiem czy nie za późno( termin z USG wyszedł na 10 a z om na 21). Ile trzeba czekać na wynik??
Im bliżej tym bardziej jestem nerwowa i przewrażliwiona chyba też

a powiedzcie mi czy jak dziecko ma więcej niż 4 kg to robią cesarke ?
też tak słyszałam, ale z doswiadczenia wiem, ze nie zawsze:-( moja niunia wazyła 4250 i rodziłam normalnie, chociaż się męczyłam troszkę, a przynamniej mi się tak wydawało
z tego co wiem, to musi byc chyba wiecej "zaleceń" do cesarki... zresztą moja kuzynka niedawno urodziła SN dzieciątko ponad 5kg!
adudz82
Lipcowa mamusia :)
a ja teraz to już niespodzianki chyba bym nie chciała bo dostałam sporo ubranek od znajomej właśnie po córeczce, która teraz ma roczek i jak się chłopak urodzi to chyba niezbyt fajnie będzie w różowym kolorku wyglądał :-):-):-):-)a ja mam taką cichą nadzieję, że jednak bedzie juniorka a nie juniorbo w sumie wszystko mozliwe, a ubranek mam trochę po mlodej
;-)
reklama
to fakt, że w różowym chłopak nieciekawie, ale to chyba jest bardziej kwestia wmówienia sobie czegoś, bo ludzie i tak mogą powiedziec ze masz slicznego synka... Moja Natala ma ponad dwa lata, ubieram ją bardzo dziewczęco, a ludzie i tak się pytają jak ma synek na imię
a u niemowlaków to jeszcze gorzej z rozpoznaniem płci "na oko";-)
a u niemowlaków to jeszcze gorzej z rozpoznaniem płci "na oko";-)Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 3
- Wyświetleń
- 509
- Odpowiedzi
- 11 tys
- Wyświetleń
- 904 tys
- Odpowiedzi
- 3 tys
- Wyświetleń