reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Dziewczyny, czy do torby do szpitala powinnam spakowac kosmetyki dla dzidzi (do kąpieli) czy nie ma takiej potrzeby?
Z góry dziękuje za odpowiedź.

kemaya mysle ze nie trzeba kosmetykow w szpitalu bo tam wykapia Ci w samej wodzie i tak tez beda kazac po powrocie do domku ;-):-(

Ja np. do Rotundy dostałam listę z kosmetykami, które trzeba mieć, więc może to zależy od szpitala??

Agusik78+przesylam Ci cale mnostwo pozytywnej energii aby Ci sie wreszcie udalo nawiazac temat nowego czlonka rodziny...U nas bylo calkiem inaczej,bo od zawsze moj J wiedział,że moim ideałem jest trójka dzieci.Właściwie temat nawiązaliśmy już rok temu,ale postanowiliśmy,że w styczniu kończy się mój zapas tablet anty i postaramy się.Tak więc pod koniec stycznia skończyłam ostatnie opakowanie,a 7.02 2009 korzystając z okazji(żartuję),że byliśmy w Polsce świętować 60-kę mojego Taty poczęliśmy nowego Maluszka.
I wszyscy żyli długo i szczęśliwie:-D...
A tak z zupełnie innej beczki...Ileś stron temu jedna Z mamuś napomknęła coś o wazektomii.Czy może ktoś się orientuje jak to wygląda tu w Irlandii?Moja szefowa powiedziała,że możliwy jest taki zabieg przy okazji porodu,ale sama nie wie co i jak.Tak więc może któraś z Was jest w temacie?Chodzi mi o to czy właściwie faktycznie mogłabym zrobić sobie coś takiego po przyjściu na świat mojego 3-go,i ile taka"przyjemność"kosztuje...

Ostatnia edycja:
hej Dziewczynki:-) już jestem z powrotem z Wami;-) po pierwsze - dziękuję za doping i gratulacje:tak: a Wilwi - za przekazywanie wiadomości:tak: po drugie - witam wszystkie nowe forumowiczki (jakoś udało mi się nadrobić zaległości w czytaniu;-)), po trzecie - serdeczne życzenia dla Mamusiek, które obchodziły swoje święta:-)
a więc w skrócie - nasz Igorek urodził się w poniedziałek rano o 8:21, mierzył 56cm i ważył 3640g (bo z wrazenia zrobiłam czeski błąd i podałam Wilwi 3460:sorry2:) - poród ogólnie ok, jedynie pobieranie krwi z główki Małego nie było przyjemne...:no: bolało jak cholera... opieka super, żadne znieczulenie nie działało, dopiero epidural, który spowolnił akcję porodową no i przez to musieli zrobić vacuum:-( wydaje mi się, ze i tak szybko urodziłam, bo pierwsze skurcze (takie a'la miesiączkowe) dostałam ok 17 (spacerowałam sobie po korytarzach, kąpałam się, skakałam na piłeczce), o 2 rano przenieśli mnie na porodówkę - 4 cm rozwarcia i regularne skurcze, ale do wytrzymania. ok 5 rano dali mi epidural. a samo "wypchnięcie" Igorka trwało może z 10 min?:tak: parłam tylko 7 razy... ale to pewnie przez to vacuum. no cóż - miało być w skrócie ;-) ze szpitala wyszłam wczoraj ok 15. ogólnie chcieli mnie zatrzymać, bo Mały nie chcial jeść co 3 godz:no: i dużo spał. młode położne mówiły, że to normalne po tym ssaku, że dochodzi do siebie, ale te "stare" tzw doświadczone, ze mam zostać - prawie się popłakałam:-( chciałam już do domu, bo byłam bardzo wymęczona i niewyspana. jakoś je przekonałam:tak: no i od razu lepiej - ja się wyspałam, mój M siedział z Małym. a najważniejsze - że zaczął jeść i to bardzo ładnie - tfu tfu - żeby nie zapeszyć. budzi się co 3-4 godz i je przez minimum 40 minut. w nocy nawet jadł 2 godz. aż się bałam, że mi tej siary nie starczy, bo ciągnął z 2 cycków;-) no i oby tak zostało. na razie nie płacze za dużo - raczej marudzi, piszczy:baffled: no i ciągnie mocno:sorry2: bolą mnie sutki jak nic, ale jestem twarda :tak::-) oby szybko mleko przyszło... dzisiaj były u mnie położne sprawdzić, czy wszystko ok no i Mały ma lekką żółtaczkę - mam go częśto karmić i wystawiać na światło - więc leży sobie nasz Cypisek w baskecie przy oknie i łapie irlandzkie "słońce". może macie jakieś inne dobre sposoby na szybkie pozbycie się tej żółtaczki?:confused:
Frog - przyjeżdżaj do nas szybciutko - to zrobimy wielkie spotkanie Mam;-)
rozpisałam się jak nigdy - ale wybaczcie ;-) będziecie miały lekturkę:tak:
uciekam coś przekąsić, korzystając, że Mały śpi...:-D a jak się ogarnę, to wrzucę zdjęcia:-) miłego popołudnia Dziewczynki;-)

Lubiczanko o wasektomi rozmawiałam ja i moniadan.
Ale my chcemy naszych mężów dac pod nóż :-D
U mężczyzny to jest koszto 500e no chyba,że masz MC to free.

Chciałam jeszcze napisac,że gdzieś w co.Wicklow znaleziono 13 aut skradzionych.Co prawda nie było tam naszego,ale był sąsiada.Tak więc jakiś trop jest :tak:

Aha i jeszcze jedno.
Z racji tej,że musimy się obkupic w sprzęty,które nam skradziono znamy taką oto stronkę.
Co prawda jeszcze z niej nie kupowałam,na pierwszy ogień poszedł kumpel,który właśnie czeka na przesyłkę telefonu i najpierw zobaczę czy dojdzie ten sprzęt do niego.Jeśli tak to i ja coś kupię.
Sprzęt jest made in china (a co teraz nie jest? ) i jest produkowany w fabrykach Nokia i innych "oryginalnych" ale jest nazywany np. Nokal i jest bardzo tani.
Ma się gwarancję na to 1 rok.
No zobaczymy.Obejrzcie sobie i może się zdecydujecie?

Wholesale Electronics - China Wholesale - Dropship From China

Andziulina witaj.Cieszę sie,że już jesteście w domku.
A żółtaczka zejdzie po tygodniu,dwóch.Mój Matt też miał.

Ostatnia edycja:
andziula-witaj w domku.moje najszczersze gratulacje-dzielną Mamusią jesteś:tak:,a co najważniejsze już w domku(nie ma jak u siebie).
Niestety muszę Was zostawić,bo praca na 16-tą wzywa.Przy okazji raz jeszcze wielkie dzięki dla Ciebie MartaF-ratujesz mi dupsko normalnie.Życzę Wam wszystkim milusiego popołudnia i do jutra.MartaF.-stawiaj wodę,nadjeżdżamy:-D

Wilwia jesli chodzi o to czyszczenie buzi to moim zdaniem nie ma po co. Jesli pojawia sie plesniawki to jest specjalny srodek na plesniawki i wtedy dwa-trzy razy na gaze wyczyscic i po nich. Jesli chcesz to ci przywioze z PL jak bede wracala. Nie ma zadnego problemu...:tak:;-):-)
Andzulina witaj kochaniutka z powrotem. Jak wroce to jak w banku zlot mamusiek i bobasow musi sie odbyc. Nie moge doczekac sie zdjec ciekawa jestem do kogo podobny:-)A i czy masz juz mame do pomocy?
A w PL upal, mlody juz opalony a ja dzis niewyspana z potwornym bolem glowy nawet tabletki w ogromnej ilosci nie pomagaja. Juz nie wiem co mam robic...Lece bo babel zwola zaraz pol lasu zwierzat tak sie drze:-):-p

reklama
madbebe-dostałam odpowiedz.Przesyłka pościeli do Irlandii to koszt rzędu110zł.Ale ja pytałam o komplet13-to el.jeśli Ty zamówisz inny może będzie taniej:tak:
dzieki wielkie za info!
pozdrawiam

andzulina - witamy z powrotem:-)Niom, ja tez juz niedlugo do rozpakowania :tak:

Hej Dziewczynki :)
Ja z innej beczki. Bylam wczoraj u tej nowej babeczki ginekolog na Terrylandzie. I jestem zadowolona :) Wypytala mnie o wiele rzeczy, a ja ja. Zupelnie inne podejscie niz tamten "doktorek". Po badaniu powiedziala, ze nie mam zadnej infekcji. Tamten z Polmedu przepisal mi jakas masc, ktorej na szczescie nie wykupilam. Zreszta powiedziala, ze jakbym cos miala, to w tak wczesnej ciazy nie powinno sie leczyc, bo mozna zaszkodzic maluszkowi... Za dwa tyg. ide robic USG. Jak na razie jest dobrze :biggrin2: Tylko mdlic znowu zaczelo :baffled:
Andziulina - GRATULACJE ;-) Opisz jak bylo i wracaj szybko do domku :)
Pozdrawiam cieplutko.
hmmm, ten smieszny doktorek chyba wszystkim wypisuje to samo, od poczatku mi nie pasowal, po Twojej opinii tym bardziej. :wściekła/y:Z tym ze on oparl sie na diagnozie Sempko (robila mi wymaz zaraz przed swoim wyjazdem i wynik orzekl ze podlega on leczeniu, ponoc to nic takiego, ale jednak:-(). M wczoraj odebral recepte wystawiona przez doktorka i od razu mnie zdziwilo ze to jakas masc do uzytku zewnetrznego. Bez sensu, jak ja sikam tak czesto ze ona chyba nie zdarzy zadzialac!

Ostatnia edycja:
Do góry