reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Na tych pieluszkach jednorazowych samemu można wyciąć u góry miejsce na pępek, albo podwinąć pieluszkę, nie przesadzajmy, jakby to było takie trudne to by wszystkie new born robili z wcięcięciami.
My używaliśmy na początku pieluszek jednorazowych ze szpitala (na Karowej dają) i podwijaliśmy brzeg pieluszki.
W IMiDz już wiem, że nie dają, jak się nie przywiezie jednorazówek to oni mają własną tetrę.
Więc chyba wezmę małą paczkę huggiesów, bo mam na nie kupon z gazety. Generalnie tych newborn nie opłaci się kupować dużych paczek. Po pierwsze akurat dany rodzaj może uczulić a po drugie mój pierwszy synek po 1,5 tygodnia wyrósł z pierwszego rozmiaru. Gdybyśmy mieli wielką paczkę to by nie zdążył jej zużyć.

reklama
Mnie wczoraj pzryszła chrzestna Emilki przyniosła z pracy Lovelę(pracuje w Rossmanie)i zawiadamiam ze jest do 20 promocja 1,8kg za 17.99!E sensitive stosuje na codzien do prania naszych ubrań,ładnie dopiera bardzo dobrze ale boje sie ryzykować z małą bo Jasiek dość wrażliwą skóre miał ,moze byc powtórka!Jutro jak pogoda si epoprawi to zacznę prać ubranka,pościele itp. bo meble dzis przywiozą i będe mogła sibie wszystko poukładać.Sama przyjemność!!!;-)
ja dzis w biedronce kupiłam Lovele wpromocji prawie 15zł do kolorów bo stwierdzilam że dziecko będ\ie miało kolorowe ciuszki a białych to tylko paresztuk więc nie będzie mi potrzebny proszek do białego

Jak dobrze Was poczytać :-) Ja na początku myślałam, że kupię dwie duże paczki pampersów:baffled: , żeby nie biegać do sklepu. Mądrze, to ja nie myślałam :-p

Dzisiaj znowu wróciłam z reklamówka rzeczy dla malutkiej :-) A jaki piękny kombinezonik jest w ReKids, bajka. (79 zł - chyba). Eh, malutka ma na początek czerwony, a później błękitny - zimowy. Ale poczekam na wyprzedaż i w styczniu ten z ReKids będzie jak ulał :-) Jeżeli jeszcze będzie :-p

Kurcze, właśnie śmichawy dostałam. Wyobraziłam sobie, że siedzę i w każdej pieluszce pieczołowicie wycinam otworki na pępek. I to w różne wzory :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A moje wszystkie ciuszki są u mojej mamy. Szlag mnie trafia, bo stwierdziła, że ona je wyprasuje i tak już leżą z miesiąc, zawinięte w ręcznik. Najgorsze jest to, że w jej domu jest zawsze napalone fajkami jak nie powiem w czym i i tak będę musiała to prać jeszcze raz, bo już wszystko prześmiardło dymem. :baffled: Ale ona się kłóci ze mną, że akurat w tym pokoju nie pali się. W tym nie, ale on nie ma drzwi, a w każdym innym zawsze można aż siekierę powiesić:dry:

a ja nic tylko główkuje czy kupować już wózek z allegro czy czekać jeszcze z miesiąc ....może cena spadnie, ale jest też ryzyko, że wyprzedadzą te modele z 2008 r. lub braknie mojego koloru, jak myślicie brać ?:confused:
X-LANDER XA 08 SPACERÓWKA+GONDOLA+TORBA+FOLIA (702949945) - Aukcje internetowe Allegro chyba klikne już na to kup teraz i następny zakup będzie z głowy ..............nie wiem , kurka a teraz naczytałam sie negatywów o tym sprzedawcy i znowu mam zgryza, chociaż z drugiej strony na kilka tys. pozytywów są 4 negatywy więc może nie ma czego się czepiać.....

Ostatnia edycja:
a ja nic tylko główkuje czy kupować już wózek z allegro czy czekać jeszcze z miesiąc ....może cena spadnie, ale jest też ryzyko, że wyprzedadzą te modele z 2008 r. lub braknie mojego koloru, jak myślicie brać ?:confused:
X-LANDER XA 08 SPACERÓWKA+GONDOLA+TORBA+FOLIA (702949945) - Aukcje internetowe Allegro chyba klikne już na to kup teraz i następny zakup będzie z głowy ..............nie wiem
fajny ale one chyba tańsze nie będą jeżeli to jest ten który chcesz to pewnie ja w pierwszej C miałam już w 6miesiącu kupiony tylko teraz tak się ociągam bo kasy nie mam

X-LANDER XA 08 SPACERÓWKA+GONDOLA+TORBA+FOLIA (702949945) - Aukcje internetowe Allegro chyba klikne już na to kup teraz i następny zakup będzie z głowy ..............nie wiem

U nas w sklepie nowy model 2009 jest droższy tylko o 70 zł, więc ta cena raczej nie jest ciekawa ... no ale może takie ceny są tylko w Olsztynie...

U nas w sklepie nowy model 2009 jest droższy tylko o 70 zł, więc ta cena raczej nie jest ciekawa ... no ale może takie ceny są tylko w Olsztynie...

Sylvia w olsztynie model 2009 (ma fajniejszą spacerówkę plus śpiworek w spacerówce i inne fajniejsze kółka- obejrzyj na stronie x-landera) jest po 1350 zł... jak z nami dobrze pogadasz to Ci kupimy i zapakujemy kurierem:-D:-D:-D tylko pamiętaj, że jak nie bedą mieli koloru to czeka się 6 tygodni na ten wózek więc musisz się decydować dość szybko...

aha i facet dodaje chyba też adaptery do fotelika maxi cosi lub tego od x-landera gratis... ale nie jestem pewna... w każdym razie adaptery do fotelika x-landera normalnie kosztują 30-40 zł u niego a do maxi cosi 100 zł... a ten śpiworek do spacerówki jest bajerancki :D żaden wózek takiego nie ma..... Iza potwierdzi:)

aha i jeszcze jedna ważna zmiana!!!! model 2009 ma większą gondolę!!! i oprócz tego różnice to z tego co pamietam budka nad spacerówkę można tak fajnie zamknąć że dzidzię nie razi słoneczko i nie potrzebujesz parasolki, masz okienka w budeczkach... jak sobie jeszcze jakieś różnice przypomnę to napiszę...

a taką wiedzę posiadam bo facet ze sklepu w Olsztynie projektował te wózki dlatego ma taką niską cenę :)

Ostatnia edycja:
reklama
Iza, Catedra ta cena to rzeczywiście okazja, bo u nas tzn, Katowice i okolice są wyższe ceny modeli 2009 tzn dokładnie katalogowe, ale wiesz co, sprawdzałam gondole i są takie same:baffled: tak mi się wydawało,a te śpiworki rzeczywiście super i rzeczywiście żadna fura takiego nie ma, można już w marcu, kwietniu w spacerówce śmigać taki fajniutki ten śpiwór......tak, że zgłupiałam już, nie wiem chyba jeszcze się wstrzymam, może coś się wydarzy:tak:, dzięki za cenne uwagi :-)

Ostatnia edycja:
Do góry