reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

a ja jakas straszliwą infekcje łapnełam!! :wściekła/y: swedzi,piecze,boli.. żyć się nie da. Dzwoniłam do swojej doktor,to jeszcze jest na urlopie. Musze czekac tydzien aż wróci i mi to wyleczy. Nie życze Wam dziewczyny takiego cholerstwa. Podejrzewam że złapałam to właśnie nad jeziorem,bo nie wsadzałam żadnego tampona. Chociaż z drugiej strony czytałam,że tampon może być niebezpieczny,bo czasami ma sie jakies bakterie,a sie o tym po prostu nie wie- no i wtedy za pomocą tampona przenosimy je głębiej. :wściekła/y:
paula ja na poczatku ciazy tak miałam i pomogla mi masc clotrimazolum-bez recepty jest:tak:

reklama
[/QUOTE]
Dziewczyny, czy Wam tez sie cera "popsula". Tak jak ja nigdy w zyciu krost nie mialam, to teraz zaczyna sie istny wysyp.
Czy Wy moze macie odwrotnie, ze cera Wam promienieje w ciazy?[/QUOTE]

Cera się u mnie popsuła, włosy też w nieładzie, a nigdy nie było problemów - ani z jednym, ani z drugim. Od kiedy zaszłam w ciążę wysypuje mnie różnościami. W pierwszej ciąży było tak pięknie...

a ja jakas straszliwą infekcje łapnełam!! :wściekła/y: swedzi,piecze,boli.. żyć się nie da. Dzwoniłam do swojej doktor,to jeszcze jest na urlopie. Musze czekac tydzien aż wróci i mi to wyleczy. Nie życze Wam dziewczyny takiego cholerstwa. Podejrzewam że złapałam to właśnie nad jeziorem,bo nie wsadzałam żadnego tampona. Chociaż z drugiej strony czytałam,że tampon może być niebezpieczny,bo czasami ma sie jakies bakterie,a sie o tym po prostu nie wie- no i wtedy za pomocą tampona przenosimy je głębiej. :wściekła/y:

Kurcze ja chciałam iść na basen, bo moja bratanica przyjeżdża do nas na tydzień (ma 11 lat) no i jakieś rozrywki musze jej zapewnić, ale choroba nie wiem czy czegoś nie złapie, bo ja wrażliwa jestem na te sprawy. Może lepiej sobie basen darować?

Dziewczyny, czy Wam tez sie cera "popsula". Tak jak ja nigdy w zyciu krost nie mialam, to teraz zaczyna sie istny wysyp.
Czy Wy moze macie odwrotnie, ze cera Wam promienieje w ciazy?
U mnie raz gorzej, raz lepiej. Najpierw mnie obsypało, potem wszystko znikło i pięknie było, a teraz znów to na dekolcie, to na plecach, to na twarzy coś tam wyskakuje - może to od upałów, bo juz było wszystko zagojone a tu znów wysypuje...

Ja nie miałam problemów nigdy z cerą ani z przed ciąży ani w ciąży nawet w okresie dojrzewania także nie miałam :-)mam cere po mojej mamie bo nigdy tez nie miała problemów z cera do dzisiaj a ma 52 lata:tak:

ja mam cerę paskudną teraz:wściekła/y: jak nigdy nie miałam syfków to teraz co chwila jakieś nowe na twarzy, na głowie, plecahc i dekoldzie:szok: już nie wiem co robić bo jak jednych się pozbędę to nowe powstają. Nawet jak dojrzewałam to miałam lepsząc cerę;-)

No to mam zupelnie to samo. Na glowie tez mam i dlatego scielam wlosy na krociutko, a i tak byly krotkie i te na dekoldzie doprowadzaja mnie do szalu.
To moze ja teraz dojrzewam:szok:

Karoli ja mam straszną wysypkę na całych piersiach :wściekła/y: Na szczęście próby wątrobowe wyszły w porządku :tak:

Jestem już po usg genetycznym i jestem baaaardzo zadowolona :-) Przezierność karku 1,4mm, kość nosowa uwidoczniona i w dodatku dłuuuga, kończyny długie, dziecko starsze o 3 dni niż wynika z terminu OM :-) Rośnie mi nieprzeciętny leniwiec pospolity ;-) Znowu prawie całe usg dzidzia przespała, kilka razy tylko machnęła rączką i nóżkami, dostała czkawki i na chwilę rozłożyła nogi ;-) W momencie gdy rozłożyła nogi akurat było usg na 4D przełączone i na 80% będzie mały babsztylek :-D Tak po cichu liczyłam na chłopczyka, ale z córci też się bardzo cieszę, zresztą zawsze pozostaje te 20% dla chłopczyka ;-) Nie zrobili mi dzisiaj testu pappa, stwierdzili, że bez sensu, bo za trzy tygodnie mam test potrójny. Idę pochłonąć teraz tabliczkę czekolady, a co teraz można mi zaszaleć :-D:-D:-D

Miłego dzionka Kobietki :-)

Karoli ja mam straszną wysypkę na całych piersiach :wściekła/y: Na szczęście próby wątrobowe wyszły w porządku :tak:

Jestem już po usg genetycznym i jestem baaaardzo zadowolona :-) Przezierność karku 1,4mm, kość nosowa uwidoczniona i w dodatku dłuuuga, kończyny długie, dziecko starsze o 3 dni niż wynika z terminu OM :-) Rośnie mi nieprzeciętny leniwiec pospolity ;-) Znowu prawie całe usg dzidzia przespała, kilka razy tylko machnęła rączką i nóżkami, dostała czkawki i na chwilę rozłożyła nogi ;-) W momencie gdy rozłożyła nogi akurat było usg na 4D przełączone i na 80% będzie mały babsztylek :-D Tak po cichu liczyłam na chłopczyka, ale z córci też się bardzo cieszę, zresztą zawsze pozostaje te 20% dla chłopczyka ;-) Nie zrobili mi dzisiaj testu pappa, stwierdzili, że bez sensu, bo za trzy tygodnie mam test potrójny. Idę pochłonąć teraz tabliczkę czekolady, a co teraz można mi zaszaleć :-D:-D:-D

Kacha gratuluje z całego serduszka:tak::tak::tak:

suuuuuuuuuper wieści teraz tak jak piszesz czekolade idż wchłaniac bo jest z czego się cieszyć:-D

reklama
agagsm ja chodzę na basen i póki co na nic nie narzekam, trzeba poprostu uważać, nie siadać na żadnych schodkach itd. a samo pływanie chyba będzie bezpieczne;-)

kacha_wawa to ja gratuluję zdrowej córci w takim razie!!!
ale Ci zazdroszczę że znasz już płeć;-)

Do góry