reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy z Irlandii!!

hej Babeczki:)...umnie pada od rana:zawstydzona/y:ale nieukrywam ze sie ciesze bo odrazu sie lepiej czuje...kurcze 4 dni zostały ...:szok:niemoge uwierzyc ze to juz tuz tuz...
dziewczyny mam pytanie musze koniecznie ich...(szpital) uprzedzac ze przyjerzdzam???
obawiam sie ze bede taka roztrzesiona ze nic niewybełkocze :-D...haha
aha i chciałam zapytac kobitki ktore sa juz po i miały epidural..kiedy najwczesniej mozna o niego poprosic ...?to zalezy od rozwarcia??i intesywonosci skurczow?
sorry ale ale sie tak juz stresuje ze musze wiedziec ..panikara jestem co :-D???
poki co u mnie sie nic do przodu nieruszyło:baffled:mały sie tylko czesciej wierci:tak:
no i siusiam po kilka razy w nocy:dry:a tak nic chyba faktycznie zaczne jakies marszobiegi uprawiac...ps.ktoras z was ma termin w poblizu mojego...czy zostałąm sama do rozpakowania w najblizszym czasie..chyba troche za duzo pytan na raz haha:sorry2::sorry2::sorry2::happy2:
El@83 - mi podali w miarę wcześnie epidural. A nastawiałam się na poród bez znieczulenia - jedynie gaz chciałam, ewentualnie zastrzyk w tyłek. Jednak po 24 godzinach wymęczona skurczami przyszłam na porodówkę i już coraz mniej przekonana mówiłam NIE epiduralowi..:-D chociaż pielęgniarka mi radziła go wziąć. Opowiedziała na marginesie, że jedna Polka też nie chciała bo jak mówiła - ją nie stać..:-D a jak już ją uświadomili, że tu się za to nie płaci to od razu zmieniła zdanie.. Ja też zmieniłam zdanie jak już zaczęłam przysypiać pomiędzy skurczami ze zmęczenia i zdałam sobie sprawę, że nie mam sił na nic a co dopiero rodzić.:zawstydzona/y: Dali mi epidural chyba przy dwóch cm rozwarcia, potem kazali odpocząć i przespać się. Następnie przebili błony i wtedy szybko miałam rozwarcie na 9 cm. Skoro jesteś nastawiona na epidural od razu mów by jak najwcześniej Ci podali, wtedy poród to bułka z masłem (jeśli chodzi o ból bo wysiłku jednak trzeba włożyć.)
(...)
Dziewczyny- po jakim czasie przestaly was bolec szwy? Kurcze daja mi do wiwatu ciagle..najgozej jest stac...a i na spacerki nie bardzo sie nadaje...moge tylko siedziec na tylku albo lezec. :-(
Mi też dokuczają ale wtedy gdy mam siedzieć. Na twardych krzesłach podkładam jeszcze koło spidermana :-D a mój GP mówił, że mogą się goić nawet do 6 tygodni :-(

reklama
załamałyście mnie dziewczyny......:-(
bo ja właśnie jestem na jutro do doktor Sempki umówionana badania połówkowe...
myślałam że tylko po prostu jak wcześniej pisałyście jest niemiła...
ale nie wiedziałam że nie jest dokładna.... i że akie akcje odchodzą.....

misia -kamcia- jestem w wielkim szoku, życze duzo zdrówka dla tych dzieciaczkow
joann- średnia to właśnie sześć tygodni, jezeli bardzo popękałyście.Jeżeli tylko skóra tak leciutko to jakiś miesiąc. mnie w polsce przy pierwszym dziecku pan dr tak chlapnoł nożykiemże synek juz siedział a ja jeszcze na kółeczku siedziałam.
tu znieczulenie do kręgosłupa podają od trzech cm rozwarcia.

A no dziwne w takim razie...moj Alex nie mial Apgara i synek kumpeli tez nie mial. U niej pediatry wogole nie bylo, mimo ze w szpitalu byla 5 dni (cesarskie ciecie). U nas byl ale nie badal malego jakos wnikliwie tylko podstawowe odruchy i kolor skory. :sorry2: To oburzajace, ze nie maja takiego schematu tylko komu sie trafi to ma, a komu nie to nie...:wściekła/y:

heee wy tak piszeie o dr S.tez mialam z nia problem ale w Dublinie a dokladnie o wlokniaka w piersi.Lekarze w PL niczego tam nie widza i zadnego włókniaka ni ma hiii na szczescie wiec nastepnym razem dr S sobie daruje.a tak wogule to zmienie przychodnie na inna:)

A no dziwne w takim razie...moj Alex nie mial Apgara i synek kumpeli tez nie mial. U niej pediatry wogole nie bylo, mimo ze w szpitalu byla 5 dni (cesarskie ciecie). U nas byl ale nie badal malego jakos wnikliwie tylko podstawowe odruchy i kolor skory. :sorry2: To oburzajace, ze nie maja takiego schematu tylko komu sie trafi to ma, a komu nie to nie...:wściekła/y:
Misia a pytałaś pielęgniarek czy jest wpisana skala w kartotekę? Bo oni czasem nie mówią.My przy Antku dopytywaliśmy się już po porodzie położnej.

O kurcze ale straszycie, nie dosyc ze ja sie juz boje czy wszystko ok bo jeszcze serduszka nie slyszalam to teraz to juz wogole po mnie.
Pozwolcie ze zadam wam kilka glupich pytan:

Co to jest epidural i czemu trzeba o niego prosic a nie dadza sami jak jest taka potrzeba?

I co to jest kolo spidermana?:sorry2:

Przepraszam ale mowilam ze bede glupie pytania zadawac:-p

:baffled:witam dziewczyny wrescie sobie usiadlam sobie w spokoju,,mysmy w tamtym tygodniu podjeli decyzje o zrobieniu 3 pokoiku na poddaszu wiec dzis robotnicy po dllugim tygodniu skonczyli,a ja nie moge sie pozbierac,i juz nie mam sily sprzatac a to dopiero poczatek,dobrze ze pogode mamy sliczna.
pozdrawiam zapracowane mamy.

Ostatnia edycja:
reklama
Hejoo...
Misia - to strazne co Twoja kolezanka przechodzi.
a jesli chodzi o Apgar to moje dzieci mialy okreslony - Stasiu 8/10 potem 10/10 a Ola - 9/10 10/10... I oboje badal lekarz pediatra albo neonatolog ( nie wiem bo przedstawil sie jako babydoctor) - osluchal dokladnie, i pomacal gdzie trzeba itd...Olcia jeszcze dodatkowo z racji swoich niebagatelnych rozmiarow miala sprawdzany poziom cukru we krwi (czy nie ma cukrzycy) oraz miala tez robione przezciemiaczkowe usg glowy w Children Univercity Hospital. Takze tu sie niczego nie mozna czepiac. Wszystko wybadali i wszelkie watpliwosci zostaly sprawdzone.
Jesli chodzi o szwy - to mnie juz prawie nic nie boli i moge siedziec nawet na twardym krzesle (byle nie za dlugo ) czyli tak jeszcze kilka dni i bedziesz jak nowa :)

Jola - epidural - to znieczulenie zewnatrz oponowe. Nie jest obowiazkowe :tak:jesli poczujesz potrzebe to Ci podadza.
A kolko spidermena - przydaje sie po porodzie jesli masz szwy zalozone na kroczu. Inaczej nie usiadziesz tylko na nim.

Do góry