reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2009

Ja wrociłam do normy :-) Jeszcze sie polozyłam i wlasnie sie obudziłam :-) :-) AGNIESZKA dziekuje za informacje!!! :-) Trzymam kciuki za wizyte!! :-) :-) Co do pomiarów dzieciatka to moja tez była w 31tyg długim chudzielcem, a ze ja nie tyje teraz znów to ide na kontrolne usg jescze raz.

reklama
kurde dziwny system tam macie - tu to masz albo robione usg co chwile, albo w jakichś sensownych okresach, zależy od lekarza
moja ginka robiła mi jakoś w 14 tc, 24 tc połówkowe i jutro mam ostatnie, ale jak ci robią 3 usg tylko w ciągu całej ciąży to to ostatnie właśnie ok trzydziestego któregoś tygodnia, dość blisko przed porodem...

ja wlasnie tez sie zdziwilam, ze tak wczesnie mialam to trzecie usg, ale wiem, ze w szpitalu mi jeszcze będą robic prtzed porodem, wiec sie nie martwię na zapas

Karola615 Mam wrażenie że to nastąpiło po wczorajszym badaniu. Jeśli dobrze zrozumiałam to nawet powiedział: "No tu nawet do główki dochodzimy..." Ale nie wiem czy to możliwe? Jeśli tak to mogłam chociąz zapytac czy ma włosy :-D

ja podobnie jak Karola i BeataZ ostatnie USG miałam w kwietniu, i nie tylko wyniki i waga będą niespodzianką, ale ja zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem maleństwo płci nie zmieniło :-):-):-D:-D:-):-)

Karola615 Mam wrażenie że to nastąpiło po wczorajszym badaniu. Jeśli dobrze zrozumiałam to nawet powiedział: "No tu nawet do główki dochodzimy..." Ale nie wiem czy to możliwe? Jeśli tak to mogłam chociąz zapytac czy ma włosy :-D

na włosy podobno można liczyć jak się zgagę ma;-) ja w pierwszej ciązy byłam udreczona zgagą i faktycznie mała owłosiona była, nie jak małpka coprawda, ale zawsze coś:) i przynajmniej jej się nie wycierały bardzo włoski, wiec juz owłosiona jest cały czas;-):tak:

ja podobnie jak Karola i BeataZ ostatnie USG miałam w kwietniu, i nie tylko wyniki i waga będą niespodzianką, ale ja zaczynam się zastanawiać czy przypadkiem maleństwo płci nie zmieniło :-):-):-D:-D:-):-)

a ja mam taką cichą nadzieję, że jednak bedzie juniorka a nie junior:-D bo w sumie wszystko mozliwe, a ubranek mam trochę po mlodej:-D;-)

Ja miałam USG w 34 tygodniu i maluszek ważył 3200 :D aż się boje ile teraz waży :) a powiedzcie mi czy jak dziecko ma więcej niż 4 kg to robią cesarke ?

Właśnie sobie pije kawke bo niby też powoduje skurcze :p wszystkiego się już chwytam .. Ale ide na 17.15 do lekarza to zobaczymy :)

Gustlicek mnie też tak czasami kuło a najgorzej było jak przewracałam się z boku na bok w łóżku ale teraz się uspokoiło i właśnie słyszałam że to szyjka się skraca ;)) ;))

Miłeego dnia dziewczynki :))

Witam się i ja :-)

U mnie żar leje się z nieba (26st) i doprowadza do obłędu. Powietrze się nie rusza, duchota straszna :angry: Chętnie wyszłabym sobie na balkon polenić się trochę ale nie mogę bo panowie robotnicy rozpaprali cały i muszę siedzieć w domu. O spacerku nie ma mowy bo padne za rogiem.
Co do kawy to praktycznie nie piłam (albo bardzo sporadycznie) w I i II trymestrze. Teraz zdarza mi się wypić słabą kawkę z mlekiem. Ciśnienie mam dobre więc w małej ilości kawa nie zaszkodzi. Gdzieś wyczytałam że kofeinę w ciąży można "stosować" tak w przeliczeniu na do 5 filiżanek dziennie (wliczając w to inne produkty zawierające kofeinę).

Martwi mnie trochę ta moja bakteria. Lekarz powiedział w prawdzie że to jakieś delikatne zakażenie (stąd żółte upławy), kazał brać Macmiror a późneij zrobimy posiew bo potrzebny do szpitala. Tylki że on posiew chce robić 7 lipca i nie wiem czy nie za późno( termin z USG wyszedł na 10 a z om na 21). Ile trzeba czekać na wynik??

Im bliżej tym bardziej jestem nerwowa i przewrażliwiona chyba też:zawstydzona/y:

a powiedzcie mi czy jak dziecko ma więcej niż 4 kg to robią cesarke ?

też tak słyszałam, ale z doswiadczenia wiem, ze nie zawsze:-( moja niunia wazyła 4250 i rodziłam normalnie, chociaż się męczyłam troszkę, a przynamniej mi się tak wydawało:baffled: z tego co wiem, to musi byc chyba wiecej "zaleceń" do cesarki... zresztą moja kuzynka niedawno urodziła SN dzieciątko ponad 5kg!:szok:

a ja mam taką cichą nadzieję, że jednak bedzie juniorka a nie junior:-D bo w sumie wszystko mozliwe, a ubranek mam trochę po mlodej:-D;-)
a ja teraz to już niespodzianki chyba bym nie chciała bo dostałam sporo ubranek od znajomej właśnie po córeczce, która teraz ma roczek i jak się chłopak urodzi to chyba niezbyt fajnie będzie w różowym kolorku wyglądał :-):-):-):-)

reklama
to fakt, że w różowym chłopak nieciekawie, ale to chyba jest bardziej kwestia wmówienia sobie czegoś, bo ludzie i tak mogą powiedziec ze masz slicznego synka... Moja Natala ma ponad dwa lata, ubieram ją bardzo dziewczęco, a ludzie i tak się pytają jak ma synek na imię:wściekła/y: a u niemowlaków to jeszcze gorzej z rozpoznaniem płci "na oko";-)

Do góry