reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

ale jestescie wredne!!!!!!!!!1
wpadam rano parwie nikogo jeszcze nie ma.wpadam wieczorem juz nikogo prawe nie ma:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:

wlasnie zjadlamobiadek.mala usnela po 13 i pewnie niedlugo wstanie,na salatke pokroilam tylko doprawic jeszcze.no i pozywac,ale nad tym sie zastnowie jeszcze:confused:

No to witam was kochane:tak::tak:
wkoncu doprowadzilam mieszkanie do ladu pranie porobilam wiec teraz moge siedziec na BB :tak::tak:
Jak juz wam pisalam nad morzem bylo super a u moich rodzicow jeszcze lepiej m nie chcial wracac ja tez nie chcialam no ale coz praca go wzywala:-D:-D:-D
Emily tylko mi za kazdym razem choruje w PL chyba zmiana klimatu:baffled::baffled::baffled: pare dni przed wyjazdem do DE dostala tez 3 dniowke a potem ja wysypalo ze wygladala jak biedronka:baffled::baffled::baffled: juz nie wspomne o jej wymiotach goraczce itd nad morzem nic tylko musialam z nia do lekarza isc no i ostre zapalenie gardla ale o tym wam juz chyba pisalam:tak::tak:
Wczoraj bylismy od m chrzesniaka na urodzinach no i moja artystka uparla sie ze bedzie sama szla do taty tak wiec ja puscilam a ona jak wyryla na chodniku zebami tak myslalam ze juz po nich ale rozciela sobie warge krew sie lala jak cholera a warge ma teraz ogromna wyglada strasznie no ale coz napewno nie pierwszy raz bedzie poobijana :baffled::baffled::baffled: tyle dobrze ze po paru minutach placzu i histeri dalej chciala chodzic ze ja nie odrzucilo przez ten wypadek:tak:
A tak to u nas upal nigdzie z mala nie wychodze chyba ze poznym popoludniem bo ma dzis 35st byc ale slonce prazy jak cholera a na jutro zapowiadaja najcieplejszy dzien w roku w DE ok 38 40 st nie wiem jak inni ale ja bede na bank siedziala w domu:-D:-D:-D

witamy;)
u mnie dzis 24stopnie w cieniu ale nadal dosc chlodny wiatr.

ja ju poprasowałam wszystko, poukladałam i mysle za co by tu sie wziac:confused: heheh bo jakos siedziec mi sie nie chce, a podlóg myc tez mi sie nie chce:-D

moje prasowanie to juz sie z szafy wylewa ale jakos nie mam weny:baffled:
no i zamierzam przd szkola pomyc okna,wytrzpacdywany itd bo jak sie za to biore to robie sajgon w calym domu i caly dzien mi sie schodzi i pol nastepnego

Mi ostatnio Emily pobija rekordy w spaniu normalnie chodzila zawsze tak ok 12 i spala do 14 a potem o 17 i spala do 18 a teraz spi tylko raz dziennie ale za to od 12 do 15 30 lub 16 wczoraj to juz ja musialam obudzic po 16 bo by chyba caly dzien przespala mi to odpowiada ze chodzi raz dziennie spac ale za to dlugo bo jak chodzila 2 razy dziennie to musialam byc w domu o jej poze spania bo ona tylko w swoim lozeczku chce spac w wozku nie usnie a jak juz usnie to sie najpierw strasznie dlugo meczy a w domu to ja klade wychodze i juz spi:-D:-D:-D:-D

no prosze jak ladnie.jedna drezmka to zbawienie:-)
moja nie ma problemow z usnieciem w wozku,tzn nieraz sie awanturuje bo ona twierdzo ze spacnie chce i nie chce sie polozyc ale jak juz usnie to spi

siedzi moja julka na podłodze i patzry się na ścinę i tak minuta dwie trzy nic nie mówi nie rusza się patrzę na nią i myślę ale złapała zawiechę:-)za chwilę julka wypaliła "echchchchch takie życie....."ja wyje ze smiechu pytam julia a o czym ty tak myślałaś ??????co z tym, życiem nie tak a moję dziecię"mamuś za stara jesteś żeby to zrozumieć....":szok::szok::szok::szok::szok::szok:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
Ty starucho!!!!!!!!!!!!!1:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

jestem jestem musiałam jeszcze wode na makaron nastawić bo wczoraj ugotowałam pakę do pomidorówki i połowa została ale cała 3 zaszyła sie w kuchni i położyyli sobie miskę na podłodze z zjedli cały makaron jak się dowiedziałam antkowi smakował bardzo:szok:

heheheheheheheheheheh no nie moge:-D:-D:-D:-D
Weronika dzis karmila Pauline malymi krakersami,aPaulina w tym czasie obierala ziemniaki:-)

To pepti jeszcze nie jest az tak smierdzace jak nutramigen

wez to nie smierdzi-to sztynks jest!!!!!!!!!!!!!1
teraz sie przyzwyczailam ale na poczatku az mnie odrzucalo,ale mala a z kaszka ryzowa pije bez problemu

meduska pierogi z biedronki są ok:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
receptę trzeba mieć na niektóre mleka dla alergików np wtedy jest taniej:tak:co i tak nie zmienia faktu że mleko dla dziec i jest drogie dlatego nastaw się na karmienie cycem a zobaczysz jak twój portfel ci podziękuje:tak::tak::rofl2:bo jedno mleko zwykłe np bebiko kosztuje 10-12 zł a starcza na 3 dni to policz ile tego idzie w miesiącu:szok:wiem coś o tym bo toniek butelkowy:dry:a teraz karton starcza na tydzień 10 dni ale pije raz dziennie a tak serki deserki obiadki kaszki i mase innych różności np makaron z michy w kuchni na podłodze:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:

dlatego nawet najkrotsze karmienie cycem-nawet 1-2mies jest dobre-i dla dziecka i dla Ciebie(tzn Twojego portfela):-)

dowikluś moja julka szybko przybierała na wadze dobrze się od początku rozwijała widomo więcej wizyt u specjalistów kontroli itp ale jak widać teraz to po niej wcześniactwa nie widać wcale fakt że jak miała 6 m-cy ważyła już 7kg:szok: a teraz poza alergią(która dotyka większość dzieci nie tylko wcześniaki) nie ma żednych objawów wcześniactwa:no:ja bym powiedziała że ona nad wiek wyrośnięta po mamusi:tak::rofl2:

oj ta:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

a mnie maz starsznie zirytowal.zeby nie mowicgorzej.dzwoni do mnie wiec pytamo ktorej bedzie zeby ziemniaki wstawic.no ok.wstaiwlam.sos sie konczyl robic,tarlam buraki.wsadzal kosc do zamrazalnika i wypadlo pudelko z natka pietruszki i sie wzielo i rozsypalo.wiec on do mnie od razu z gebaze to moja wina bo tak wstawilam i ze mam posprzatac.wiec mu powiedzialam ze nie jestesm sluzaca i sjak narozwlala to niech sprzata.nie sprzatnie to obiadu nie dostanie.on do mnie"to co gary schowasz?".a ja ze jeszcze ziemniaki sie gotowaly (o 15minut za dlugo;)).buraczki starlam ale staly sobie,sos tez sie bulgotal.jak spytal kiedy obiad to powiedzialam ze nie sprzatnie to nie skoncze obiadu.wkurw..... sie i sprzatnal.wsciekly poszedl do mamusi swojej moze da mu jesc:-D:rofl2:
niech pozna jaka ma wredna zone:-)tymbardzeiej przed @
nie wie ze sie z taka nie zaczyna?o dziwo bylam spokojna-w sensie opanowana,ale wredna mega:-)
ostatnio jestem wredna dla jego kolegow,dla sasiada i innych osob tore mi podpadly.ponoc co 7 lat sie zmienia charker-tznmoj na gorszy:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
czesc

My z rana udalismy sie do parku ze zwierzatkami na szczescie tam cien z drzew U nas dosc goraco ponad 30st wiec padam z tego goraca Wiatrak na obrotach Laura ma basen rozlozony wiec jak trezba to sie chlodzi
Potem musze po koncentrat skoczyc bo w planach mam bigos a dzis na obiad pomidorowa

Ide nadrabiac

My juz po obiadku:-)Dziewczynki ze sloiczka a my kotleciki schabowe:tak::tak::tak:
Pozniej kupie jakies bulki jak wyjde bo musze na chwilek podjechac do tesciowki:-):tak:Bo Oni zawsze kupuja mi chleb z takeij mojej ulubionej piekarni i albo sama odbieram albo mi przywoza:-)Pozniej wkladam do zamrazalnika i wyciagam po jednym

to nie jedza schabowych?jajek nie moga?moja wsuwa tylko uszy jej sie trzesa:-)
a sloiczko nie tknie za zadne skarby:-)

Teraz to juz wyglada normalnie:tak::tak::tak:Ale jak Klaudia zaczynala chodzic jak miala 11 miesiecy i jakies 5,5 kg i moze z 60 cm to wygladało smiesznie:-D:-D:-D:-D

Z Toba chcieli testowac:confused:;-)

MALINUS
Widze ze Twoj Antos tak jak moja Klaudia lubi spac na podłodze:-D:-D:-D

My juz po obiadku:-)Dziewczynki ze sloiczka a my kotleciki schabowe:tak::tak::tak:
Pozniej kupie jakies bulki jak wyjde bo musze na chwilek podjechac do tesciowki:-):tak:Bo Oni zawsze kupuja mi chleb z takeij mojej ulubionej piekarni i albo sama odbieram albo mi przywoza:-)Pozniej wkladam do zamrazalnika i wyciagam po jednym
no ze mną ze mną:-D
ale na złożonej kawe chcieli pić:-p:-p:-p:-p:-p

a mnie maz starsznie zirytowal.zeby nie mowicgorzej.dzwoni do mnie wiec pytamo ktorej bedzie zeby ziemniaki wstawic.no ok.wstaiwlam.sos sie konczyl robic,tarlam buraki.wsadzal kosc do zamrazalnika i wypadlo pudelko z natka pietruszki i sie wzielo i rozsypalo.wiec on do mnie od razu z gebaze to moja wina bo tak wstawilam i ze mam posprzatac.wiec mu powiedzialam ze nie jestesm sluzaca i sjak narozwlala to niech sprzata.nie sprzatnie to obiadu nie dostanie.on do mnie"to co gary schowasz?".a ja ze jeszcze ziemniaki sie gotowaly (o 15minut za dlugo;)).buraczki starlam ale staly sobie,sos tez sie bulgotal.jak spytal kiedy obiad to powiedzialam ze nie sprzatnie to nie skoncze obiadu.wkurw..... sie i sprzatnal.wsciekly poszedl do mamusi swojej moze da mu jesc:-D:rofl2:
nie wie ze sie z taka nie zaczyna?o dziwo bylam spokojna-w sensie opanowana,ale wredna mega:-)
ostatnio jestem wredna dla jego kolegow,dla sasiada i innych osob tore mi podpadly.ponoc co 7 lat sie zmienia charker-tznmoj na gorszy:-D:-D:-D:-D:-D:-D
co za świnia no(sory wogóle że tak go okreslilam)- ja bym chyba mojego rozniosła jakby mi tak powiedzial:crazy::crazy::crazy:
i dobrze ze nie dalas mu obiadu:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
no ze mną ze mną:-D
ale na złożonej kawe chcieli pić:-p:-p:-p:-p:-p

co za świnia no- ja bym chyba mojgo rozniosła jakby mi tak powiedzial:crazy::crazy::crazy:
i dobrze ze nie dalas mu obiadu:-D:-D:-D

ja z reguly tez jakos mocno reaguje,ale czasmi taki stoicki spokoj jest bardzije wkurzajacy dla niego niz jak mu gadam.to dziagotu juz sie przyzwyczail.
dobra mala wstala,siku na nocnik zrobila,potem lece do mamy wiec do wieczora

ja z reguly tez jakos mocno reaguje,ale czasmi taki stoicki spokoj jest bardzije wkurzajacy dla niego niz jak mu gadam.to dziagotu juz sie przyzwyczail.
dobra mala wstala,siku na nocnik zrobila,potem lece do mamy wiec do wieczora
do wieczorka kochana:-)

mi sie gotuja pierozki-juz nie moge sie ich doczekac taka głodna jestem;-)
a Pati jak wyszedl na podwórko tak go nie ma- ale przynajmniej mam spokój;-);-);-)

Ostatnia edycja:
natali jeśli na USG nie było widać to znaczy,ze ciąża była obumarła.
Najprawdopodobniej nie znalazła miejsca do zagnieżdżenia.
Ja podobno tak właśnie miałam ostatnio.
Lekarz powiedział,że lepiej ,że poleciało tak wcześnie niż potem w 3-4 miesiącu ,bo poleciało by na pewno.
Skwitował tylko tym,że zapłodnienie nastąpiło zbyt późno i tyle.
Jedyne co pamiętasz to jak siadasz na samolot i masz zastrzyk w żyłę.
Potem na ogół proszą ,żeby liczyć do 10 ;-).Mnie się jeszcze nigdy nie udało :-D:-D:-D Budzisz się po wszystkim i nic nie czujesz ,przynajmniej ja niczego nie czułam.Antybiotyku nie miałam tylko tabletki antykoncepcyjne mi zapisał ,bo podobno po zaabiegu łatwiej zajsc w ciążę.

Oj Agnes Agnes :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Byłam ze swoim łotrem u tego psychiatry.
Popisał się jak zawsze.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jak poprosiła by powiedział jak mama jego ma na imię to jej przeliterował trzykrotnie A-N-E-T-A i kazał zgadywać.
Jak zapytała o tatę to powiedział ,że tata to ANETA.
Potem wydusił D-A-R-E-K i znów kazał jej zgadywać.
W ciągu godziny 2 razy uciekł z gabinetu 3 piętra w dół,wcisnął maskotkę za grzejnik,skopał psychiatrę,pokazał jej jęzor z 10 razy,pokopał biurko i nie pozwalał jej pisać,wyrwał mi 3 garści włosów,podduszał mnie,pobił,pokopał psychiatrę jak chciała mi pomóc, a na koniec jak się chciała z nim pożegnać to dał jej nogę zamiast ręki :szok::szok::szok::zawstydzona/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ja już wymiękam z tym gadem :szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Opis psychiatryczny będzie we wtorek do odbioru.
Na razie zaleciła szybką konsultację w ośrodku diagnostycznym SOTIS i zrobienie mu ukierunkowanej diagnozy przy zespole specjalistów.
Kazała się też zastanowić nad ewentualnym wprowadzeniem leków do terapii :szok::szok::szok:

Za wesoło więc nie jest :-:)-:)-:)baffled::baffled:
Ja mialam ciaze obumarla i bylo ja wdac na usg
Co do syna to niezly popis dal, wspolczuje.Ciekawa jestem czy dadza Wam tabletki
wiem że trzeba czekać, tyle że tabletki trzeba brac jakos tam a po nich ciezko zajsc tak słyszałam :no::no::no::no::no:
ja po lyzeczkowaniu nie bralam tabletek i po 3 cyklach zaszlam ponownie w ciaze
Wpadam sie tylko przywitać i pożegnać.:-(
Jutro jedziemy do szpitala na urografię mam nadzieję że będzie łóżo wolne w szpitalu i nie przepadnie nam znowu urografia:no: Ponoć tylko 48h i do domku więc w piatek jestem na BB;-):-)
Jeszcze mam troche roboty więc zmykam -powiem tylko że Tatę wypisuja do domku w piątek. Ma mało białka w organizmie ale nie chce za bardzo jeść:no: I rany przez to (odleżyny) wolno się goją:baffled:
Dobranoc:-)
trzymam kciuki za miejsce w szpitalu
A ja już od godziny nie śpię:dry::dry::dry:
wczoraj byliśmy z M w Agacie, kupiliśmy sofe(na 10 rat)-jutro-znaczy w sumie to juz dzisiaj po poludniu mi ją przywiozą:-)
Agata Meble - Aktualności ta z pierwszej strony- tez pomaranczowa- bo czarna za ciemna:tak:

jechalismy po ta a M wypatrzył narożnik fajny skórzany- znaczy skoropodobny wiadomo- za 1500 zl i mówi- kupmy ten- a ja-no... ok.. tylko auta nie robimy- a on oooo to nie to idiemy po tamta sofe:-D
aaa i wczoraj wyliczyl że na auto pójdie minimum 1500 zł- na zawieszenie i inne takie-juz najtańsze praktycznie...:dry: a jescze zimówki trzeba kupić :dry:

no i jak przyjechalismy to o 19 zasnęłam taka zmeczona byłam tą wyprawą do banku i do sklepów:dry: ni eumialam wrócic:baffled: juz nigdy w życiu przez pół miasta pieszo:no::no::no: no i po 2 obudziłam sie ze strasznym bólem głowy- zjadłam kanapke zrobiłam sobie herbate wziełam Apap i czekam aż przestanie boleć głowa- i jakos nie bardzo chce przejsc- i nie wiem czy to od tego że szybko zasnęłam:confused:
pewnie tak bo mój organizm jakis dziwny i jak ja pójde spac np w dzien czy po poludniu to potemjestem do dupy i pewnie jak wczesnie zasne to tez:sorry2:
chyba sobie zrobie zaraz jescze kanapke, bo jakos mi niedobrze :dry:

:-D:-D:-D:-DTwoje dzieci to the beściaki:tak::-D:-D
Upojnej nocki:-p:-p:-p
Pewnie już po;-):-D

Oj to Kubulec dał popis:-D:sorry2:

nie wiem czy to z tego że jest noc, czy jestem tępa ale nie zajarzylam tego:sorry2::sorry2::sorry2:

dobre:-D:-D:-D:-D:-D
mi tez nic ni ebylo jak bralam tabletki i lubilam je brac:-) jedynym minusem bylo zapominanie czasem;-) a potem po prostu chciałam dzidzi i przestałam brac- tyle ze ja po 2 latach brania tablet zaszłam w ciaze dopiero po 1,5 roku:sorry2:

hehehe to szybko Ci sie udało ja miałam problem po tabletkach z zajściem....

no i co.. nikogo nie ma(wogóle czego ja od Was oczekuje-zebycie były po 3 na BB:-D:-D) a ja spc nie moge i nie wiem co mam robic bo głowa boli:confused: a jak sie położe do wyrka to jesce bardziej bedzie bolec:-(
gratuluje zakupu :)
Już nie spimy z Oli od 6.30,wykonczy mnie takim wstawaniem o takich godzinach :tak::tak::tak::tak::tak::tak: gdyby to była 7.30 to byłoby ok,no cóż widzę ze mogę sobie tylko pomazyć :tak::tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D

a mój M siedział wczoraj na kompie podobno do 3.00 w nocy a teaz tyła z łóżka ruszyć nie chce,ma 2 dni wolnego to znów się będzie byczył i wyobraża sobie że on to nie ma żadnych obowiązków :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: coraz bardziej mnie to wkurza.rano nie wstanie do dziecka,nie umyje jej,nie nakarmi,wszystko zlatuje na mnie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jak był na urlopie te 2tyg to nawet nie potrafił jednego dnia wstać wcześniej abym ja mogła sobie tą godzinke dłużej pospać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
nie potrafię już do niego trafić,na wszytko olewka,momentami przelatuja mi takie mysli ze bez niego byłoby mi lepiej :baffled::baffled::baffled:

no to sie wygadałam :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

słońce daje popalic od rana więc dziś też będzie gorąco :tak::tak::tak::tak::tak:

dobra czas robić dziecku śniadanie,mam nadzieję ze dziś mnie nie ohaftuje :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
facet jak facet myski ze zarabia kase przynosi to juz nic nie musi robic:-D
moje baby dzis juz na nogach,to przez to wczorajsze dlugie spanie.Paulina wstala przed 7 a mala teraz.ale oczywiscie dobra mama wlaczyla dzieciom bajke:-D:rofl2::rofl2:
heheh a co ja robie zeby miec chwile spokoju wlaczam mini mini:-D
dzwonilam wlasnie do gopsu i okazalo sie ze babka przeoczyla i nie wyplacila mi dodatku rehabilitacyjnego na Weronike,ale wiadomo czlowiek jest tylko czlowiekiem,a babka byla na urlopie.wyrowanie bedzie we wrzesniu;)za 5 miesiecy czyli 300zł;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
super przyplyw gotowki
ja naczynia wszystkie pozmywałam- dosłownie wszystkie- bo ani jednej szklanki, łyeczki czy talerza czystego juz nie było:-D:-Dbo wczoraj cały dzien zabiegana a potem zasnelam a m jak robił kolacje jak spałam to nie pozmywal i tak zostało calutkiego dnia i troche z poprzedniego z kolacji:-D:-D:-D
za chwile biore sie za prasowanie które tez wczoraj rzuciłam:-D:-D
u mnie siostra wlasnie prasuje:-p
słuchajcie pamiętacie jak niedawno mówiłam Wam o tym drzewie co rośnie u nas na podwórku,co chemy go wyciąć ze grozi zawaleniem?

więc pisalismy pismo,była inspekcja i dostaliśmy zgodę na wycięcie :tak::tak::tak::tak:

tylko minus jest jeden koszt wycięcia trzeba pokryc samemu a koszty są kosmiczne :no::no::no::no::no::no::no::no::no:

dzwonimy i dzwonimy,jeden zarządał sobie 1500zł :szok::szok::szok::szok::szok: drugi 1000zł i ceny koło tego masakra jakaś :no::no::no::no:

wreszcie trafilismy na jakiegos alpiniste wygląda jak drwal ogromny facet z włosami do pasa-okropnie wyglada i chce 600zł.

no cóż ta kwota tez jest duża ale o wiel mniejsza od tamtych więc się zgodzilismy :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

jutro ma zadzwonić i w tym tyg mają zaczynać :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

niech wytna te drzewo w cholere i będzie spokój :tak::tak::tak::tak::tak:
spore koszty:szok:
No to witam was kochane:tak::tak:
wkoncu doprowadzilam mieszkanie do ladu pranie porobilam wiec teraz moge siedziec na BB :tak::tak:
Jak juz wam pisalam nad morzem bylo super a u moich rodzicow jeszcze lepiej m nie chcial wracac ja tez nie chcialam no ale coz praca go wzywala:-D:-D:-D
Emily tylko mi za kazdym razem choruje w PL chyba zmiana klimatu:baffled::baffled::baffled: pare dni przed wyjazdem do DE dostala tez 3 dniowke a potem ja wysypalo ze wygladala jak biedronka:baffled::baffled::baffled: juz nie wspomne o jej wymiotach goraczce itd nad morzem nic tylko musialam z nia do lekarza isc no i ostre zapalenie gardla ale o tym wam juz chyba pisalam:tak::tak:
Wczoraj bylismy od m chrzesniaka na urodzinach no i moja artystka uparla sie ze bedzie sama szla do taty tak wiec ja puscilam a ona jak wyryla na chodniku zebami tak myslalam ze juz po nich ale rozciela sobie warge krew sie lala jak cholera a warge ma teraz ogromna wyglada strasznie no ale coz napewno nie pierwszy raz bedzie poobijana :baffled::baffled::baffled: tyle dobrze ze po paru minutach placzu i histeri dalej chciala chodzic ze ja nie odrzucilo przez ten wypadek:tak:
A tak to u nas upal nigdzie z mala nie wychodze chyba ze poznym popoludniem bo ma dzis 35st byc ale slonce prazy jak cholera a na jutro zapowiadaja najcieplejszy dzien w roku w DE ok 38 40 st nie wiem jak inni ale ja bede na bank siedziala w domu:-D:-D:-D

dobrze ze zebow nie wybila i na szczescie nie zrazila sie do chodznia :)Ja jutro tez sie zaszywam w domu:-D

reklama
....
Kochana nie kracz mi tu nie kracz:no::no::no:Bo ajk czegos zapomne to bedziesz miala misje:-D:-D:-D;-)

Wlasnie myslalam o pizzy:-);-)Tylko ostatnio jak zamowilam to mi nie smakowala tak jakbym chciala:szok:bo zamawialam z innej pizzerii bo ta moja chyba zamkneli:wściekła/y::no:

Ja moje tez niedlugo poloze i zasiade sobie przy kawce i serniczku:tak::tak::tak:
Godzinka to nie jest chyba az tak zle:-);-)
teraz bedziesz musiala znazlezs nowa pizzerie
Ja po kawie i makowcu
my ostatnio zmówiliśmy pizze farmera i kebab farmera pycha a kebab bleee na szczęście julce i adamowi smakowała:rofl2::rofl2:
godzinka Dowikluś to w jego przypadku całkiem całiem tylko że wstał jakis taki niedospany:crazy:
u nas maja extra kebab:-p
Mi ostatnio Emily pobija rekordy w spaniu normalnie chodzila zawsze tak ok 12 i spala do 14 a potem o 17 i spala do 18 a teraz spi tylko raz dziennie ale za to od 12 do 15 30 lub 16 wczoraj to juz ja musialam obudzic po 16 bo by chyba caly dzien przespala mi to odpowiada ze chodzi raz dziennie spac ale za to dlugo bo jak chodzila 2 razy dziennie to musialam byc w domu o jej poze spania bo ona tylko w swoim lozeczku chce spac w wozku nie usnie a jak juz usnie to sie najpierw strasznie dlugo meczy a w domu to ja klade wychodze i juz spi:-D:-D:-D:-D
uuuu no to Emily szaleje Laura jak miala rok to spala mi po godzinie raz na dzien:-DTeraz juz nie spi popoludniami
A my dzisiaj wychodzimy wkoncu sami :) od 2 lat gdzies wyjde wieczorem bez dziecka :) tylko z męzem na dłuzej :)
woow gratuluje!bawcie sie dobrze
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: i skąd na to pienadze:-D
ja Lali za mleko placilam na poczatku 12e za pudelko czyli na 3-4dni potem 10e i na koniec za 8,5e ale to juz na tydzien starczalo
za godzine przywiozą sofe:-):-):-):-):-)
ale baedziesz sie goscic
ale jestescie wredne!!!!!!!!!1
wpadam rano parwie nikogo jeszcze nie ma.wpadam wieczorem juz nikogo prawe nie ma:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:

wlasnie zjadlamobiadek.mala usnela po 13 i pewnie niedlugo wstanie,na salatke pokroilam tylko doprawic jeszcze.no i pozywac,ale nad tym sie zastnowie jeszcze:confused:

witamy;)
u mnie dzis 24stopnie w cieniu ale nadal dosc chlodny wiatr.

moje prasowanie to juz sie z szafy wylewa ale jakos nie mam weny:baffled:
no i zamierzam przd szkola pomyc okna,wytrzpacdywany itd bo jak sie za to biore to robie sajgon w calym domu i caly dzien mi sie schodzi i pol nastepnego

no prosze jak ladnie.jedna drezmka to zbawienie:-)
moja nie ma problemow z usnieciem w wozku,tzn nieraz sie awanturuje bo ona twierdzo ze spacnie chce i nie chce sie polozyc ale jak juz usnie to spi

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
Ty starucho!!!!!!!!!!!!!1:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

heheheheheheheheheheh no nie moge:-D:-D:-D:-D
Weronika dzis karmila Pauline malymi krakersami,aPaulina w tym czasie obierala ziemniaki:-)

wez to nie smierdzi-to sztynks jest!!!!!!!!!!!!!1
teraz sie przyzwyczailam ale na poczatku az mnie odrzucalo,ale mala a z kaszka ryzowa pije bez problemu

dlatego nawet najkrotsze karmienie cycem-nawet 1-2mies jest dobre-i dla dziecka i dla Ciebie(tzn Twojego portfela):-)

oj ta:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

glodny nie wroci napewno mam da mu obiad:-D
Nie martw sie moj dzis sie pyta czy jest cola w lodowce to mu powiedzialam ze wczoraj mialprzywiezc skrzynke a gral 3h na kompie wiec nie ma bo ja skrzynek nie bede nosila.Zasmial sie i mi gada no tak bo w ciazy jestes a ja mu na to no jasne z tak:-D:-D
Stwierdzil ze nie pojecgal bo 3h sie relaksowal
No to niech wode pije:-D

Do góry