reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Witaj kochana, oczywiscie (NIE) dziekuje zeby nie zapeszyc :tak::-p Fakt faktem ciazowo sie nie czuje ale czasem cuda sie zdarzaja,tak :tak:
Ciesze sie ze u Ciebie i dzieciaczkow wszystko dobrze :-)

Mam tez zla wiadomosc, rozstajemy sie z M :-(
do konca przyszlego tygodnia chcem sie wyprowadzic, najgorsze jest to ze nie mam gdzie :szok: ale moze jakas kumpela uzyczy dachu na jakis czas az nie znajde jakiegos pokoju. Nie pytajcie co sie stalo bo ja sama nie wiem :no:

Lilu - co się stało????
Pamiętram, że mieliście kryzys kiedyś ale rozstanie:szok::szok::szok:
Idę się ogarnąć, bo dopiero co wstaliśmy a o 15 wyjazd na to wesele. Buziaczki :**
Jak zabawa na weselichu?
Mam nadzieję, że się wybawiliście:tak:

reklama
dziekuje ze pytasz.. w sumie jest ok.. dzis tempka lekko spadla ale wydaje mi sie ze za wczesnie.. bo dzis 10dpo.. zobaczymy co bedzie dalej.. na nic sie nie nastawiam.. no chyba ze jednak owulka byla nie w 17 a 15dc.. to by sie wszystko zgadzała.. no ale znow czy test owu moze klamac??
wlasnie ogladalam twoj wykresik i rzeczywiscie tmpka lekko spadla... ja sie za bardzo na tym jeszcze nie znam ale trzymam kciuki :tak: a test owu juz sama nie wiem, teraz zamierzam sobie kupic testy owu ale z apteki nie z allegro izobacze czy jakas jest roznica...

Marzenko BUZIACZKI za zaproszenie do przyjaciół
:***** :sorry2::-)

wlasnie ogladalam twoj wykresik i rzeczywiscie tmpka lekko spadla... ja sie za bardzo na tym jeszcze nie znam ale trzymam kciuki :tak: a test owu juz sama nie wiem, teraz zamierzam sobie kupic testy owu ale z apteki nie z allegro izobacze czy jakas jest roznica...

:***** :sorry2::-)
ja kupowałam na allegro i musze przyznac, że pomogły bo juz mi 6 tydzień leci:-D Także polecam:tak: W aptekach jest drożej z tego co wiem.. a na allegro jak kupisz pakiet testów to 3 ciążowe gratis:tak::-)

ja kupowałam na allegro i musze przyznac, że pomogły bo juz mi 6 tydzień leci:-D Także polecam:tak: W aptekach jest drożej z tego co wiem.. a na allegro jak kupisz pakiet testów to 3 ciążowe gratis:tak::-)
wiem agniesiu, bo mialam sama z allegro wczesniej i np blada kreske mialam w 8dc potem przez kilka dni nic i dopiero w 14dc slaba kreske i 15dc i 16dc lepsze kreski. A ja np nie mam problemów z hormonami . W kazdym razie chce zobaczyc te z apteki czy jest jakas różnica :)
zobaczymy , a nóż widelec się uda;-)

wiem agniesiu, bo mialam sama z allegro wczesniej i np blada kreske mialam w 8dc potem przez kilka dni nic i dopiero w 14dc slaba kreske i 15dc i 16dc lepsze kreski. A ja np nie mam problemów z hormonami . W kazdym razie chce zobaczyc te z apteki czy jest jakas różnica :)
zobaczymy , a nóż widelec się uda;-)
Trzymam kciuki Kochana:tak::-)

Dziewczyny mam pytanie czy po zabiegu moze troche bolec pecherz przy sikaniu?? bo tak zauwazylam wczoraj jak mialam dosc pelny pecherz i dzis rano. A moze to nie pecherz tylko ucisk jakis?? mam antybiotyk na takie powiklania wiec pewnie w razie czego to pomoze. Jak nie to lece we wtorek do gina...
ja sie nie znam,ale na zdrowy rozum,wszystko tam jest poruszone,jest rana,a pecherz jest w sasiedztwie,wiec chyba moze bolec...
Witajcie Kochane!!:tak:

Ale mi dałyście... już nie będe bo rzeczywiście zaszkodzę tylko Fasolce. Już się przywołuję do porządku;-):tak::-D
no to sie rozumie!! :-):tak:
Ten film na Canal+ to ten sam co 16letnia mama:tak:Identyczny:tak:Tylko tytuł jakiś inny:confused: Ah.. Patrysiu przypomniałaś mi tą ostatnią scene z filmu i już mi sie płakac chce na sama myśl..:tak:

a mnie sie wydaje ze Juno i ta 16 letnia mama to inne filmy. Jeden jest o dziewczynie ktorej mama "zabrala dziecko" i zmienily szkole i tam poznala ta nauczycielke ktora sie starala o dziecko i po perypetiach postanowila go jej oddac na wychowanie a Juno jest o dziewczynie, ktora szuka rodzicow adopcyjnych dla swojego dziecka...
to dwa rozne filmy...Obydwa ogladalam w TV...
DZIEWCZYNY TO TEN SAM FILM!!!!!
BYLAM NA TYM W KINIE!!!
Jej matka sie zajmuje tym dzieckiem,bo dogadaly sie,ze ona bedzie miala mozliwosc dokonczenia szkoly,a matka zajmie sie dzieckiem,bedzie wstawala do niego w nocy itd.do czasu adopcji.Pierwsza czesc "16-letniej matki" to nagranie wideo jej mlodszej siostry,ktora wlasnie przechodzi wiek dojrzewania.
Juno chce po porodzie oddac dziecko do adopcji,juz w ciazy znajduje w ogloszeniu na pozor idealna pare.Jezdza razem z nia na usg i takie tam,a przed samym porodem wychodzi na to,ze przyszly adopcyjny tatus jest niedojrzaly i nie jest gotowy na dziecko i para sie rozstaje,a Juno stwierdza,ze nie odda dziecka samotnej matce,bo chce jej zapewnic pelna rodzine.
I wtedy dowiaduje sie,ze jej nauczycielka nie moze miec dzieci i oddaje dziecko im do adopcji.

Madzia - 7 kilo w miesiąc mi poszło :) i centymetry tez ( z biustu też niestety )
Ogólnie czuję się niexle, najgorsze z tego wszystkiego jest to ze nie mam ap[etytu i wszystko co jem to na sile.
WOW!!!niezla jestes!gratuluje!!ja w przeciagu miesiaca schudlam 2kg,ale boje sie stosowac drastyczne diety,bo moze cos juz rosnie pod serduszkiem :sorry2:

maluje paznokcie i jednocześnie Was czytam - trochę mi dłużej schodzi;-)
hehe smiesznie to moze zabrzmi,ale to pierwszy cykl...a jeslesmy najarani na maxa... moj M ciagle mowi to mnie "przyszla mamusiu",a jak mialam miec owulacje,to sypal tekstami "czyz nie piekny dzis dzien na owulacje?",no i sprawdza codziennie wode w wannie,czy sobie za goracej nie nalalam :tak:;-)
Szafirku - ten 25 marzec musi wypalić:tak:
a dziekuję za komplementy :zawstydzona/y::zawstydzona/y: moze faktycznie jestem przewrażliwiona ale tak juz mam ale takie miłe słowa mi pomagają mam nadzieje ze nie z grzeczności tak mówisz
Bernadko - Ty przestań już z tą swoją figurą - naprawdę masz zaniżoną samoocenę bo wszystkie Ci mówimy, że ładnie wyglądasz a Ty swoje:wściekła/y: pzrecież jeżeli byłoby tragicznie i źle to byśmy Ci powiedziały;-) jestes śliczą kobietą a faceci nie lubią wieszaków na sukienki:tak:
HEJ KOCHANE :-)Dzisiaj wstalismy o 12tej,normalnie odespałam cały ten tydzien.Teraz jedziemy posprzątac klinike stomatologiczną i porobic kilka fotek,jak narazie jest ładna pogoda.Do zobaczonka wieczorkiem;-)
Madzia - odpoczynek był zasłużony:tak: buziaki***
przezywa to i owszem, tylko ze on z tych co tak naprawde dopoki dzidzi nie zobaczy to nie wierzy ze jest:-):-):-).
Teraz jest nam latwiej przez to przejsc ale pierwsze poronienie przed szymkiem bylo okropne...
Gosiu - przytulam Cie mocno - większość facetów tak chyba ma, że muszą zobaczyć:tak:
Dzien dybry :-D
P.S. Sorka, za to "w szoku" i "w szoku", jestem troszke za bardzo podexcytowana :)))
Kaprycha - gratuluję - wiedziałam, że jesteś zdolna bestia:tak:
czyli będziemy mieć bliźniaki na BB;-)

Lilu - doczytałąm co ten Twój palant:szok: powiedział - moim zdaniem nic z tego nie będzie, bo jak facet słucha kolegów a nie ma włąsnego zdania to po co Ci taki facet:wściekła/y:
a co do powrotu - to nie jest wstyd, że masz swoją godność i z palantem nie chcesz zostać - rodzice na pewno Ci pomogą:tak:
A jeśli ja teraz straciłam dziecko jestem 2dni po zabiegu było to 9.5tyg to kiedy mogę się znów starać o maleństwo i czy są szansę że teraz mi się uda
z reguły trzeba odczekać 2 miesiące - tak by był jeden cały cykl po zabiegu odczekany:tak:
ps. widzialas Pania Madralinska na badaniu sluzu i szyjki ? Irlandia mi pachnie ta pani :-D
czyżby to ta sama co się z Tobą pokłociła o ten śluz?
i czy to jest ta z 28 dni???:szok:
Ja od kilku dni czuję się jakbym miała zaraz dostać @ a jeszcze mi z tydzień został :confused: Czy któraś z Was miała tak przy braniu dophastonu????
Mój M już siedzi i mapy przegląda wybierając trasę którą pojedziemy :-D
Tak może to być efekt duphastonu:tak:
a gdzie na wakacje jedziecie?
Czesc dziewczyny
Jestem wiele do tyłu..
Mam nadzieje ze u was wszytko dobrze i ze jest wiele nowych mam
Buziaki
Elfa - jeszcze miesiąc i staranka od nowa - będzie dobrze - pozdrawiam:-)
no tak, staram sie a poza tym coz mi przyjdzie z umartwiania sie...stalo sie - trudno, widocznie tak mialo byc - w serduszku bol zostanie ale teraz tylko mysle o przygotowaniu sie do nastepnej ciazy.
Moze powinnam pomyslec o doleczeniu tych paskudnych zatok i lykaniu jakis innych preparatow wzmacniajacych. Moze to chorowanie na zatoki bylo przyczyna poronienia bo przeciez dzidzia przestala sie rozwijac w momencie kiedy mnie znow dopadl katar, kto wie??
A myslicie, ze juz powinnam jakies kuracje rozpoczac witaminowo-wzmacniajace czy poczekac do @ i wtedy ruszyc??
Gosiu - nie masz jeszcze wyniku z histopatologii - może jednak stan zapalny spowodował obumarcie - wylecz zatoki - wydaje mi się, że nie musisz czekac na @ - zaczynaj teraz w końcu witaminy Ci teraz nie zaszkodzą :tak:
* zaktualizowałam listę staraczek 2009 o nowe fasolki :) wygląda imponująco :)
No mówiłam, że będziesz się nią opiekować:-):-):-)
pozdrawiam wszystkich bez wyjatku! i Zajączka - co mnie dzis nie wspomnial ani raz:wściekła/y: - tez! Niech widzi jaka jestem dobroduszna ...i ze wybaczac umiem zanim jeszcze powie "sorry kropko":-D
DOBRANOC!
:-D:-D:-D:-):-):-)
Dziewczyny mam pytanie czy po zabiegu moze troche bolec pecherz przy sikaniu?? bo tak zauwazylam wczoraj jak mialam dosc pelny pecherz i dzis rano. A moze to nie pecherz tylko ucisk jakis?? mam antybiotyk na takie powiklania wiec pewnie w razie czego to pomoze. Jak nie to lece we wtorek do gina...
Gosiu - ja też nie pamiętam choć minęło "tylko" 1,5 roku - ale może się obkurcza macica i stąd ból a nie pęcherz:sorry2:
Stroi się wejście do domu pani młodej i pana młodego - w tym przypadku do klatki i do mieszkania młodej, bo młody wychodzi do ślubu z hotelu:-), przy tym się pije alkohol i imprezuje - robią to młodzi goście i jest niezła zabawa:tak:

reklama
A Kaprysiu - zapomniałam dodać, że z tymi egzaminami co niby tak źle Ci poszły to chyba trochę podkoloryzowałaś:-):-):-):tak::tak::tak:

Do góry