reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

u nas dopiero teraz sie rozpadało cały dzien ładnie było jakas padnieta dzisiaj jestem moze po porannych zakupach...potem grill goscie itd...
moja dzidziulka coraz czesciej postukuje
A jak tam nad imionami juz myslałyscie????
My tak Dziewczynka JULIA lub NATALIA
chłopiec KUBUŚ a mamy juz 3letniego SEBASTIANKA:-):-):-)

reklama
u nas dopiero teraz sie rozpadało cały dzien ładnie było jakas padnieta dzisiaj jestem moze po porannych zakupach...potem grill goscie itd...
moja dzidziulka coraz czesciej postukuje
A jak tam nad imionami juz myslałyscie????
My tak Dziewczynka JULIA lub NATALIA
chłopiec KUBUŚ a mamy juz 3letniego SEBASTIANKA:-):-):-)
Jest cały wątek Imiona dla styczniowych maluszków i tam dyskutujemy o imionach, zajrzyj koniecznie!!

hej kobitki! czy w ciazy mozna bezpiecznie pic herbatke malinowa z dzika roza????

Z tego co wiem, to tak. Natomiast niekorzystny wpływ mają wszelkiego rodzaju napary z liści malin. A herbatki są przecież w owoców. Chociaż też można spotkać i inne opinie odnośnie liści malin, chyba są nawet zalecane od 38 tc

Ostatnia edycja:
Z tego co wiem, to tak. Natomiast niekorzystny wpływ mają wszelkiego rodzaju napary z liści malin. A herbatki są przecież w owoców.

Tak tez myslalam a zreszta chyba i tak nie moglabym sie powstrzymac bo juz wypilam :zawstydzona/y: ach i diastalam wyniki badan usg i maluszki sa w niskim ryzyku ufff oby tylko dale sie dobrze rozwijaly, bo tez maja jedno lozysko i mam nadzieje ze beda dzielily sie po rowno

Tak tez myslalam a zreszta chyba i tak nie moglabym sie powstrzymac bo juz wypilam :zawstydzona/y: ach i diastalam wyniki badan usg i maluszki sa w niskim ryzyku ufff oby tylko dale sie dobrze rozwijaly, bo tez maja jedno lozysko i mam nadzieje ze beda dzielily sie po rowno
To super:tak: A dzieciom wytłumacz, że muszą się dzielic po równo i na pewno posłuchają;-)

Nikki
kurde zgłupiałam OM miałam 02-04-09, termin mi wyznaczył na 09-01-10 więc?
normalnie zgłupiałam wg ostatniej wizyty teraz jestem w 17 tygodniu i bądź mądry pisz wiersze
Nikki pomóż w matematyce ;)

Ginekolodzy liczą tak- do daty OM dodaj 9 miesięcy i 7 dni, czyli z OM wg ginekologa wychodzi data 9 stycznia 2010.
Druga wersja, wg której liczą np. kalkulatory i suwaczki internetowe to taka, że ciąża trwa 40 tygodni, czyli 280 dni i do daty OM dodaje się te 280 dni. 2.04.2009 plus 280 dni to 6 stycznia 2010. Tu jest link do szczegółowego kalkulatora, do którego wpisałam Twoją OM:
Due date calculator - When is my due date?

Ja juz zaliczyłam awanturke z mężem,normalnie mnie wkurza:wściekła/y:Mój jest wielkim miłosnikiem indian i ich kultury ,a dzisiaj zaczyna sie zlot w Uniejowie i oczywiście musiał pojechac:wściekła/y:niewazne ,że ja całe dnie sama w domu siedze,chociaz w sobote krócej pracuje i mi przypomina jak wygląda.Najlepsze jest to ,ze jutro tez chce jechac -normalnie łeb przy samej dupie ukrece i juz.Oczywiście wypłakałam sie i nerwy mi przeszły brrrrrrrrrrrrrrr:tak:

reklama
Ja juz zaliczyłam awanturke z mężem,normalnie mnie wkurza:wściekła/y:Mój jest wielkim miłosnikiem indian i ich kultury ,a dzisiaj zaczyna sie zlot w Uniejowie i oczywiście musiał pojechac:wściekła/y:niewazne ,że ja całe dnie sama w domu siedze,chociaz w sobote krócej pracuje i mi przypomina jak wygląda.Najlepsze jest to ,ze jutro tez chce jechac -normalnie łeb przy samej dupie ukrece i juz.Oczywiście wypłakałam sie i nerwy mi przeszły brrrrrrrrrrrrrrr:tak:

Dzis faktycznie cos wiele z nas ma nerwowy dzien.
Ja rano tez zaliczylam male porazenie pradem przez moje wstanie lewa noga.
Ale szybki marsz do pracy mi baaaaaardzo pomogl, potem jeszcze troche szukalam dziury w calym, zeby sie poklocic, ale tak nie za bardzo mi wyszlo:rofl2:

Do góry