reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

witam z rana,
kurcze pisze po raz trzeci, bo znowu mi się skasowało:crazy:
Dziś zaczynam ciężki i dłuuuugi tydzień. Rodzinka mi się zwala na głowe, ratunku:baffled::baffled::baffled:
A mam małe mieszkanko (jeden pokój i kuchnia) więc będziemy sobie wszyscy siedzieć na głowie:szok::szok::szok: No i poza tym jesteśmy w trakcie małego remontu:baffled::baffled::baffled: więc wyobrażacie sobie, co mnie czeka:crazy:
Nie wiem, czy starczy mi czasu, zeby posiedzieć na forum, ale postaram się nie narabić zaległości. Nie piszcie za dużo:blink::blink::blink:
A teraz zmykam do kuchni, coś upitrasić, bo trzeba będzie nakarmić głodomorów jak przyjadą;-) na a potem musze troche poprzestawiać w chacie, żeby mieli gdzie spać, ale z tym poczekam, az mój m. wróci:rofl2:
mam nadzieje, ze jakoś przeżyje ten tydzień:confused:

współczuję i to bardzo ja mieszkam w 2 malutkich pokoikach tylko z moim T. i mi już ciasno, a jeszcze jakby kogoś przenocować:szok:

teściowie i rodzice nie wtrącają się zupełnie i to jest ok na pewno też dlatego, że mieszkamy osobno, mama jest 20km a teściowa jest za leniwa żeby przyjść, dzięki Bogu:-p

ja całą sobotę przeryczałam, ale w odróżnieniu miałam powód, zabrali mi kotkę na sterylizację i mi tak smutno było bez niej i jeszcze widziałam jak strasznie się bała w transporterze i jak na mnie patrzyła:-( zabrali mi ją o 8 rano a oddali o 17 cały dzień jej nie widziałam, a jak wróciła to taka była po narkozie zakręcona i wystraszona, gdzie dodam, że jest to w 100% domowy kociak i po prostu zawsze była jak wracałam, a tu wczoraj nikt mi nie miauczał nie podgryzał:-(

ale już jest, dochodzi do siebie i nawet się nie obraziła tak bardzo na mnie:-)

a dzisiaj to się wkur... mój gin miał wrócić z urlopu i go nie było myślałam, że mnie trafi, a już i tak jestem 6tygodni od ostatniej wizyty więc już mi się na prawdę śpieszy co by zobaczyć co tam i jak tam, a on się jeszcze urlopuje :angry: i chyba jutro pójdę gabinet obok do jego zastępcy na czas urlopu, ale kurde starszy dziadek bez usg to po co mi on:confused:

a tak w ogóle to parówa za oknem nie ma czym oddychać, gorąco i chyba mnie zaczyna gardło boleć cholercia, ale może mi się wydaję zobaczę jutro:baffled:

reklama
Trwało jakieś 15-20 min , to było badaniem przezierności i kości nosowej, wszystko dokładnie pokazał i wytłumaczył, choć w sumie dopiero jak sama zadałam konkretne pytanie, ale opis dostałam bardzo dokładny. Ogólnie jestem zadowolona.:tak:

dzieki za odpowiedz, czyli jednym słowem musze go cisnącć;-)

ja nie wnikałam pytałam o wszystko co mi przyszło do głowy, a m pytał tylko jakby sobie gdzieś nagrał, "...ale nie widać tam nic", "...ale może chociaż na 50% coś widać":-D:-D

heheh i co?zobaczył coś?w którym ty tyg byłaś u niego? mój pewnie będzie się pytał czy przeziernośc jest napewno w pożadku ;-)bo o to boimy sie najbardziej,wiesz...naczytałam się głupot i już chciałam lecieć amniopunkcję robić;-)

ja nie wnikałam pytałam o wszystko co mi przyszło do głowy, a m pytał tylko jakby sobie gdzieś nagrał, "...ale nie widać tam nic", "...ale może chociaż na 50% coś widać":-D:-D
W sumie to usg połówkowe w 20 tc jest bardziej szczegółowe i wtedy lekarz wszystkie narządy, serduszko dokładnie ogląda.

heheh i co?zobaczył coś?w którym ty tyg byłaś u niego? mój pewnie będzie się pytał czy przeziernośc jest napewno w pożadku ;-)bo o to boimy sie najbardziej,wiesz...naczytałam się głupot i już chciałam lecieć amniopunkcję robić;-)

Nie jeszcze dzidzia nie chciała pokazać (13 tydzień), lekarz mu odpowiedział, ze nic tam nie widzi, a m wywnioskował po kilku godzinach że skoro nie widzi to pewnie dziewczynka:-D. Głupie te chłopy. Ja miałam skierowanie na amnio z powodu wady (nie genetycznej) u mojej córy, ale nie zdecydowaliśmy się, tym bardziej że przezierność wyszła idealnie. Trzymam kciuki żeby u was było ok:tak:

W sumie to usg połówkowe w 20 tc jest bardziej szczegółowe i wtedy lekarz wszystkie narządy, serduszko dokładnie ogląda.
No liczę właśnie że na tym połówkowym to po podglądamy sobie z pół godziny maleństwo, ale jeszcze tyle muszę czekać, już bym chciała. a dzisiaj zaczęliśmy 15 dopiero

reklama
Nie jeszcze dzidzia nie chciała pokazać (13 tydzień), lekarz mu odpowiedział, ze nic tam nie widzi, a m wywnioskował po kilku godzinach że skoro nie widzi to pewnie dziewczynka:-D. Głupie te chłopy. Ja miałam skierowanie na amnio z powodu wady (nie genetycznej) u mojej córy, ale nie zdecydowaliśmy się, tym bardziej że przezierność wyszła idealnie. Trzymam kciuki żeby u was było ok:tak:

no ja tez mam nadzieje ze wszystko bedzie ok-inaczej nawet nie chce myslec;)
dam znac w sr wieczorkiem jak bylo;-)tak szczerze mówiąc to ja też liczę na to że fasolka pokaże co tam ma lub nie ma...u moje koleżanki dr Makowski w 14 tc rzopoznał płeć tyle że ona ma chłopaka i to podobno łatwiej:-D

Do góry