reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Na początku jest ciężko ale teraz się nauczyłam przewidywać idealnie ile on urośnie do tego czasu i normalnie mam do tego niesamowite oko, zawsze trafiam idealnie :-).
No, własnie... Ty już masz wprawę w "przewidywaniu".

Nie uważam bynajmniej tego za śmieszne, tylkoja bardziej o tym śpiworku do wózka myślałam, niż o kombinezonie, czy kurtce na przyszły rok...:-D

reklama
cyniczna jak dziecię idzie w miarę po centylach to łatwo jest rozmiar dobierać, bo po prostu sprawdzasz jaki wzrost będzie na tym centylu za kilka miesięcy :-).
A z tym przewidywaniem dlatego ja nie kupię śpiworka zimowego przed urodzeniem małego bo nie mam pojęcia jak duży się urodzi a trudno sobie gdybać, pierwszy śpiworek według mnie trzeba przymierzyć.
Plus, że dla maluszka takiego zawsze można na wyrost, bo ono nie chodzi to mu się nogawki szargać nie będą ;-).

Ja prawdę mówiąc widziałam tylko łóżeczka 120x60 i 140x70 nie wiedziałam, że robią inne rozmiary, chyba na wymiar indywidualnie ???
My zarówno drewniane jak i turystyczne mamy po Krystianie 120x60 i mimo, że dziecko mam na 97 ostatnim centylu wzrostu (co oznacza, że tylko 3% populacji chłopców w tym wieku jest od niego wyższa) to prawie do 3 lat nam wystarczyło. Na 3 urodziny mu kupiliśmy drugie łóżko.

Przeszukałam allegro i nie ma takich rozmiarów:baffled:
Są 120x70
A może tam gdzie kupiłaś łóżeczko to można dokupić materacyk?

Dostałam to łózeczko od koleżanki, jest super. Dlatego szukam nowego materacyka. Całe łóżeczko to 160x80. Część 40 cm zajmuje komodo- przewijak. Który w późniejszym czasie można zestawić i będzie łóżeczko dla dziecka. A z nastawioną komodą potrzebny jest materacyk 120x80.

Dostałam to łózeczko od koleżanki, jest super. Dlatego szukam nowego materacyka. Całe łóżeczko to 160x80. Część 40 cm zajmuje komodo- przewijak. Który w późniejszym czasie można zestawić i będzie łóżeczko dla dziecka. A z nastawioną komodą potrzebny jest materacyk 120x80.

to może trzeba będze na zamówienie materacyk kupic -nie wiem czy ta wielkośc będzie droga Janpol - materace hotelowe, lateksowe, rehabilitacyjne, stelaże, dostawki - producent materacy my mamy ich materac poprzedni tez miałam ich i oba sobie super chwale

Przeszukałam allegro i nie ma takich rozmiarów:baffled:
Są 120x70
A może tam gdzie kupiłaś łóżeczko to można dokupić materacyk?

a mierzyłaś wewnątrz tego łóżeczka czy na zewnątrz?
bo wtedy szczebelki i grubość dechy by odeszła i pewnie ten 120x70 będzie dobry...

poza tym materacyk nigdy nie jest idealnie przylegający do łóżka chyba:baffled:

misia dostała dzisiaj kombinezonik na jesień:-D

na zdjęciu są wczorajsze skarpetki grzechotki:-D

Załączniki

• 200907022077.jpg
    200907022077.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 62
Aaaaaa.... Sylvia31!!!!!! 5 rano????!!!! :-D O tej porze to ja w krainie snów jeszcze! ;-)
noo nie mogłam spać od 4 , ale za to o 6:15 odpłynęłam i nadrobiłam :-)
widzę , że poruszyłyśmy temat -śpiworkowy zawrót głowy- może i za wcześnie, ale ja jakas taka zapobiegliwa chce być i już chciałabym wszyyystko mieć, ciąże mam na podtrzymaniu, w zasadzie trzecie podejście, pierwszy raz na takim zaawansowanym etapie, więc wiecie jak to jest, a jeszcze ten niepokój(bezpodstawny :baffled:), że może w sierpniu się już coś wydarzy.. i co wtedy, a w dodatku ze mnie taki człek , że wszytsko sama chce wybrać i kupić, nikomu nie ufam ;-)a w ogóle to tak niewiele czasu zostało do końca września :sorry2: no i jeszcze sobie tak wykombinowałam po cichu, że jak już wszystko kupię to nic złego stać się nie może :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja sobie dziś w lumpku kupiłam przewiewne spódnice z gumką, sprawdziłam jak sobie je założę pod biust to są idealne i jakie przewiewne :-).
A teraz zawiązałam sobie pareo u góry i mam sukienkę ciążową :-).
haha ja zrobiłam to samo, fajne kiecki za grosze upolowałam jedną różową w etniczne wzory, a drugą z georga białą z kolorową wstawką, pierwsza 7 zeta, druga-sukienka chyba ze 14, zaszalałam :cool2:

Do góry