reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Ja dopiero jak Mała miała 3 latka, to byłam zmuszona przejść na oilatum. Potem i na to mi się uczuliła, więc zaczęłyśmy stosować adermę. Teraz znowu wróciłyśmy do nivei i jest bardzo dobrze. Było w międzyczasie jeszcze coś na B ale nie pamiętam jak się nazywało :sorry2:. Zrezygnowałam, bo było droższe od oilatum i przeszłam właśnie na adermę.
Na oliwkę moja Mała od razu była uczulona. Jak dla mnie dobrze, bo nie lubię jej konsystencji i tego, że potem się wszystko klei ;-)

reklama
Kupiłam właśnie wózek - gondolę na zimę. W moim ulubionym zielonym kolorze :-)

IMG%5D

A ja kupię piankę do mycia ciała Atopin, trochę droga, ale bardzo fajna - sama ją używam.
Co do olejków to na pewno nie będę kupowała. Pediatrzy nie polecają więc coś w tym musi być.

Ostatnia edycja:
Witajcie październikowe mamuśki:-)
A ja mam takie pytanko,czy do gondolki na spód wkłada się jakiś materacyk,czy kocyk,prześcieradełko?:confused: Jak to ma kurcze wyglądać?:confused: Ja zakupiłam komplet do wózeczka na zimę tj.kołderkę i poduszeczkę,ale jakoś dojść nie mogę na czym tego dzidzia położyć?:confused:

I drugie pytanko,w jakim rozmiarze kupujecie kombinezonik na wyjście ze szpitala?:confused: i czy w ogóle kupujecie,czy może wystarczy ciepły welurkowy pajacyk+sweterek i rożek?:confused: Kupiłam już jeden ciepły kombinezonik w rozmiarze 68 ale w tym to taki mały dzidź raczej się utopi:sorry2:

Ja jestem niestety ciemna masa,bo to nasze pierwsze dzieciątko;-)

pozdrawiam serdecznie wraz z z małym Mikołajkiem:-)

wrzucam pare rzecy bo wiecej nie chcxe mi sie zmniejszac za duzo teg o eheh ... musze sie nei dlugpo o brac za prasowanie itd bo pelna szafe juz mam i czas zaczac to ukladac

Załączniki

• DSCN1186.jpg
    DSCN1186.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 49
  • DSCN1187.jpg
    DSCN1187.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 55
  • DSCN1188.jpg
    DSCN1188.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 52
  • DSCN1189.jpg
    DSCN1189.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 46
  • DSCN1190.jpg
    DSCN1190.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 51
  • DSCN1191.jpg
    DSCN1191.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 52
  • DSCN1192.jpg
    DSCN1192.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 50
Musze koniecznie zobaczyc Boldera na żywo:)

Ja kupiłam Bolder SD(najnowszy model, serwis mam w Poznaniu) Bardzo lekko się prowadzi i skręca o 360 w miejscu bez wysiłku. A różnica między Bolderem ,a X -landerem jest taka że w X nie można spacerówki zamontować tyłem do kierunku jazdy natomiast w Bolderze można wszystko montować przodem/tyłem ;-)i super się składa nawet w małe autko wejdzie bez zdejmowania kół ,co oczywiście przetestowałam :-)
A i jeszcze jeden powód dla którego kupiłam ten wózek to taki iż mieszkam na 3 piętrze (brak windy) jak będe chciała na chwilke gdzieś wyjśc to biorę fotelik ,stelarz (równowaga na dwie ręce)i jestem samodzielna;-)

niunia ciuszki prześliczne :-)

co do kosmetyków to jak już pisałam narazie do kąpieli oilatum soft. zamówiła 500ml butelkę i jak zacznie się kończyć to zacznę wprowadzać nivea ale z serii nutri sensitive.

oliwki narazie nie kupuje. zobaczę jaka skóra będzie po oilatum i w razie potrzeby kupie (napewno nie johnsona bo z moich obserwacji internetowych zauważyłam że najczęściej uczula)

krem do pupki jaki kupiłam to linomag. bardzo go chwalono na inncyh stronach więc dlatego się zdecydowałam (podobnie alantan - chyba tak się pisze :-)). co so sudocreamu były różne opinie. ogólnie rzdzono by stosować jak już pojawią się odparzenia. dostałam parę opakowań od położnej więc w takim przypadku użyje.

krem do twarzy myślę że będę stosować tylko przy wychodzeniu na spacer. zdecyduję się raczej na nivea (jeśli jest to również z serii nutri sensitive)

wrzucam pare rzecy bo wiecej nie chcxe mi sie zmniejszac za duzo teg o eheh ... musze sie nei dlugpo o brac za prasowanie itd bo pelna szafe juz mam i czas zaczac to ukladac
Sliczne ciuszki. Widze chyba kilka z Babaluno? Jedna sztuke mam identyczna;-)
A oto moj wozeczek (dokladnie w takim kolorze) juz jest u dziadkow w domku gotowy na eksport:-D

Załączniki

• omega.jpg
    omega.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 101
tak mayo ale rozniwez next i every days cos takieo hehe co do kosmetykow to tak mam 12 Sudocremow takich duzych ( bo dostaalm wujek od szwagierki faceta robi i dostaje pelno tych kremow)
kupilam krem do buzki na kazda pogode z hippa bo ma lepsza konsynsecje od nivei moim zdaniem ...kupilam oliwke z hippa bo testowalam na sobei kazda i ona najlepiej m podeszla ... do tego puderek mydelko szamponik no i jeszcze oilatum i na poczatku nadmanganian poitasu ( w tabletkach) a wiec to tyle:) z kosmtykow do ciala

reklama
sliczne ciuszki:)

Buy Ecru Faux Fur Bunny All-In-One from the Next UK online shop - taki kombinezon mi się podoba, ale nie wiem czy nie za chłodny - jest z polarku. Sliczny - widziałąm "na żywo".
Kosztuje 100 zł

albo taki:

Buy Red All-In-One from the Next UK online shop

lub

Buy Dog All In One from the Next UK online shop

i dla chłopca i dziewczynki pasują

w Cubusie są też ładne kombinezony, kosztują około 150 zł

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry