reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

Dzień dobry :-)
Czesc Dziewczynki ja tylko na sekunde z obiecanymi fotkami torta!!! :-)
Super aż mi ślinka pociekła :tak::tak:

Ja mam 28 urodzinki a data spodziewanej @ 24. Nie obrazilabym sie na taki cudowny prezent urodzinowy:-D

U mnie wypada, że @ miałaby przyjść na naszym urlopie, więc też bym się nie pogniewała, gdyby jednak się nie zjawiła:tak::tak:
Trzymam kciuki żeby do Was nie przyszła :tak:

a we wtorek do gina. mam nadzieję, że zobaczy juz cos więcej niż tylko 6 mm pęcherzyk ciążowy;-):tak::-D
Będzie dobrze:tak::tak:

Rozmawialam z M, po wizycie w klinice okazala sie, ze nie wywine sie przed laparaskopia a to znaczy operacje .
U nas jedna staraczka zaszła w ciążę po laparoskopii :tak::tak:

przepraszam dziewczyny znów zaczynam zanudzać własnymi problemami
Ej nawet tak nie mów ;-)

...a tak z innej beczki, mialyscie kiedys takie jakby skurcze szyjki???
Ja chyba nie:zawstydzona/y:

boshe jakie zycie jest niespraiwdliwe..... wlasnie rozmawiam z kolezanka z podstawówki na gg....... ma dówjke dzieci , każde z innym i dokladnie w dzien kiedy ja bralam slub to drugi mąż zostawil ja i dzieci....
Marzenko niestety tak sie dzieje, moja znajoma tez zostala porzucona, zostala z dwujka dzieci a on przypomnial sobie jak bylo zaj...sci kiedy byl kawalerem i zarwal jakas mlodke. A ona ledwo ciagnie...:wściekła/y:
Co za chłopy :wściekła/y:

a tak kazdy moze to sobiew wziac ten metformax?? nawet jak nie ma sie problemu z cukrem???
Ten lek jest na receptę. Moja ginka uważa, że on ma mniejsze skutki uboczne niż clo u mnie zadziałał rewelacyjnie. Cukier mam oczywiście dobry ;-)

nie,testowalam wczoraj,dzis juz plamie,wiec jutro @
I jak rozkręciła się?

no to by bylo na tyle z porannego humorku!
Trzeba lać pasem tych naszych niegrzecznych chłopów;-)

wyjasnijcie mi jedna rzecz...skoro byla owulacja, jest plyn..to jak to mozliwe ze ona w jajniku stwierdza pecherzyk o wielkosci 14mm?????i cos tam powiedziala ze jajniki wielopecherzykowate czy cos tam?
Być może pęcherzyk nie zdążył się wchłonąć po owulacji.
Ja mam pco ale u mnie to było mnóstwo pęcherzyków ale nie rosły większe niż 10mm.
Na poprawę endometrium to kupo sobie orzechy laskowe, jedź rybki(ja jadłam wędzonego łososia) i pij czerwone winko:tak:

Ja polazłam najpierw do miasta a potem sie u nas zrobiło deszczowo i burzowo i tak juz zostało do dzisiaj.Całą noc wliło u nas ze spac nie mogłam
U nas nawet nie było kropli deszczu;-)

Z jedenj strony chce juz @, bo czekaja w klinice zeby mi monitoring zrobic, a z drugiej juz rozne mysli mi do glowy przychodza i znowu bede ryczec jak @ sie pojawi.
Czekaj cierpliwie jak przyjdzie @ to będziesz się mogła zacząć przygotowywać a jak nie przyjdzie to będziemy się ogromnie cieszyć.

A to my dziś-27 tc

Załączniki

• 27tc-mini.jpg
    27tc-mini.jpg
    10,2 KB · Wyświetleń: 37
reklama
Hej dziewuszki:-)Dzisiaj jednak mielismy tylko jeden dom do posprzątania:tak:Za chwilke zrobie obiadek i pójdziemy zwiedzac różne szczyty;-)Jak narazie @ nie przyszła,moze spózni sie,dlatego ze jestem w innym miejscu kto wie;-)Buiaczki dla wszystkich dziewczynek;-)

Zajączku - zamień bieg na marsz - kalorie też spalisz, powietrza łykniesz, kondycję utrzymasz a zagrożenia nie będzie:tak:
:-)
cześć Andziu:-) Na razie właśnie spaceruję i to duzo bo M. lubi. czasem mnie tak ściora, że nogami powłóczę:-)
Mi.lej pracy
A to my dziś-27 tc
Faaaajne te WY:-):-) Niewiele większy niż mój teraz:-D:-D

Patrysiu, jak się czujesz ciężarówko??

ja się czuje dobrze wymioty mdłości już sobie poszły co dużo lepiej funkcjonuje:tak:brzuszek ronie co teraz czekam do poniedziałku bo mam wizyte i może dzidzia pokaże co kryje między nóżkami:-)

A to my dziś-27 tc

super brzuszek :-)

Hej dziewuszki:-)Dzisiaj jednak mielismy tylko jeden dom do posprzątania:tak:Za chwilke zrobie obiadek i pójdziemy zwiedzac różne szczyty;-)Jak narazie @ nie przyszła,moze spózni sie,dlatego ze jestem w innym miejscu kto wie;-)Buiaczki dla wszystkich dziewczynek;-)

a może już @ nie przyjdzie :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
on by najchetniej do chorwacji pojechal - bylismy tam juz trzy razy i nie chce tylko tam jezdzic...
:-):-) a gdzie dokładnie jeździliście?? I sami czy jakieś zorganizowane wypady?
My chcemy się na last załapać ale oczywiście nie wybraliśmy sobie jeszcze odpowiedniego terminu. Zawsze coś...
Ale my mamy chęć na Grecję:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Badaicka masz moze jakiś ekspresowy przepis na ciasto na upały?? bo mam smaka a nie chce mi sie duzo przy nim pracowac :baffled:
Kochana wczoraj nie miałam jak Ci odpisac.
Wiesz ja jak nie mam czasu to robie takie szybkie ciasto z owocami

• 3 jajka
  • nie cała szklanka cukru + 1 łyzka do posypania owoców jesli sa kwaśne
  • 2 szklanki maki
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 łyżki smietany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
Jajka i cukry zmiksować
Dodac szklankę mąki z proszkiem, olej, druga szklanke mąki,śmietanę-wszystko wyrobic na gładką mase.
Wylac na blachę-ja pieke w tortownicy o srednicy 24 cm
Piec w temp 150-180 stopni Celcjusza ok 30-40 min

Witam sie :-)

Testu nie robilam wczoraj, stwierdzilam ze jeszcze poczekam i zrobie w piatek a tu dzisiaj niespodzinka @ sie zjawila po 54 dc :sorry2: troche pozno sie zebrala na odwiedziny :shocked2: ale skoro w ciazy nie jestem to chociaz dobrze ze przychodzi a nie czekam tych 180 dni :dry:
od dzisiaj zaczynam brac metformax 500 :tak::-) ( kingus wie co to za cudo ;-):-p )
Ehh Lilu.przykro mi :-(

no niestety nie mialam wyboru...to moja stara "MASZYNA":
ktora staje w srodku prania badz zamiast na poczatku prac zaczyna wirowac, nie otwieraja sie drzwiczki nawet przez 48h po praniu czy leje sie z kazdej strony :D a przy malym dzidziusiu to juz nie na moje nerwy i czas :-)
u mnie tez nie lepiej a dzidzius przyjdzie za 1,5mc...my ekipy nie wynajmujemy bo juz jedna u nas robila i skutek jak ponizej po paru latach, a M sie zna i umie, gorzej z czasem i wiem ze do kazdego kladzionego kafelka wklada serce i cieszy sie jak postepuje praca choc narazie bylo klucie i podloga a wc to prowizorka bo go nie ma :-) a mi sie chce co chwile siusiu
a tu polka juz peka na pol lada chwila runie, jeden kafel sie ostal przy wtyczce...dodam ze same odpadly mi niektore na leb :-)
Ps. PRZEPIS NA KRYSZTAŁKOWCA MOJEGO :
No niezle Ci sie posypała ta MASZYNA, zreszta kafelki też
ale widzę że i Ty i Szafirek to podobne gusta macie jeśli chodzi o wystrój łazienek :-D:-D:-D
Przepis skopiowałam z pewnoscia wypróbuję :tak:
Witam!
Postanowiliśmy z M. ICSI ...w czwartek do lekarza dowiemy się wszystkiego...a i kupiłam sobie te zioła ojca sroki może coś zadziałają... teraz trzymajcie kciuki by auto szybko się sprzedało...
Szafirku trzymam kciuki za test!
Buziaki dla wszystkich!
O jak fajnie :happy2:
Super,że tak szybko podjeliscie decyzje-żeby autko sie szybko sprzedało.
Trzymam mocno kciuki

hej hej:-)
ja dzis zajęta jestem , biegalam po miescie a teraz siedze i lutuje mężowi płytki pod diody hehe zagonił mnie do roboty no!:-D
Marzenka z lutownicą :happy2: jestem pod wrażeniem, bo lutowanie to wcale nie łatwa sztuka :tak:
Czesc Dziewczynki ja tylko na sekunde z obiecanymi fotkami torta!!! :-)

Dziekuje dziewczyny za wasze wielkie wsparcie jestescie niesamowite.

Asiq83, Wikulla, Szafirek83, Gosia, PM, Mari27, Eve84, Patrysia86, Zaniepokojona, Kingus, Romka, Andzia_S WIELKI BUZIAK
Rozmawialam z M, po wizycie w klinice okazala sie, ze nie wywine sie przed laparaskopia a to znaczy operacje (za kazdy razem gdy mialam operacje zawsze cos bylo ze mna nie tak) on sie strasznie o mnie boi. Twierdzi, ze powinien miec powtorzone badania nasienia, bo moze nie bedzie potrzeby by mnie ciac. Zobaczymy co sie bedzie dzialo w najblizszych tygodniach. To nie to ze on nie chce poprostu musimy to troche odwlec w czasie. Glupio mi jest, ze nie pomyslalam o jego uczuciach, przeciez nie jest mu lekko ze swiadomoscia, ze ma zle wyniki, ktore wplywaja na nasze staranka.
Zawsze mowie, ze on jest dla mnie najwazniejszy a dzidzia bedzie dopelnieniem naszego zwiazku i uczucia jakim sie dazymy.
Oleńko widać że Twój mąż Cie bardzo kocha i chce miec dziecko ale nie za wszelka cenę

przepraszam dziewczyny znów zaczynam zanudzać własnymi problemami
Normalnie sie przejadę i przełoże przez kolano :wściekła/y:

ale sie wymądrzylam hihihi
No ja nie wiem wymadrzasz sie tu jakbyś wszystkie poradniki małżeńskie przeczytała,wiesz ;-);-);-):-D:-D:-D
Siemacie Baboki w ten zajebiście piękny dzień:):)
Najpierw wpadłam się przywitać. bo jak zobaczyłam to ile od poniedziałku napisałyscie to aż mnie w pupie strzykneło:D:D o Matulo....Kropeczka szalała na pewno ale może i Jasniewielmożna sie pojawiła??
Melduje ze wczoraj byłam u ginki z wynikami. Moje Jajowodziki po HSG bezbłędne żadnego labirynta.
Wyniki LH i FSH są gites. Najważniejsze żeby LH nie było większe niż FSH (bo wtedy PCO) a u mnie jest mniejsze. Przepisała mi tylko siakieś tablety na wzmocnie owulki...ale mam nadzieję ze mi sie nie przydadza już:)
Jakies nowe fasole?? Co z Martynką i Wikulą???, bo za nim to czytał to....
Całuski tyfuski, spadam czytać...
No super wieści z rana :-D
BUZIOLE FOR YOU też

czemu mi się dodały jakieś mordencje na dole....Chciałam tylko jedną...
A bo ten program tak niestety ma że jak dodasz jakąś choćby jedna mordkę to na dole wstawia taką tabelke :-(
kiedyś tak nie było a od jakiegos czasu to wprowadzili-trzeba to poprostu wykasowywać :baffled:

powinnam dostać @, pozniej 5dc ( 27.07 ) robie badania i z wynikami ide do gina..wiec jakos na poczatku sierpnia szykuje mi sie wizyta...

wiezcie mi cos podpowiedzcie z tymi pecherzykami...
ja Olu nie mam o tym zielonego pojecia :-(

Kolejny odcinek telenoweli wenezuelskiej..
Nektarine dostała telegram, iż za dwa dni przyjedzie do niej wredna ciotka.. próbowała wszystkiego by temu zapobiec.. niestety wszystkie znaki na niebie, temperatura powietrza na to wskazywaly i trzeba sie zaopatrzyć w niezbędne artykuły higieniczne jeszcze przed przyjazdem ciotki.. Nektarine juz dnia poprzedniego podjeła odpowiednie kroki by zakupić odpowiednie produkty.. teraz pozostało czekać i modlic się o jak najlżejszy przebieg tej wizyty:)

Pozdrawiam
EEhh szkoda że takie zakończenie :-( ale telenowela bardzo ineresujaca :-D

Kroptusiu - widzę, że Ty z naszym Szafirkiem macie podobne gusta, jeżeli chodzi o wystrój łazienki, to taki nowoczesny styl, którego ja nie rozumiem:-D
ha ha ha bardzo smieszne....no coz trzeba byc oryginalnym i prosze sie nie nabijac :-)
krptusiu - powodzenia na wizycie:tak:
Pralka na pewno się sprawdzi - w końcu maxx kids;-)
a przepis skopiowałam do książki kucharskiej:-)
A remont jak zrobicie sami to i ładniej wyjdzie - jeszcze jak M się zna i to lubi - wiem, że męczące, ale za to jak cieszy:tak:
:tak:

Dzieki Slonce za pamiec i trzymanie kciukow juz sie denerwuje jak zwykle...:-) co do pralki napewno bedzie lepsza niz ta ktora zamiast wirowac pierze itp...cieknie i takie tam...co do remotnu to pochwale sie po zakonczeniu :-p

Witam!
Postanowiliśmy z M. ICSI ...w czwartek do lekarza dowiemy się wszystkiego...a i kupiłam sobie te zioła ojca sroki może coś zadziałają... teraz trzymajcie kciuki by auto szybko się sprzedało...
Szafirku trzymam kciuki za test!
Buziaki dla wszystkich!
Brawo kochanie za podejscie :-) ja bede b. mocno trzymac za auto...ja chce kupic wiec jakie sprzedajecie :-p:-p:-p????

wiesz czy byla owulka to moze tylko potwierdzic gin monitoringiem.. zaczeam pic ziola takze na migrene i sadze ze moglo sie troszke namieszac i kupa z tego moze wyjsc.. ale juz nie umiem wytrzymac z tą moją głową

co do kolejnego odcinka zapraszam jutro okolo godziny 9-10 wroce z targu (bo pomagam mamie ciuski rozkladac) i wtedy naniose co i jak:)

niestety nie ma kolejnych odcinków w necie.. tzn mogą być ale jakieś oszukane:) a test tak jak pisalam zrobilam bo ten skok nie dal mi spokoju

Buhahaha juz sie nie moge doczekac kolejnego odcinka...coz spadek jest ale nie ma @ zobaczymy...a poza tym telenowele maja to do tego ze suma sumarum koncza sie dobrze :-p co do owu to wiem ze tylko gin moze, dlatego w kolejnym cyklu tak na wszelki sprawdz czy jest owu mimo tych ziolek na migrene Slonce

1.no to niezle!co oni Ci to na sline przykleili te plytki?!masakra jakas!!
moj M tez sporo potrafi,w kuchni elektryke sam podlaczal,plytki ukladal,kartongips,ale teraz nie ma czasu na to,a poza tym u nas wieksza robota.dostawianie pomieszczenia,schody,wiec wylewaja slupy,zbrojenia robia i takie tam...
2.to z tego wynika,ze ja nigdy nie mam spadku przed @ :baffled: bo moj kazdy wykres konczy sie na temp.36,87 i pozniej dostaje@ a na poczatku cyklu mam temp.w granicach 36,6
3.to dorzucam i moj wykres :-p dzis tamp.36,87 i juz plamie,wiec standardowo jutro @
4.trzymam kciuki,daj znac,jak wrocisz.
5.skopiowalam,dziekuje :-)

Kroptusiu,ktos tu sobie z nas zarty stroi,trzeba chyba przelozyc przez kolanko :-p

no wlasnie jak mozna z nas lacha drzec my tu takie inspiracje a one co :-) co do kafelek to wlasnie FACHOWCY od siedmiu bolesci dlatego robimy sami co da rade... :-) Dzieki za kciuki wizyta o 20

ufff...ale się opisałam :) ja mam pytanie..mam teraz 24dc z 31 i plamienie takie bardzo delikatne..co to może byc?po owulacji już jestem, w poniedziałek endometrium miało 3mm - czyli nie fasolka...

mi sie to kojarzy tylko z zagniezdzeniem, plamienie impl....hmmmm sama nie wiem akurat 7 dni przed @ to by sie zgadzalo szczegolnie ze brazowe plamki tylko...mooooooze byc ew niski progesteron ale to jest chyba wieksze i trwa az do @...badalas progesteron?? Ale czytalam ze takie plamki to implementacja

Cześć Dziewuszki ;-)
dziekuje za wszystkie komplementy odnosnie mojego torta :-) ale nie przesadzajcie tak z tym "talentem"!!! :sorry2:
ja dzisiaj sfochowana na m. podpadl mi na calej linii ... nie wiem kiedy mi przejdzie... jest mi okropnie przykro :-( faceci to dranie i tyle! liczą sie tylko ich zachcianki! a jak nie spelniasz ich chorych oczekiwan to mieszaja cie z blotem! :dry::zawstydzona/y:
no to by bylo na tyle z porannego humorku!

kochana sledze Twoj wykres...mowiem tak jako Prof. Kroptusia ktora analizowala 3 lata wykresy swoje i reszty takiego nie widzialam ale wdzialam podobny ze byl juz spadek na @ pare dni i jakos w dniu @ czy 2 dni po tym dniu zacza sie podnosic...hmmmmmm a bylas u ginka czy jest owulka bo moze wykres pokazuje a NIE MA...to raz a dwa proponuje zrobic bete jak nie przyjdzie choc owu moze byc 3 dni przed skokiem tempki i 3 dni po to jeszcze poczekaj...

ot przyszła blondynka z problemem..i sama nie pamieta co do niej mówili.. :p

hehehe skad ja to znam..tyle ze od roku nie jestem blondynka i juz nie moge sie tak tlumaczyc :-p

ej slonko to cos nie tak z tym ginkiem ja jak chodzilam panstwowo (prywatna placowka ale z umowa na NFZ) to ja dostawalam odpis a drugi byl wkladany w karte! :sorry2: domagaj sie wynikow badania!!!!!

zgadzam sie !!!! domagaj sie wynikow, zmienisz lekarza i bedziesz musiala zaczynac od nowa a tak juz sobie zbierasz dokumentacje i potem wystarczy isc do innego i pokazac zamiast od nowa wsio robic...i poza tym bedziesz znala punkt widzenia roznych ginekologow na Twoj problem a tak pojdziesz kiedys do innego i co powiesz ze tamten powiedzial ze YYYYYHHHHHHH ENDO CHYYBBBAAA MIALOOOO 3MM I BYLO JUZ PO OWU, ALE JAKIES PECHERZE BYLY :tak:;-)

witaj - to czekanie potrafi zabic - ja teraz co dzien budze sie z mysla, ze kolejny dzien musze czekac...o niczym innym nie mysle... wakacje za pasem a ja nawet nie mam pomyslu gdzie jechac a wogole to nie chce mi sie jechac...

ja bym sie jednak sklonila do wyjazdu ... zawsze to szybciej zleci czas, odpoczniesz po tym wszystkim i nie bedziesz tyle myslec no i synkowi sie przyda :-)

PS....DZIEWCZYNKI O 20 WIZYTA PROSZE O KCIUKI, NERWA MAM JAK ZAWSZE :-(...JUZ 34 TYDZIEN W POLU WIDZENIA, JESZCZE TEN 1 MIESIAC I MOZE ODETCHNE I POWIEM UDALO SIE JAKOS DOBRNAC DO KONCA...A JAK URODZE TO JUZ WOGOLE, OJ CIEZKA CIAZA OD 8 TYG ZAGROZONA PORONIENIEM A POTEM PORODEM PRZEDWCZESNYM ALE JUZ CHYBA DAMY RADE

Ostatnia edycja:
Magda - przyjeżdżaj do mnie - u mnie piękna pogoda:tak:
Kochana dziekuje za zaproszenie :tak: ale u nas tez dziś upalne

Dzień dobry :-)
U nas nawet nie było kropli deszczu;-)
A to my dziś-27 tc
Hello
Unas tak lało,że ulica prawie zamieniła się w rzekę :szok::szok::szok:
a wokól bloku woda do tej pory jeszcze stoi :szok::szok::szok:
Teraz jest słonecznie i goraco :-D
Śliczniusi brzusio,prawie taki jak mój,a ja w ciązy nie jestem :baffled:

reklama
:-):-) a gdzie dokładnie jeździliście?? I sami czy jakieś zorganizowane wypady?
My chcemy się na last załapać ale oczywiście nie wybraliśmy sobie jeszcze odpowiedniego terminu. Zawsze coś...
Ale my mamy chęć na Grecję:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
raz bylismy na wczasach w Selcach kolo Crkvenicy a dwa razy sami - w ciemno w Vodicach i raz przez net w Lokvie Rogoznicy kolo Omisa bo jechalismy z 3 dzieci i nie chcielismy szukac na miejscu. Ale polecam w ciemno - bo mozna zostac tam gdzie ladnie a ceny mniejsze albo takie same...tylko duzo jedzenia wziac ze soba i wode mineralna bo drogo!!!! zwlaszcza nad Adriatykiem...

Do góry