reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

no jak moja siostra miala sprawe o alimenty to nawet do 3/5 pensji bylo.... tak ze nawet duzo...

ja też myślę, że powinno być dużo, w końcu M zostawił Cię w sytuacji szczególnej - niby ciąża nie choroba, ale jako samotna matka masz ograniczoną możliwość pracy:szok: a kto z dzieckiem zostanie:szok:
Kasiu - myślę, że nie powinnaś mieć skrupułów i wystąp o dużą kwotę - sama mówisz, że wszystko jest drogie - może tak 1200-1300 - to jeszcze zależy ile Twój M zarabia:sorry2:

reklama
ja też myślę, że powinno być dużo, w końcu M zostawił Cię w sytuacji szczególnej - niby ciąża nie choroba, ale jako samotna matka masz ograniczoną możliwość pracy:szok: a kto z dzieckiem zostanie:szok:
Kasiu - myślę, że nie powinnaś mieć skrupułów i wystąp o dużą kwotę - sama mówisz, że wszystko jest drogie - może tak 1200-1300 - to jeszcze zależy ile Twój M zarabia:sorry2:
dokładnie nie wiem, ale jest programistą i ma swoją działalność

Ufffff ale sie najadlam strachu.
no dobrze ze juz wszystko w porzadku ze serducho bije..a nie bily 2?
Choc wiem, jak ludzie do tego podchodza....bo spotkalam sie z opinia, ze powinno sie rodzic naturalnie bo jakbysmy byli stworzeni by rodzic przez cc -czyli dzieci przez brzuch wyciagac - to mielibysmy zasuwak kolo pępka...a nie mamy.
ale taki suwak by sie przydał ciach i juz:)
Dziewczynki, Orientujecie się może ile wynosi kwota alimentów na dziecko?
Teraz wszystko jest strasznie drogie, ciężko też przewidzieć leczenie itp.
wiesz kochana jak dla mnie to on Ciebie zostawil czyli rozwod jest jak najbardziej z jego winy i wydaje mi sie ze powiniem słono łozyc na dziecko wszystko teraz bardzo drogie poczynajac od niemowlaka wszystkie te kosmetyki pieluchy itd a konczac na wieku szkolnym - podreczniki ubrania.. masakra. nie piszac ze dziecko musi cos jesc bo przeciez nie samą milością czlowiek zyje.. wiec wydaje mi sie ze 1200 albo i nawet wiecej..
no jak moja siostra miala sprawe o alimenty to nawet do 3/5 pensji bylo.... tak ze nawet duzo...
to faktycznie dosc sporo

Eve - spóźnione ale najlepsze życzenia rocznicowe:-)zerknęłam na wykres - czyli nowy cykl:sorry2:
dzieki!!!
no nowy cykl i tak mi najbardziej pasuje! :-)
Hej dziewczynki, własnie wrocilam z wyremontowanego mieszkanka. Dobrze że rodzice mi zasponsorowali ten remont, bo samej byłoby mi ciężko. :-(Mój ojciec to częściowo sam dla siebie go robił, bo przez jakiś czas być moze będzie tam mieszkał.
W przyszłości jak się moja sytuacja finansowa poleprzy to zrobie sobie kuchnie czyli meble i sprzęt, ale teraz muszę zbierać na wyprawkę dla dziecka.
Wszystko takie drogie:-(
Kurde jak mi ciebie szkoda! wiem doskonale ile to kosztuje ale co mialas zrobic dzidzia lada moment bedzie to potem ciezko z maluchem w domu remont robic! :no: dziekować Bogu ze masz takich kochanych rodzicow!
z tego co wiem z zaslyszenia to sa naprawde spore! sad pewnie bierze pod uwage ze przez jakis czas nie bedziesz miala dochodow bo musisz zajac sie malenstwem wiec ponad 1000zl powinno byc jak dla mnie min! :dry::confused:
a i przy okazji sad powinien nakazac kastracje tatuska! :wściekła/y:

Najgorsze ze wszystko takie drogie, M zasugerował zebym kupowala tanie ubranka w supermarkecie... ale tak naprawdę w porządnych sklepach nie jest drożej a jakość o niebo lepsza. Sam też nie ubiera sie w supermarketach... Wczoraj poprałam ubranka i na przyklad niektóre ciuszki z H&M rozciągnęły się po pierwszym praniu choć nie były z supermarketu....

Dzień dobry:-)
Coś umudziłam... Na pudełku było napisane, żeby te płaty podgotować. No to podgotowałam, ale mi się wszystkie zbiły w jedną wielką kupę makaronu.
Też mi się kiedyś tak zrobiło, podobno lepiej gotować pojedynczo te płaty. Ja zamiast płatów używam normalnych grubych rurek nie wiem jak się prawidłowo nazywają;-)

wiecie napiszę coś strasznego nie mogę się doczekać @ bo ...wtedy zaczynam;-)
Przyjdzie przyjdzie, choć jak się czeka to zawsze się ociąga ;-)

Dziewczynki zrobiłam risotto wg jakiegoś przepisu z internetu bo miałam mnóstwo warzyw i zrobiłam chyba ze wszystkiego! Wyszedł przepyszny i tyle go wyszło że starczy aby was wszystkie obdzielic :-D
No to super:-)

wiec tak..............witam sie wieczorkiem.
goscie se juz pojechali..........no i ja tez juz po wizycie.....ktos "obcy" jest we mnie...i juz bije serduszko....
Bardzo się ciesze :-D:-D

.miałam wstawic suwaczek,ale jakos sie boje
Będzie dobrze nic się nie bój:tak::tak:

Dzisiaj rano zobaczylam II :-D:-D
Gratuluje:-D:-D:-D:-D
Okazało się, że żylak mi się zrobił :-(
Współczuje

(tam sie poznalismy) :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: rozwalil mnie !!!! :tak::tak: potem mowi ze przygotowal film i poogladalismy i poszlismy grzecznie spac! :sorry2:
Ale się chłopak postarał ;-);-)

Cześć laski, zapraszam na kawunie :-)
Ja ze szklaneczką wody przyszłam :tak:

wysmarowałam się balsamem brązującym i czekam na opalenizne..
:cool2::cool2:

Kurcze kiedy ja dostae @ - dzis mija 4 tyg od zabiegu... zaklinajcie ze mna zeby szybko przyszla...pliiiizzz
O widzę, że jak Martynka czekasz;-);-)

No wiec wszytsko dobrze. jest serduszko bijace. Dzidzia ma 6 mm.
Super:-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Witam się po 2 tygodniach przerwy:-)
Witaj:-)

A to obiecane zdjęcia moich szczeniaczków duzo spało co tak osobno niektórych mam zdjęcia i sie ruszały co hehe mam nadzieje że jakoś fajnie widac:-)
Śliczne szczeniaczki :tak::tak:

Ps. ja juz nie moge sie doczekac nastepnego cyklu, bede pic ziolka
Witaj kochana:-)

Witam się - niestety z domku:-( pojechaliśmy do Zakopanego a tam grad, deszcz, chmury - mieliśmy zostać do soboty a prognozy są takie, że do piątku pada - także wróciliśmy do domku i jedziemy najprawdopodobniej w niedzielę znowu - w deszcz nie da się po górach pochodzić:no:
Szkoda, że pogoda nie dopisała :-(

Mój ojciec to częściowo sam dla siebie go robił, bo przez jakiś czas być moze będzie tam mieszkał.
W przyszłości jak się moja sytuacja finansowa poleprzy to zrobie sobie kuchnie czyli meble i sprzęt, ale teraz muszę zbierać na wyprawkę dla dziecka.
Dobrze, że masz rodzinę na którą możesz liczyć:tak::tak:
Szkoda tylko, że Twój M nie za bardzo garnie się do pomocy.
Nie musisz mi mówić jak wszystko jest drogie:eek: Ale dasz radę jesteś silna i pokonasz trudności a swoim M się nie przejmuj.;-)

Hejka czy ktos mnie jeszcze pamieta?
Witaj Olesiu:-D

KINGUS...wiem, pamietam...usg!
Dzięki kochanie :*

Wydaje mi się, że jak sąd wyznacza kwotę alimentów to bierze też pod uwagę miasto w którym się mieszka, w warszawie kwota będzie wyższa no bo i życie jest droższe niż w innych miastach.
Na małe dziecko na początek to dużo kasy idzie przecież trzeba wyprawkę kupić(wózek, ubranka, pieluchy), jakieś szczepienia itp. Na początek to ze 2 tysiące by się przydało a może M wypłaci Ci jakieś pieniądze na wyprawkę w końcu to też jego dziecko a w czymś je musisz przecież wozić.

reklama
Najgorsze ze wszystko takie drogie, M zasugerował zebym kupowala tanie ubranka w supermarkecie... ale tak naprawdę w porządnych sklepach nie jest drożej a jakość o niebo lepsza. Sam też nie ubiera sie w supermarketach... Wczoraj poprałam ubranka i na przyklad niektóre ciuszki z H&M rozciągnęły się po pierwszym praniu choć nie były z supermarketu....
no niestety nigdy nie wiadomo czy zakup bedzie dobry :dry: a i w supermarketach te ciuszki wcale takie tanie nie sa! albo tak marny wybor ze sie patrzec nie chce!
a tak na marginesie to co on chce zeby jego dziecko w lachmany jakies ubierac????? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry