reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
WITAM MAMUŚKI:-)
dopiero co wróciłam z dzidzią wszystko ok :tak:
ma prawie 11cm (10,8cm) tak to wszystko ok , wyniki dobre mam się nie przejmować :tak::sorry:

suuuper:-)

Witam dziewczyny po moich wakacjach u rodzicow....
mam nadzieje ze o mnie nie zapomnialyscie ;-)
nie wiemy co sie stalo ze nie bylo tam internetu :eek:
no ale coz jakos trzebabylo wytrzymac
teraz juz jestem...
jednak dzis nie nadrobie zaleglosci - ups wogole ich nie nadrobie bo nie mam jak :laugh2:
dzis tylko pisze na chwilke - melduje sie ze zyje...

ostatnio wogole nie bylo z "nami" dobrze :no:
zaczelam krwawic :-(
pojechalismy do gina - mam jakas wolna przestrzen i mowil ze mozliwe ze krwawie dlatego ze jajniki moga byc jeszcze nie dojrzale w pelni... :sorry:
jednak na szczescie z dzidzia jest wszystko ok...
duze juz bylo
zdjecie usg tez mam :-)
kontrola na 28 lipca czyli za niedlugo juz sie nie moge doczekac moze poznam plec :baffled::sorry::-D

caluskam Was mocno dziewczyny i dobranoc :tak::tak::tak:
odezwe sie jak sie ogarne :laugh2:

witam witam po wakacjach:-)dobrze że krwawienie nie zaszkodziło dzidzi:tak:

Piszę dopiero teraz - poniewaz mialam gosci. U nas nawałnica przeszła, że szok. :szok:
Teraz jest czym oddychać.
Dziewczyny, normalnie już spałabym ale dziś z wrażenia po wizycie nie mogę. USG szybkie, pierwsze słowa - "na pierwszy rzut widać że wszystko ok" potem jakieś pomiary, wszystko w porządku, NT o.84, małe ma ok 11 cm.
I potem on... :szok: "proszę się nie nastawiać ale to chyba chlopiec ":szok::szok::-D

Kurcze miała być córa... ale co tam... po pierwsze może sie myli a po drugie nawet jeśli to syn to wszystko w porządku - jestem szczęsliwa.

Lecieć mogę gdzie chcę, kwas foliowy odstawić, nic nowego nie brać. :-)
Wszystko w porządku - wow :-)

no to super no i widze że dużo chłopaczków nam się szynkuje:-D

witam

My wczoraj zobaczylismy maluszka:-D:-D:-D:-D
Mąż w koncu mógł pojsc ze mna, a mały tak sie rozbrykał na widok taty, ze nie dało sie go złapac na USG:-D i uwaga... mój mały wielkolud mierzy juz z nózkami ok 20cm:szok:
pupe nawet nam wystawił, ale sprzet nie ten i nie było widac płci... na szczescie, bo by ginka sie wygadała:-p Ale najwazniejsze, ze dzidzia zdrowa, rozbrykana, az te kopniaki czułam, a ginka sie ze smiechu składała:-p
Normalnie kamien z serca...:tak:
Zaraz jeszcze bede miec wyniki TSH czy jak to tam na ta raczyce, brat mi skoczy do przychodni i pewnie zaraz bedzie dzwonił:tak:

super wieści no i wow duży maluszek się chowa:-)mi gin mierzy od główki do pupki:tak:

Asiowo ale te nasze szkrabki szybko rosną:tak:
no i chyba mamy przewagę chłopaków na forum z tego co widzę ...mam nadzieję że ja niedługo podniosę statystyki dla dziewczynek;):-D

wiecie co... dochodze do wniosku,że mamy ogromne szczęscie :-) kiedyś mamusie nie mogły iść i sobie dzieciątka na USG obejrzeć. a my? co miesiąc sie zachwycamy swoimi Maleństwami :-) i doczekać się nie możemy kolejnych wizyt :-) teraz ginekolog stał się moim ulubionym lekarzem,hihi..
FAJNIE WAM ŻE JUŻ ZNACIE PŁEĆ !! :-( ja pewnie dopiero 20lipca się dowiem.aż mnie skręca z ciekawości ;-)
Moja babcia nie może tego przetrawić. Mówi przecież jak byłaś raz i lekarz powiedział że jesteś w ciąży to po tak latasz do tego lekarza? Do porodu już nie trzeba.Raz wystarczy:-D A już tego USG to za cholerę nie rozumie:-D Mówi że mi się dziecko naświetli i żadne tłumaczenia nie pomagają:-) Ja się cieszę że teraz jest tak:tak:
PS a wczoraj wieczorem dzidziuś mi popukał aż trzy razy:)

Ja troszkę babcie rozumiem :tak:
Babcia urodziła zdrowe dzieci, tak jak nasze mamy nas a USG nie było. Jest to super nowoczesne urządzenie i przydatne i mnie również wczorajszy wynik - ucieszył, uspokoił i oczywiście zrobie kolejne USG połówkowe..
Troszkę nie popieram robienia kilkunastu USG w ciąży, uważam to za jednak jakąś małą ingerencję i tylko dla samego podlądania nie myślę aby było trzeba.
Sprawdzic, wiedzieć, dla potrzebnych, ważnych celów to rozumiem.
Biorę pod uwagę, że każda może mieć inne zdanie - tak napisałam tylko w obronie babci :-D

wiecie co... dochodze do wniosku,że mamy ogromne szczęscie :-) kiedyś mamusie nie mogły iść i sobie dzieciątka na USG obejrzeć. a my? co miesiąc sie zachwycamy swoimi Maleństwami :-) i doczekać się nie możemy kolejnych wizyt :-) teraz ginekolog stał się moim ulubionym lekarzem,hihi..
FAJNIE WAM ŻE JUŻ ZNACIE PŁEĆ !! :-( ja pewnie dopiero 20lipca się dowiem.aż mnie skręca z ciekawości ;-)

niektóre co miesiąc a inne nie.:-( ale chyba bym nawet nie chciała co miesiąc. niby usg szkodliwe nie jest, ale po co maluszkowi często przeszkadzać.

Jak wszystko jest w porzaku, to fakt, ze nie ma sensu za czesto robic.
Ja bym mogla sobie czekac nawet i 2,czy 3 miesice na kolejne usg, tylko tak bardzo bym chciala wiedziec juz plec i dlatego nie moge sie doczekac.

Ja mam nadzieje, ze podtrzymam styczniowa statystyke chlopcowa:-)))

Witam dzoewczynki
Ja wlasnie wstalam i czekam az T buleczki przywiezie. Wczoraj zrobilismy sobie dzien leniuchowania i caly wieczor w lozku spedzilismy przed tv i dlatego nie zagladnelam.

Karoli ja mam straszną wysypkę na całych piersiach :wściekła/y: Na szczęście próby wątrobowe wyszły w porządku :tak:

Jestem już po usg genetycznym i jestem baaaardzo zadowolona :-) Przezierność karku 1,4mm, kość nosowa uwidoczniona i w dodatku dłuuuga, kończyny długie, dziecko starsze o 3 dni niż wynika z terminu OM :-) Rośnie mi nieprzeciętny leniwiec pospolity ;-) Znowu prawie całe usg dzidzia przespała, kilka razy tylko machnęła rączką i nóżkami, dostała czkawki i na chwilę rozłożyła nogi ;-) W momencie gdy rozłożyła nogi akurat było usg na 4D przełączone i na 80% będzie mały babsztylek :-D Tak po cichu liczyłam na chłopczyka, ale z córci też się bardzo cieszę, zresztą zawsze pozostaje te 20% dla chłopczyka ;-) Nie zrobili mi dzisiaj testu pappa, stwierdzili, że bez sensu, bo za trzy tygodnie mam test potrójny. Idę pochłonąć teraz tabliczkę czekolady, a co teraz można mi zaszaleć :-D:-D:-D

Miłego dzionka Kobietki :-)

Gratuluje zdrowej dziewczynki:)) super ze wszystko dobrze

reklama
Wiecie co tak czytam co piszecie o usgi powiem wam ,ze ja mam czesto robione bo co 2 tygodnie i sie ciesze bo wiem ,ze z dzidziolkiem jest wszystko ok.Jak byłam z synem w ciąży to chodziłam swego czasu do szpitala na usg codziennie lub co drugi dzie..,przez jakis czas bo miałam cos nie tak z wodami nie zaszkodziło to dziecku, wiec teraz tez wole mec czesciej i moge byc w miare spokojna:tak:

Do góry