reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ale się naczytałam aż mnie oczęta bolą
Ja juz sie wykapalam:tak:Kawke wlasnei dopilam i zjadłam bombe:-)
Zupa konczy sie gotowac:-)
A mnie wkurzyla moja siora Patyczak:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Miala mi w niedziele zajac sie dziewczynkami jak pojde na chrzciny(bo w niedziele ida tylko chrzestni a reszta rodziny w pon-ale niewazne)a mi wlasnie zadzwonila ze nie wroci do tego czasu z wakacji:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Sama mi zaproponowala ze sie Nimi zajmie i ze wrocic w sobote wieczorem a teraz nagle najwczesniej wroci w niedziele o 16:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
I teraz musze na szybcika szukac opiekunki lub wziasc Je do kosciola ale tego to sobie akurat nie wyobrazam:no:Tym bardzije ze chrzcny sa na 14 a One o 13 chodza spac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Współczuję

Wyobraźcie sobie że pampers dla dorosłej osoby kosztuje 4zł 1szt:szok: A na recepte grosze. Więc mama poszła do przychodni po recepte i nie chcieli jej wypisac bo skoro tata jest w szpitalu to powienien miec od nich pampersy ale oni nie mają. A w aptece powiedzieli że musi byc zgoda z NFZ na darmowe pampersy,a najbliższa jednostka nfz jest 80km od nas:no::wściekła/y:Masakra jakaś.
Jutro musze auto do mechanika odstawic bo coś mi dzisiaj szwankowało-aż się boję kosztów:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
My też kupowaliśmy dla babci, bo w tych szpitalach to nic niema.

u nas nc poza oplata nie trzeba kup[owac do przedszkola.robi sie zrzutke i panie kupuja to co potrzeba,reczniki wszytsko tez.tylko paste i szczoteczke i kubejk do zebow.dobra teraz juz iode.pogadam z mama troche.pa
Sewerun idzie do przeczkola i muszę kupować wszystko. Wczoraj kupiłam mu książki 41 zł

Zapomniałam sie pochwalić Oliwce przebiły się 2 dolne trójki :tak::tak::tak::tak: już widać dwa małe szpiczaste kiełki :tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D
GRATULACJĘ
helo helo moje kochane;)))))))))))))))))
Pati kochana dziekuje za smskal;)
laski konbinowalam kombinowalam i cos wymyslilalm.
nie bede z wami od rana do nocy ale bede codziennie:-):-):-):-):-):-):-):-):-)

mam drugi numer od siory i z reguly z niego dzownie jak jest cos na koncie.w mixplusie.i tam internet jest tanszy=pakiet 100mb jest za 10zl a w orange za 10zł jest 20mb.wiec troche sobie posiedze.nie bede sciagac filmow czy cos ale zawsze to dobre
bo normalnie 2tyg bez was to koszmar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie ma z kim pogadac i z czego sie posmiac a wy jestescie lkiem na wszytskie smutki:-):-):-):-):-):-):-)

mala placze wie zaraz wracam.nie uciekajcie
Super że codziennie

wszystkiego najlepszego w dniu urodzin dla zuzi córeczki joanny zdrówka super 6 w szkole i mase śmiechu na codzień:happy2::happy2::happy2::happy2:

wszystkiego najlepszego w dniu wczorajszych urodzin dla emily córeczki a&e kochana emily pierwszy roczek życia za tobą dużo zdrówka uśmiechu i miłości:happy2::happy2::happy2::happy2:
Dołanczam się STO LAT

musiałam prać dywan bo mi syn kupsko zgubił z pampersa:szok::szok::szok:moja wina źle założyłam pampka gdyby to pietruszka to bym miała na kogo zgonić a tak no moja wina jak nic:confused::confused::cool::cool::cool::cool:
toni sobie znalał zabawę otwiera szafki i wywala ubrania na podłogę no wkurza mnie tym ja mu pokazuję nu nu nie wolno on kręci głową nie patzry mi w oczy a łapką z tyłu wyciąga no cwaniur mój:-)
No niestety takie wypadki się zdażają

kurcze bilety troszku drogie:szok::szok::szok:
ja w cyrku byłam 2 razy jako dziecko i mi się nie podobało wcale potem adaś jak miał 4 lata poszedł z chrzesną do cyrku i w połowie musiała z nim wyjśc bo krzyczał że biedne zwierzaczki płakał ii od tej pory oboecałam sobie że to chyba nie dla nas i nie chodzę z nimi do cyrku:no::no::no:
za to chce iść z nimi do kina pietruszka zostanie z Tońkiem a ja wybiorę się do kina z nimi bo aż wstyd prawie rok nie byłam z nimi w kinie ostatnio to byłam w lutym w ferie z julią w teatrze normalnie zeRo kultury:cool2:
Mój Sewery niebył jeszcze wkinie a o tetrze niewspomne. Ale do kina mamy zamiar ale trzeba jechać na wrocłam bo u nas lipa

u nas dzisiaj zaczyna się Jarmark Jagielloński, to coś na wzór Dominikańskiego w Gdańsku tylko na znacznie mniejszą skalę:happy2: chciałam pójść połazić z Misią ale pogoda jakaś mało zachęcająca do spacerów:no:pochmurno i co chwila pada deszcz

a i jeszcze muszę się Wam pochwalić, że moje stosunki z teściową są coraz lepsze:szok::szok::szok::szok:nie spodziewałam się tego:tak:i z moją mamą teraz też są wręcz idealne, ciągle dzwoni i się dopytuje kiedy przyjedziemy, a to rosołek zrobiła bo Misia lubi a to coś tam innego, normalnie sielanka:-D:-D:-D:-D nie ma to jak wyprowadzić się na swoje i świat od razu staje się piękniejszy:tak::tak::tak::tak:
no to super

jestem laski wreszcie zsie udalo;)
nocka spokojna.mala spala do 8 nie ma goraczki.czyzby jednak po infanrixie?:confused:
apetyt i humor ma wiec chyba ok.
moj dzis dluzje w pracy bo z racji sobotniego swieta jutro i w sobote maja wolne.chlop 2 dni w domu:szok::szok::szok:
chyba tego nie zniese:cool::-D

ale ile razy mam powtarzac ze mozesz mi smsy z gg wysylac bo mam ta opcje:-)

u mnie dzis slonce ale chlodno

dolaczma sie i ja do zyczen;)
a gdzie jest A&E???????????????????????????????????????????

hehheheheh maly lobuz rosnie

oj Wiki pokrecilas.mialy byc pozdrowienia od AS bo gadlam z nia wczoraj.kazala was wszytskie mocno usciskac:-)
jeszcze tylko 30km do czestochowy maja

no i ja sie wybieralam i wybrac sie nie moglam:dry:

no wlasnie i znow sie mijamy

ciesz sie.bo ja miala was na codzien to bylo co innego.zobaczysz ze bedzie dobrze;)
dobrze ze z małą ok

Fuck!!!!!!!!!!!!!!!!

wlasnie sie dowiedziałam że bede miała chłopca:szok:

ja juz ***** w nic nie wierze i sram-czekam do padziernika- 2 razy mowila ze dziewczynka raz ze nie jest pewna na poccztku ze dziewczynka potem ze moze jednak chlopiec a dzisiaj ze chlopiec- to nic ze ja mam polowe rzeczy na dziewczynke:confused:

powiedzialam jej e i tak bedzie dziewczynka i ze zobaczy w pazdzierniku:-D:-D:-D

bo tak szczere mowiac to ja na tym usg nic nie widzialam co by wyglądało mi na chlopca:-D:-D:-D
\tyle ze z malowaniem pokoju sie wstrzymamy do porodu i jak bed w szpitalu to m pomaluje na szybko
:tak::-)
tylko nei wiem w co ja go będe ubierac jesli to bedzie chlopiec:confused::confused::confused::confused:
ale zonk:-D:-D:-D

a tak marzylam o dziołszce.....:sorry:

ode mnie tez wszystkiego naj!!!!!!!!!!!!!!!!
al;e szok ale muszę ci powiedzieć że sisiaki lubią się chować. Ja bardzo chciałam córcie ale od początku czułam że syn.

Co do suwaczka to już Beacie pomogłam;-) a co do przedszkola to opłata stała 100zł i stawka 4,4zł za wyżywienie/dzień:tak:.A składki są jak jakieś święto czy choinka ale to 3 grupowa organizuje(czyli przez 2 lata to wyło na mojej głowie:tak::-p) a teraz ze względu na pracę podziękuję:cool2:.

Ale to Agnes powinna coś postawić;-):zawstydzona/y::tak::tak::-D:-D:-D.
I my również się podczepiamy do życzeń urodzinowych:tak:

3-Dla-Zuzi-i-Emilyna-urodz-0-4575.jpg

Pewnie to Cyrk Zalewski był;-):tak:,ja w sobotę opisywałam relację z cyrku:tak::-D.

Ale pychotka,mniamniuśne;-):tak::tak:.
U mnie też leje i gardło mnie boli i chłopaki rano skakali po łóżku i na stopę mi naskoczyli:wściekła/y::wściekła/y: i chodzić nie mogę:no:,bo staw koło małego paluszka mnie boli:-(.
A tak to wogóle DZIEŃ DOBRY BARDZO,bo się nie przywitałam.
bidulka

myszunia mnie dzieci wcale nie drażnią no wcale ba gdzież by mogły dzieci to skarb są kchane spokojne grzeczne wcale nie pyskują no może zaczne je sama uczyć wtedy nawet na chwile sie nie będziemy rozstawać no moje słoneczka ukochane:-D:-D:-D:-D:-D:-Di jak to przeczytam ze sto rzy to może zacznę w to wierzyć:-D:-D:-D:-D
no poprostu mają dzisiaj jakiś nadmiar energi a ja po mało spanej nocy mam jej brak:dry:i jakos tak nerwowa jestem cosik:cool2::cool2::cool2:
ale już im zaplanowałam super zabawe na wyładowanie energi sprzątaja swój pokój zrobiłam im klasyczny samolocik (czytać wszystko z półek na podłogę) i tak spalają swą energię a jak im będzie mało to jeszcze pranie ręczne jest do zrobienia schody do umycia może okno:cool2::cool2:
wyrodna matka:-D

kochana CHŁOP W DOM BÓG W DOM:-D:-D:-D:-D:-D
Ależ mnie rozbawiłaś:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Dobra skączyłam z tym odpisywaniem. Ja dzisiaj tak puźno bo za mieszkanie się wziełam porządnie. Seweryn już dobrze ale jeszcze mu dietę lekko strawną stosuje. Wczoraj jak usnoł ok 17 to spał do 8 rano:szok::szok::szok:. Ja właśnie drugą kawkę piję i poproszę te tiramisu smakowicie wygląda

reklama
Cześć dziewczyny!

U nas od rana pada deszcz więc z podwórka nici... Już nam się nudzi w domku, przed chwilą skończyliśmy robić obiadek.

Co robicie z dziećmi w domu jak nie ma możliwości wyjścia? Mi już się pomysły kończą...Bardzo proszę o jakieś pomysły :-)
Mój trzylatek lubi malować farbami albo wycinać nożyczkami

wiecie co :confused::confused::confused::confused::confused:
zaspałam do roboty :szok::szok::szok::szok::szok:
a miałam na dwunastą :szok::szok::szok::szok::szok::szok:

żartuje i tak miałam zadzwonic że nie przyjdę :tak::tak::tak::tak::tak:

wczoraj moja siostrę zabrało pogotowie, nagle dostała boleści brzucha i zaczęła wymiotować :no::no::no::no::no:

wydaje mi sie ze to jelitowka tyle ze ona ciezarna to moze gorzej przechodzić:no::no::no::no::no:
wczoraj jadła tez grzyby i dzis ma miec robioną biochemię :dry::dry::dry::dry:

a ja jak sie wczoraj dowiedziałam że ja zabrali to od reki takiego scisku żołądka dostałam że szok, i nudności i ból brzucha mysłałam że to też jelitówka az musiałam ciocie wzywać zeby u małego spała bo w razie czego to ja nie dałabym sobie rady :no::no::no::no::no:
dzis głoduję mam nadzieje że mi przejdzie :tak::tak::tak::tak:

rano byłam juz na drugim badaniu beta hcg :tak::tak::tak::tak: dostałam pierwszy wynik z którego wnioskuje że to jest 2 tydz ciazy :tak::tak::tak::tak:
w związku z tym mam pytanie w którym tyg zarodek sie zagnieżdża :confused::confused::confused::confused::confused:
i jak mialam usg we wtorek to mozliwe ze nie widział zarodka :confused::confused::confused::confused:
a i co bede miec jesli zaszłam przed sama miesiaczką :confused::confused::confused::confused::-D:-D:-D:-D
bo to na to wychodzi 1 lub 2 dni przed :tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D
O to nie ciekawę z tą twoją siostrą:szok:. A tobie gratulacje. Ja Ci nie powiem bo się nie znam jak widać po moim potomstwie.:-D

zgodnie z obietnica dzisiejsze tiramisu :-D bo degustacja juz sie zaczęla wyszło pycha :zawstydzona/y:;-)
Solenizantka z tiramisu na pierwszym zdjeciu i Gabrysia pierwsza do próbowania:-D:-D:-D:-D:-D
prosimy sie częstowac :-D:-D:-D:-D:-D

Załączniki

• 081309145819.jpg
    081309145819.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 29
  • 081309144914.jpg
    081309144914.jpg
    42,6 KB · Wyświetleń: 32
  • 081309145034.jpg
    081309145034.jpg
    41,8 KB · Wyświetleń: 29
  • 081309145049.jpg
    081309145049.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 30
Ostatnia edycja:
reklama
a co do Oliego a ktoś z rodzinki nie może z nim zostać???
O to chodzi,że nie ma,bo teściowa po operacji oka i wysilać się nie może:no: a mam do nich 20km,więc nie opłaca mi się wieść,bo paliwo drogie:sorry2:,siorka mojego cały tamten tydzień Olka gościła i w poniedziałek przywiozłam ją do Jula - więc nie chcę jej wykorzystywać za nadto:sorry2:,we wtorek była siorka stryjeczna mojego i jutro miała być ale ma dużo załatwień,przed weselem i jutro jadą kapeli szukać i Olek by im zawadzał:-(,koleżanki też swoich dosyć mają:-p.Bym wzięła go ze sobą ale wiecie jak to jest,Olek spokojnie siedzi a Julu podleci i tłucze go i bitwa na całego.Byłam na ryneczku i znajoma chętnie do swojego boksu by wzięłą albo do jej córki bym zawiozła a to bliżej niż do teściów.
zgodnie z obietnica dzisiejsze tiramisu :-D bo degustacja juz sie zaczęla wyszło pycha :zawstydzona/y:;-)
Solenizantka z tiramisu na pierwszym zdjeciu i Gabrysia pierwsza do próbowania:-D:-D:-D:-D:-D
prosimy sie częstowac :-D:-D:-D:-D:-D
Bossssssssz,ale mi smaka narobiłaś,jest gdzieś przepis,bo na sobotę bym zrobiła;-):tak:.
Jadźka,ale MEGA posta walnęłaś - szacun.

Do góry